Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. juli 2002 kl 19.30 Fiskelykke: Fluefiske i Karibia

Himmelsk fiske i Dronningens hager


Utenfor Cuba ligger øygruppen Jardinos de la Reina Dronningens hager). Vi følger med svenskene Mikael Frödin og Leif Stävmo til et av verdens beste fiskeområder.

Øygruppen Jardines de la Reina sør for Cuba ser ut som den er klippet rett ut av reiselivskatalogen: Klart blått vann, turistkortpalmer og sandstrender så mye som teddybjørner. Men øyene er også er en fluefiskers paradis. Og i serien ”Fiskelykke” får vi syn for segn. Fangsten er formidabel – rugger på 10, 20, 30, ja over 40 kilo. På fluestang!

Erfarne
Både Leif Stävmo og Mikael Frödin er erfarne fluefiskere som mener de har vært med på det meste. Men fiske i Karibia får dem til å føle seg som nybegynnere igjen.

- Dette er det mest spennende fiske jeg har opplevd, men det er også det vanskeligste, forteller Frödin.

Det spesielle med Jardines de la Reina er at man hele tiden ser fisken. Det blir en form for jakt der det gjelder å komme til med fluen på de mest kronglete steder – i smale kanaler, under mangrovetrær, på vindpisket hav.

Om serien
I løpet av seks programmer tar ”Fiskelykke” tar oss med på abborfiske i Sverige og Danmark, fluefiske i Karibia, sikfiske i Vättern, drømmefiske i Lofoten, gjeddefiske i Blekinge og sjøørretfiske i Emån.

Svensk dokumentar
Originaltittel: Vildmark fiskespecial
Produsent: SVT
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57