Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 4. mars 2013 kl 22.00 Borgen

Birgittes nye plan


Det er ikke lett å reise seg igjen etter et kraftig nederlag, det får Birgitte erfare etter at Jakob Kruse vant kampen om vervet som formann i De Moderate. De politiske ambisjonene hennes knekkes imidlertid ikke, og nye planer pusles sammen.

Om serien:
Vi møter en ganske annen Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen) i tredje sesong enn hun vi forlot på Folketingets talerstol i sesong 2. Birgitte er ikke lengre statsminister, det er hele to og et halvt år siden hun forlot politikken. Nå arbeider hun som godt betalt foredragsholder og sitter høyt i flere styrer, en jobb som innebærer mange reiser.

Birgittes gamle parti, De Moderate, har lagt om kursen. Den nåværende partilederen er Birgittes gamle kronprins, Jacob Kruse (Jens Jacob Tychsen), som tidligere svek henne, hvorpå hun "forfremmet" ham til en stilling som EU-kommissær for å slippe å forholde seg til ham. Etter at Birgitte forlot partiet, har Kruse arbeidet med å trekke De Moderate i en mer borgerlig retning.

Birgitte Nyborg har bevisst forsøkt å legge det politiske liv i Danmark bak seg, men begynner nå å legge mer og mer merke til De Moderates kursendring. Det blir stadig vanskeligere for henne å stå på sidelinjen og se hvilke politiske avtaler De Moderate inngår. Etter hvert går det opp for henne: Hun er nødt til å vende tilbake til politikken.

Vi følger den forhenværende statsministerens reise tilbake til politikken. Borgen, som tidligere var Birgitte Nyborgs arbeidsplass, blir nå et mål hun streber etter.

Denne sesongen handler om demokratiets grunnstein; å formulere et standpunkt og finne sine meningsfeller. Sesongens store spørsmål er: Når man er ved makten, kan man da stadig bevare seg selv?

Dansk dramaserie 2012
Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 3)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900