- Tida stod stille

Blant artistene som skal være med å feire P3Sessions’ femårskalas på Ingierstrand førstkommende onsdag, som du fortsatt kan vinne billetter til, finner vi Thomas Dybdahl, Katzenjammer, Real Ones og Thom Hell (en ny artist presenteres hver dag i P3Morgen). I mellomtiden har vi fått «pappaen» til P3Sessions, P3s musikksjef Håkon Moslet, til å dele sine […]

Skrevet av:
Publisert 18:02 21 august, 2008

Datarock. Foto: Silje Ese Haugen, NRK

Blant artistene som skal være med å feire P3Sessions’ femårskalas på Ingierstrand førstkommende onsdag, som du fortsatt kan vinne billetter til, finner vi Thomas Dybdahl, Katzenjammer, Real Ones og Thom Hell (en ny artist presenteres hver dag i P3Morgen). I mellomtiden har vi fått «pappaen» til P3Sessions, P3s musikksjef Håkon Moslet, til å dele sine minner, fra dags dato og bakover til starten i 2003.

Fotoalbum: P3 Sessions

2008

Håkan Hellstöm + Ingrid Olava – Studio 19 (9. april)
Tilbake med sin beste plate på seks år, gjør Hellström en Session helt der oppe. Det er ”Tro och tvivel”, men men mest tro, glede og hallelujah for at jeg fikk være med på det her.

The National Bank + Thom Hell – Studio 19 (4. mars)
En supergruppe vender tilbake til Sessions. Denne gangen som hovedattraksjon. Thom Hell er med og synger på ”The Balladeer”. ”Make It Burn” er en maktdemonstrasjon fra de kuleste flinkisene i kongeriket.

Kaizers Orchestra + Mads Langer – Loppen, København (18. februar)
Sessions på tur hele veien til utlandet! To fulle busser med lyttere og fans kjørte langs landeveien i nærmere et døgn for å hylle et norsk bygdeband som ruver på den europeiske konsertscenen. Og de ruvet her også. Eneste nedtur var en full fyr fra Sandnes som stilte et fryktelig langt og pinlig spørsmål.

Madcon + Chris Lee – Studio 19
(16. januar)
Madcon forener landet, og denne kvelden fikk både barn (og dem var det endel av i Studio 19), unge og voksne se Madcon spille ut hele sitt repertoar av sjarm, showmanship, spontanitet, rap-skills og leken musikalitet. Bandet var strøkent, og både Noora, Sofian og Vinni Paperboys kom på besøk.

2007

Dimmu Borgir – Studio 19 (18. september)
Nok en black metal-storhet flekket tenner under Session-banneret. Resultatet ble så bra at tre låter dukker opp på Dimmus nye DVD-boks, The Invaluable Darkness.

Raga Rockers – Ingierstrand Bad
(29. august)
En ekte Session-klassiker. Ung kanal er med på å bringe gamle helter fram i lyset igjen. Kong Michael den første svarer med å opptre i bar overkropp og svare som bare han kan på lytternes spørsmål. Lytternes kappes om å synge ”Hun er fri” uten å ta pustepause. Aldri har urban fremmedgjøring vært vakrere.

KORK m/Elvira Nikolaisen, Susanne Sundfør og Einar Stokke Fadnes – Rockefeller (19. april)
Tidligere har KORK bidratt på Sessions med stort hell som backing for artister med mer eller mindre stort ego. Denne kvelden stod KORK selv i sentrum på et utsolgt Rockefeller.

Bigbang – Studio 19 (7. mars)
Nok en stor Session-kveld med Bigbang, bandet som aldri svikter. Nydelig duett med Thomas Dybdahl på ”A Thousand Times Over”.

Timbuktu – Studio 19 (26. februar)
Ble først avlyst fordi Timbuktu ble sjuk, men så kom han et par uker seinere. Og for en stemning han skapte. Etterpå ramlet voksne menn ut og var rystet.

2006

Thomas Dybdahl og KORK + Christel Alsos – Studio 2 (6. desember)
Året sluttet der det begynte, med en tv-sendt Session. Studio 2, som vanligvis huser ”Nytt på nytt” og ”Grosvold”, ble fylt med gamle persiske tepper, retrosofaer, 70-tallsrekvisitter, halve KORK og en Thomas Dybdahl i konsentrert toppform. Tv-konserten er en liten perle som ikke bør forsvinne i arkivet.

Damien Rice – Studio 19 (4. november)
En bonus-session som kom flyvende fra oven. Minimalt med langtidsplanlegging. Fans som hadde reist langveisfra for å se sin irske helt. En helt som var veldig hyggelig, men som ikke ville ta i mot spørsmål fra publikum. En helt som leverte hjerteskjærende fint.

Datarock + Rockettothesky – Studio 19
(25. oktober)
Etter festivalsommeren 2006 måtte vi bare ha Fredrik Saroea og co inn i Studio 19. Vi angret ikke.

deLillos ’85 + William Hut – Studio 19 (6. september)
I slutten av august slo VG opp at DumDum Boys trakk seg fra P3Sessions på grunn av uenigheter om kontrakten. Det var kjedelige greier, men på kort varsel sikret vi oss en annen norsk klassiker i nygammel drakt. deLillos ’85 bød på både helt nye sanger og sanger de ikke hadde spilt siden nettopp ’85. (PS! DumDum og P3Sessions er venner igjen, vi håper å se dem i et Session-studio en dag).

Ralph Myerz & The Jack Herren Band + Minor Majority + Heroes & Zeros + lokal support – P3Sessions-turné i Bergen, Stavanger, Kristiansand, Drammen og Trondheim
(30. mai – 3. juni)
Kometer, melankolikere og et elektronika-band som egentlig vil være Kiss, utgjorde 2006-utgaven av P3Sessions. Og selv ikke NRK-streik, regn og tidenes kjøligste juni-vær i Trondheim kunne stoppe denne gjengen. Et navn: Tarjei Strøm.

Keane – Studio 19 (28. mai)
En søndag formiddag kom Keane inn Studio 19. De hadde solgt 5,5 millioner av debutplata si, og kom innom for å spille for 60 P3-lyttere, som satt som i andakt. Tida stod stille da Tom Chaplin sang ”Bedshaped”, ”This Is The Last Time” og ”Somewhere Only We Know”. Bare noen uker seinere sjekket Chaplin inn på rehab for få bukt med rusproblemene sine.

Kaizers Orchestra + Ralph Myerz & The Jack Herren Band + Heroes & Zeros + Orson – Youngstorget
(27. mai)
P3Sessions slo på stortromma med stor utendørskonsert på selveste Youngstorget. Og selvsagt måtte vi invitere det bandet som best på denne typen konserter, Kaizers. Janove styrte 5 000 med jernhånd fra sin tønne. Ralphene og Heroes & Zeros ga en forsmak på den kommende turneen, mens de amerikasnke listetopperne Orson viste Oslo definisjonen på corporate rock.

Phoenix + Number Seven Deli – Mono (20. april)
Det var en periode Norge ikke kunne få nok av Phoenix. Ei heller P3Sessions. Med materiale fra sitt Berlin-innspilte album It’s Never Been Like That rocket de Mono, tydelig drevet av av et ønske om å riste av seg studiorotte-imaget. Seinere dukket fire livespor fra konserten opp på noe så eksotisk som en mexikansk “Tour Edition” av albumet.

Satyricon + Green Carnation – Studio 19 (5. april)
Endelig var det klart for black metal i P3Sessions. Og selvsagt var det Satyr som fikk fylle Studio 19 med sin mørke visjon. Kandelabrene blafret og publikum reiste seg mens Satyricon viste hvorfor de nyter internasjonal anerkjennelse. Blåsere fra Kringkastingsorkesteret var med på å toppe det hele mens fans fra hele verden klikket seg inn på NRKs nettsider for å få med seg konserten.

Sondre Lerche + Elvira Nikolaisen – Studio 4 (22. februar)
For første gang ble det gjort tv av P3Sessions. Sondre Lerche hentet ut jazzmannen i seg ved hjelp av The Faces Down Quartet, sitt nye Duper Sessions-album og duetter med oppvarmer Elvira Nikolaisen og jazz-Norges grand old lady, Karin Krog. Og avstanden mellom artist og Session-publikum var mindre enn noensinne.

2005

Ricochets + Marthe Valle – Studio 19 (23. november)
Det ble blod og svette, passion og poesi da Trond Andreassen, Alex Kloster-Jensen og resten av Ricochets inntok Studio 19. Noen måneder seinere var dette klassiske norske garagerock-bandet historie.

Mew + Superfamily – Studio 19 (4. oktober)
Jonas Bjerre og resten av Mew tok med seg sitt visuelle show og ambisiøse uttrykk inn i Studio 19 i anledningen utgivelsen av And the Glass Handed Kites, en skandinavisk storselger. Kveldens mest komiske øyeblikk oppstod i det lysriggen tok en en pause midt under Superfamilys hysteriske oppvarming, med det resultatet at de siste par låtene måtte gjøres med taklyset på.

Kaizers Orchestra + Geoff Berner – Studio 19 (7. september)
En av Norges virkelige livestorheter fyller Session-studioet med eleganse og råskap i anledning utgivelsen av sitt tredje album, Maestro. Men de er ikke til å rikke fra bakrommet når konserten er over. Norge spiller landskamp.

Bigbang + Magnet + lokal support – P3Sessions-turné i Trondheim, Bergen, Kristiansand, Halden, Skien og Oslo (31. mai – 5. juni)
P3Sessions tar steget over i turneformatet i samarbeid med Rikskonsertene. Det er folk så langt øyet kan se på turnéåpningen på Nedre Elvehavn i Trondheim. En uke seinere har 20 000 sett fått med seg Bigbang og Magnet.

King Midas + Anna Ternheim – Studio 19 (6. april)
Den svenske oppvarmerern Anna Ternheim stoppet tiden med Broder Daniel-coveren ”Shoreline”. Aldri har det vært stillere i Studio 19. Så kom Ando og resten King Midas inn og gjorde en av sine beste konserter. Aldri har det vært svettere i Studio 19.

Jim Stärk og Jaga Jazzist – Studio 19 (9. mars)
En sjelden ”double bill” med voksenpop-eksponentene Jim Stärk og nyjazz-pionerene Jaga Jazzist. De gjorde også en låt sammen.

Madrugada, Annie, Gåte, Beautiful People, Christer Knutsen – Folken, Stavanger
(10. februar)
For første gang tok P3Sessions turen ut på klubb. I samarbeid med Bylarm hadde vi satt sammen en uvanlig sterk line up. Beautiful People markerte seg som Norges mest spennende band halvannet år før de skiftet navn til 120 Days, Gåte fikk selv de største skeptikere til å nikke imponert og Madrugada viste storform noen uker før utgivelsen av sitt fjerde album, The Deep End. Annie, på sin side, skadet sitt liverykte for år framover.

2004

Jaa9 & OnklP feat. Tungtvann m/gjester – Studio 19 (24. november)
Det er spesielt å se Rune Rudberg sitte på bakrommet til Studio 19 og utveksle mer eller mindre grisete turnéhistorier med norske hiphop-kometer. Men det skjedde da Jaa9 & OnklP skulle fullbyrde sin visjon om ”Kjendisparty” på P3Sessions. Med på Session-lasset var også en haug med hiphopere og mannen som 30 år tidligere sang ”Kjendisparty” til en fjerdeplass på Norsktoppen, Dag Spantell.

Ralph Myerz & The Jack Herren Band + Marit Larsen – Studio 19 (12. oktober)
Aldri har det vært mer utstyr i gamle Studio 19. Så mye utstyr, faktisk, at strømmen gikk midt under konserten til Ralphene. Men den helstøpte showmann Tarjei Strøm klarte på mirakuløst vis å redde den pinlige situasjonen. Magnet, Sivert Høyem og Christine Sandtorv fra Ephemera krydret kvelden som gjestevokalister. En vever og inderlig sanger og låtskriver ved navn Marit Larsen er oppvarmer, en hel evighet før hun gir ut sitt debutalbum.

The Soundtrack Of Our Lives + The National Bank – Studio 2 (11. august)
Den “åh” så sterke Session-sommeren 2004 ble avsluttet med en Øya-spesial. De svenske gigantene leverte med den største selvfølgelighet, men de fikk sterk konkurrane fra oppvarmerne i The National Bank, den nye norske supergruppa som ennå ikke hadde platedebutert.

Phoenix + Johndoe – Studio 2 (29. juli)
Franske popstjerner er ikke som andre popstjerner. De både ser litt rare ut, og de snakker dårlig engelsk. I tillegg er de alt annet enn gjerrige på å spille hits. Phoenix både startet og avsluttet sin Session med storhiten ”Everything Is Everything”. Når det i tillegg oppstod tekniske problemer, måtte de spille landeplagen en tredje gang.

Euroboys, Jim Stärk og Minor Majority – St. Hanshaugen
(15. juni)
Oppussing av Studio 19 gjorde P3Sessions husløse på forsommeren 2004. Dermed trakk vi ut i Oslos mest poetiske park, St. Hanshaugen, og inviterte med oss tre av byens beste og mest aktuelle band. Det resulterte i en folkevandring ingen var forberedt på. 5 000 mennesker dukket opp, og parkens mange blomsterbedd ble tråkket flate av skuelystne.

Gluecifer + We – Studio 19 (5. mai)
Biff Malibu og co feide inn i Studio 19 med selvtilliten i orden etter en feit Europa-turné. Egon Holstad fløy ned fra Tromsø for å introdusere The Kings of Rock, og Glue svarte med en overraskende cover av Police-låta ”Next To You”. Året etter la de inn årene.

Morten Abel + Silver – Studio 19 (28. januar)
Abel regjerte landet som popkonge da han gjestet P3Sessions i januar 2004. Opp av hatten trakken han – trommevirvel – Ari Behn. De to gjorde en hysterisk versjon av Jennifer Rush’ 20 år gamle hit ”The Power of Love”. Intet øye var tørt og intet tabloidpresse-kamera stod stille.

2003

Bertine Zetlitz + Equicez – Studio 19 (17. desember)
2003 var Bertines store år. Hun solgte 75 000 eksemplarer av Sweet Injections, og i Sessions beviste hun at hun også er liveartist. Fikk med seg Thomas Dybdahl på Peter Gabriel og Kate Bush’ ”Don’t Give Up”. Duetten ble seinere gitt ut på plate.

Thomas Dybdahl + Morten Abel – Studio 19
(5. november)
Den melankolske popprinsen ble tidlig invitert inn i Session-varmen. Fikk gullplate for debutalbumet That Great October Sound og Morten Abel stilte opp som oppvarmer og spesiell gjest.

Travis + Sissy Wish – Studio 19 (19. september)
Fran Healy og co kom til Session-studioet tidlig på ettermiddagen med millionselgeren The Invisible Band i bagasjen. Vi kunne ikke tro våre egne øyne. Gjorde en akustisk Session der Frans verbale betraktninger om verdens tilstand og bandets sanger sto i høysetet.

Bigbang + Karen Jo Fields – Studio 19 (3. september)
Debuten. Lett nervøs stemning. Øystein Greni hadde med seg familien. Storesøster Taran var med og sang på en låt. Gåsehud.

Håkon Moslet

Hva er ditt beste P3Sessions-minne?


Tags: , ,

Del "- Tida stod stille"
 

2 kommentarer på “- Tida stod stille”

  1. pellias sier:

    Finnes dette på nett fo rå se? Jeg synes det ser ut som om det er en del jeg kunne tenkt meg å se her?

  2. Heisann, veldig naturlig og godt spørsmål.
    Det er noen få av P3-Sessions som er filmet og som ble streamet live.
    En del låter kan du finne ved å gå inn på http://www.nrk.no/p3tv og søke direkte på artisten der, men i utgangspunktet er alt dette radiosendinger.

Legg igjen en kommentar