Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. desember 2003 kl 21.30 Fakta på lørdag: Ryanair bak skranken

Under vingen på Ryanair

"Antakelig er det vår irske arv – innerst inne er vi irer kveghandlere. Tiden for å kjøpe kveg er når alle andre selger," sier Ryanair-sjef Michael O’Leary.

En BBC-dokumentar om lavprisselskapet Ryanair og dets boss Michael O’Leary avdekker hva som skal til for å slå konkurrentene og holde en suksesshistorie på vingene.

Siden 11. september har det gått jevnt nedover med verdens luftfartsselskaper. Ikke så med Ryanair. Hva er hemmeligheten, hvilke fortrinn har akkurat dette selskapet framfor andre?

Null service
Dokumentaren undersøker sannheten bak gratisbillettene Ryanair deler ut, og blottlegger det dystre faktum at selskapet overhodet ikke yter noen form for service. Programmet forteller også om Ryanairs ekstrainntekter, som ikke kommer fra flyvirksomheten.

Frekke kampanjer
"Fakta på lørdag" byr også på et eksklusivt intervju med Ryanairs irske sjef, kjent for alltid å snakke rett fra levra – både personlig og gjennom selskapets annonsekampanjer. BBC-dokumentaren lykkes i å vriste et og annet bransje-tricks fra O’Leary. Tricks som røper hvorfor Ryanair er et så profitabelt luftfartsselskap.

Innkjøpt britisk dokumentar
Regi: Clive Edwards
Produksjon: BBC (2003)
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57