Metallica: – Vi er som OL-vinnere

Lydverket møtte Metallica på turneen som aldri slutter

Skrevet av:
Publisert 16:37 12 april, 2010

metallica

Ett år på veien er ingenting for Metallica. Vi møtte en opplagt frontfigur da de spilte i Oslo i fjor. Nå er de her igjen, fortsatt på samme turné.

Se intervjuet i sin helhet her.

I  morgen står et av verdens største rockeband, Metallica, på scenen på Telenor Arena med sin Death Magnetic-turné. I fjor besøkte de Oslo Spektrum med den samme turnéen, og vi fikk et kvarter med den smørblide James Hetfield før konserten. Den gang hadde bandet vært på veien i ett år med turnéen, uten at Hetfield var ordentlig sliten av den grunn.

- På scenen skjer det noe som gjør at vi  minner om olympiske atleter, sier Hetfield til Lydverket mens han drikker noe han spøkefullt hevder er brygget av bandets «heksedoktor».

-  Når OL-vinnere topper formen gjør de ting de ikke visste de kunne gjøre, og de ikke visste fysikken kunne klare. Det blir slik at man ikke føler smerte eller noenting annet. Og for oss er det på samme måten.  Er man syk før man går på scenen er man sjeldent syk under selve konserten, forteller Hetfield. Men selvom gutta er i toppform er ikke turnelivet fullstendig problemfritt.  

- Sunnere nå
- Det vanskeligste er overgangene mellom rockelivet og hjemme. Når jeg er hjemme er jeg vant til å få det som jeg vil. Jeg blir sånn ”Hei – hvor er blåbærsmoothien min?!”, mens hjemme er jeg bare det fjerde barnet og får beskjed om å stå i kø. Så overgangene er harde, forteller vokalisten og familiefaren.

I det samme intervjuet forteller Hetfield at det er annerledes å turnere med Death Magnetic enn de seneste albumene  bandet har vært på turne med.

- Å turnere med dette albumet føles annerledes.  Vi er nesten så store vi var rundt Black Album som var et slikt øyeblikk hvor alt var på topp. Det føles likt som det, men vi er modnere og mer jordnære og litt litt mer..øøøh..sunne. Men følelsen er ganske lik. Vi spiller de nye sangene live, og det føles godt å kunne spille en ny låt.

- En god kombinasjon
- Det er ikke så vanlig at folk vil høre de nye låtene til et band som har spilt så lenge? spør Lydverkets utsendte Njål Engesæth og Hetfield sier seg enig:
- Vi er veldig fornøyde med at vi har funnet røttene våre og kan omfavne de igjen. Som artist vil man alltid gå fremover, fremfor å se tilbake. Ser man tilbake ender man feit hjemme på sofaen med en haug med priser. Men at vi har sett tilbake og gjort mye av det samme, men samtidig modernisert oss har blitt en god kombinasjon. Det er flott at folk spør etter nye sanger på konserter! Det er en god følelse.

Se hele det uklippede intervjuet her:

 

Metallica

Tags: , , , ,

Del "Metallica: – Vi er som OL-vinnere"
 

1 kommentar på “Metallica: – Vi er som OL-vinnere”

  1. [...] Metallica: – Vi er som OL-vinnere [...]

Legg igjen en kommentar