Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 27. april 1999 kl 19.35 Presidentens livvakt

Presidentens livvakt (t)


NRK2 tirsdag 27. april 0kl 19.35
Presidentens livvakt (1:7)

Løyerlig livvakt i Det Hvite Hus

I kveld får vi et gjensyn med den amerikanske komiserien \"Presidentens livvakt\", med handling fra maktens hovedkvarter, Det Hvite Hus i Washington D.C.
Det er Judge Reinhold, kjent blant annet fra \"Beverly Hills Cop\" og \"Seinfeld\", som her dukker opp som den nokså anonyme og klønete sikkerhetsagenten Steve Kessler. Han har fått oppfylt sin store drøm om å være en del av det omfattende sikkerhetssystemet hos den amerikanske presidenten.
Med andre ord, den bolde Steve er blitt en av presidentens utvalgte livvakter! Og det i et miljø der alle ønsker å markere seg som den beste blant tøffe eliteagenter.

Attentatet
Jobben får han takket være skjebnens lunefulle spill. Da presidenten en dag skal avlegge Lincolns minnesmerke et besøk, prøver Steve å få en autograf. Han greier å snuble og rive den forskrekkede presidenten over ende. Dette skjer samtidig som noen prøver å skyte presidenten.
Steve får hele smellen, og i beundrende takknemlighet tilbyr altså presidenten ham en jobb som livvakt. Han blir underlagt sikkerhetssjefen, den hissige og krevende Frank McClellan (spilt Michael McKean, kjent blant annet fra \"Saturday Night Live\"). Hans øvrige kolleger er
Weaver (Finn Carter), en steintøff agent med en fortid som skjønnhetsdronning, og Brett Michaels (Keith Diamond), en familiemann som har gjort feigheten til en livsstil.
Da presidenten skal på statsbesøk til Midtøsten, vil sikkerhetsledelsen at Steve Kessler blir hjemme for å passe på presidentens datter, den yndige miljøverneren Misty (Wendy Benson). Dette fører til nokså skjeve tilstander, for Misty blir inntatt i den tapre livvakten.
Det viser seg snart at hun ikke hører til de smarteste, men det gjør på den annen side ikke Steve heller. Sammen dumper de opp i den ene vanvittige situasjonen etter den andre...

NRK2 tirsdag kl 19.35
Tidligere sendt NRK1 17.7.1998

Bilder (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Steve Kessler (Judge Reinhold) får jobb som sikkerhetsvakt i Det Hvite Hus.

Presidentens livvakter (f.v.): Weaver (Finn Carter), Steve Kessler (Judge Reinhold), Frank McClellan (Michael McKean) og Brett Michaels (Keith Diamond).

Amerikansk komiserie
Produksjon: 20th Century Fox (1997)
Originaltittel: Secret Service Guy
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, tlf. 23047751
I rollene bl.a. Judge Reinhold, Michael McKean, David Burke, Wendy Benson, Finn Carter og Keith Diamond