Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 14. mai 2010 kl 20.00 Fredag i hagen

Frø og rabarbra


Føler du deg usikker på om du har gjort feil i hagen, kan du alltids pløye opp og starte på ny frisk. Hageeksperten Marie Mandelmann viser hvordan.

Hun forteller også om sin filosofi bak planleggingen av en hage. Ett tips er å satse på sommerblomster, for da kan du få ny hage hvert år.

Marie og Gustav gir oss også sine beste råd om hvordan man kan dyrke rabarbra, enten i hagen eller på balkongen. Dessuten får vi vite mer om hvordan vi best planter ut det vi har sådd, alt etter hvor i landet vi bor. Små planter trenger beskyttelse mot den rå luften.

Kulden og vinteren har kanskje satt sine stygge spor på krukkene dine? Fortvil ikke, Marie har et råd her også.

Kokken Tareq Taylor får i oppgave å pønske ut hva man kan lage av rabarbra og solbærblader i tillegg til andre vårretter.

Om serien
Fredagskveld: Kryp opp i sofaen og la deg inspirere av hageprogrammene til svenske Pernilla, Gustav og Tareq. Allerede neste dag kan du selv sette spaden i joden og starte opp prosjektet som du har grublet på en tid; kanskje nå gjødslet med helt nye ideer ?!

"Fredag i hagen" inneholder alle typer hageliv; blomster i og utenfor drivhuset, planter i krukker og på balkonger, men også det å dyrke frukt og grønnsaker, og hvordan tilberede jordens grøde. Og dessuten, selve livet i og rundt hagen. Programmene er alltid aktuelle i forhold til årstiden.


Svensk hageserie fra 2009
Orginaltittel: Trädgårdsfredag
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900