Sier NEI til Spellemannpris

Metalbandet Immortal vil ha seg frabedt å bli nominert til Spellemann.

Skrevet av:
Publisert 19:50 25 januar, 2010
Slik så det ut da Immortal lanserte All Shall Fall i fjor høst. Bergenstrioen er fremdeles like forbannet.

Slik så det ut da Immortal lanserte All Shall Fall i fjor høst. Bergenstrioenvil ikke bli størst, de vil bare være fetest.

Metalbandet Immortal vil ha seg frabedt å bli nominert til Spellemann. Får de viljen sin?

I dag ble nominasjonene til Spellemannprisen offentliggjort. I metalkategorien var blant annet Immortal, som gjorde comeback i fjor med majestetiske All Shall Fall. Det er ikke bandet selv veldig begeistret for.

Ønsker å takke nei
Etter at nominasjonene ble annonsert, sendte Immortal ut følgende pressemelding:

IMMORTAL TAKKER NEI TIL SPELLEMANNSPRIS-NOMINASJON

Immortal registrerer at vi er blitt nominert til Spellemannsprisen for «All Shall Fall».
Vi ønsker med dette å takke nei til denne nominasjonen.

Bergen, 25. januar 2010
Abbath, Horgh, Apollyon, Demonaz

Vil ikke bli størst
Bandets manager Håkon Grav sier at Lydverket bør snakke med Immortal for å få en dypere begrunnelse for det kontante avslaget, men gir sin personlige forklaring på hvorfor Abbath & co ikke vil ha Spellemann.
- Immortal vil ikke bli verdens største band, de vil bare være verdens feteste band. Og i rettferdighetens navn må det sies at de er blant få black metal-band som har beholdt kreden samtidig som de spiller for 80 000 fans på festivaler rundtom i Europa,  sier manager Grav.

Spellemann ikke informert
Immortal-grunnlegger Demonaz var ikke tilgjengelig mandag kveld. Også  daglig leder Espen Solheim Røhne i Indie Distribution, som har sendt inn All Shall Fall til Spellemann-vurdering, var utilgjengelig.
Så da får vi snakke med Spellemann-folkene i stedet. Lydverket ringer til Marte Thorsby, som er styreleder i Spellemann. Hun har ikke hørt om Immortals pressemelding, og ber om å få ringe tilbake etter hun har tatt noen telefoner om saken.

Helt uproblematisk å fjerne Immortal
Etter 5 minutter er Thorsby på tråden, og sier at det er tatt en rask sjefsavgjørelse i Spellemann-styret.
- Vi skal ikke tvinge noen til å være med på Spellemann, så da fjernes Immortal fra listen over de nominerte. Det er helt uproblematisk, sier styreleder i Spellemann, Marte Thorsby.
Og dermed var altså Immortal ikke lenger nominert til Spellemann, og kampen står nå mellom The Cumshots, Code og Årabrot.

PS: Sjekk denne saken fra 2004, hvor noe lignende skjedde med Darkthrone og Alarm.

Tags: , , ,

Del "Sier NEI til Spellemannpris"
 

50 kommentarer på “Sier NEI til Spellemannpris”

 1. Torgeir sier:

  Hahahahaha! For en gjeng med SKINKERYTTERE og KJERRINGER!!!

 2. Draugfar sier:

  Ja, det er helt utrolig at de tør å takke nei til nominasjonen, vel vitende om at de da framstår som «skinkeryttere og kjerringer.»

 3. satan sier:

  fuck deg torgeir.

 4. Henrik sier:

  Alle disse metall og satan bandene er bare SÅ latterlige med sminke og lær og kjetting. Er det mulig å bli så latterlig barnslig?
  Hva er vitsen?
  Bli voksne og la satan være.
  Han blir snart fjernet og da ligger dere tynt ann som støtter han!

 5. odin sier:

  Flott. La Ole-Ivars og Sissel Krykkjemø få beholde Spellemannsgrisen i fred.

 6. Stian sier:

  Haha Henrik, du viser der hvor latterlig ignorant du er. FO og gå hør på fagmusikken din istedet.

 7. HC sier:

  Tøffere enn toget! Sier nei til spellemann, så kult! Ødelegg for all del ikke kredden med noe så teit som en pris. Får da være måte på.

 8. HC sier:

  Får legge til: Gjesp.

 9. Henrik fra black metalens land sier:

  Hei!
  Vil bare informere alle dere som syntes black metal er noe drit om at dette er Norges største kulturelle eksport. Det ligger også på topplisten av hva vi eksporterer. Så hvis dere vil gå å høre på den fattige Ole Ivars og Sissel Kyrkjebø, Hip-Hop og Rap’en deres, så vær så god.

  Men ikke kom å si at «satanbandene» er SÅ latterlige, for det er de ikke. Dere hadde aldri klart å komme opp med noe så orginalt. Og nei, Immortal er ikke satanister, de tar avstand fra religion som de fleste andre black metal band.

  I tillegg er Immortal virkelig musikk, og ikke sånn følelsesløs tullball som rap eller hip hop. Black metal er bare noe dere trangsynte hiphop lyttere ikke har øre for.

 10. Yngve sier:

  Er det noe å hisse seg sånn opp for? Husker godt at Spellemannpriskomiteen måtte finne opp en sjanger, «nyrock», for å få nominert Lumbago, Stavangerensemblet og TAV. Sistnevnte vant og smeltet bronsefiguren på panseret til turnebussen. Det kan jeg godt forstå etablissementet kunne reagere på, men at Immortal sier nei takk til nominasjon..? Hva i all verden er det å bli så sur på? De som reagerer på dette skulle vel bare være glade til? Eller er det kanskje folk som er misunnelig for at de ikke har blitt nominert selv? Ærlig talt – dustediskusjon!
  :o )

 11. Børre sier:

  Enig med «Henrik fra Black metalens land». Du andre Henrik burde brenne for å si noe så dumt. 90% hvis ikke mer av alle metal band er ateister og de fleste av låtene handler om alt annet en satanisme.

 12. satan sier:

  Immortal har aldri sunget om satan, aldri profilert seg som et satanisk band og alltid sagt at de IKKE skal lables som black metal.

  Jeg er så lei av uvitende tølpere som stempler black metal og folk som liker black metal som emoer og gothere og hva faen. Hva med å praktisere litt god gammaldags kildekritikk og ikke bare ta alt man har hørt gjennom media og andre for god fisk? Idioter … Jeg vil som andre her har gjort før meg minne om at black metal er norges fremste kulturelle eksportartikkel i utlandet.

  PS. Satan betyr bare «opprører» og står egentlig bare for fri vilje, som Gud av en eller annen sinnsyk årsak anser som synd. Ingenting å frykte det egentlig.

 13. Latrommi sier:

  Det er morsomt med de skumle kostymene :) Folk tar livet altfor seriøst. Tror at det har noe å si, dette skuespillet. Og selv gjør de ingen ting styrt av hva andre syns om dem? Hah! Særlig. Som de som kler på seg sexy treningstøy for å dra på Sats for å by seg fram, eller «trene» som de kaller det.

  Nei face it alle sammen, vi er like mye styrt av image, lyster og dyret i oss alle mann :) Og gøy er det. Sånn skal det være og sånn ER det.

 14. Asbjørn Slettemark sier:

  Det med at TAV smeltet om Spellemannprisen, lurer på om det bare var noe de SA de skulle gjøre. Ble det faktisk GJORT?

  Skal prøve å få noe ut av Immortal i morgen om hvorfor de egentlig sier «takk, men nei takk».

 15. James H sier:

  jeg ekke forfengelig, jeg er bare litt fin på det

 16. Charlotte sier:

  «Spellemannsprisen for Ny Rock ble bare delt ut denne ene gangen. Ja, det er lov å se en herlig symbolikk i akkurat det. Den offisielle versjonen var at The Aller Værste smeltet om spellemannsstatuetten; sannheten er at den i dag står blankpolert på en nedstøvet peishylle hos et av medlemmene i bandet.»

 17. [...] This post was mentioned on Twitter by Asbjørn Slettemark, Øyvind Holen, NRK Lydverket, NRK.no, Øyvind Nesland and others. Øyvind Nesland said: RT @Asbjorn1975: Immortal sier NEI til Spellemann. Får de viljen sin? Lydverket tar saken: http://tinyurl.com/ycljbkd [...]

 18. Torgeir sier:

  Til HC : Voksne menn som går med liksminke for å imponere kids har ingen cred uansett!!

 19. Ken H sier:

  Er Immortal et Kiss-tribute band?

 20. Khake sier:

  Fnis. Det er morsomt å se at dette skaper sånne reaksjoner. Om et band ikke ønsker å delta i en konkurranse – so what? Det får nå være deres sak.

  Og at folk fremdeles går ned i skyttergravene med tanke på musikk er også ganske morsomt – enten om det gjelder om svartmetall er teit eller om hiphop er teit eller om Odd Nordstoga er teit. Musikk er en subjektiv greie – voks opp.

  Det er for øvrig ikke første gang et svartmetallband takker nei til å være med i konkurranser – Darkthrone takket nei til en Alarmpris-nominasjon i 2004 om jeg ikke husker feil.

  http://www.aftenposten.no/kul_und/musikk/article928416.ece

 21. WTF sier:

  Tenker dette bandet bare er redd for at Cumshots får prisen.
  Kan’ke være bra for et «fett» band å bli nominert uten å vinne. Så derfor chicken out og fremstille det som et standpunkt. Dusteband!

 22. Torgeir sier:

  Til Draugfar :
  De er noen jævla sopere uansett!!
  Å delta på spellemannsprisen er like fag som å være 30+ å gå rundt i liksminke for å tjene penger på dumme drittunger i Tyskland og Canada.

  Til WTF :

  Du vet at når band blir «nominert» så vet de allerede om de har vunnet eller ikke?
  Den dere «Åh vant jeg??» greia er bare et spill for galleriet.
  It’s all fake! Just like the rest of this world!

 23. Asbjørn Slettemark sier:

  Til Draugfar og andre som føler seg truffet: ro ned språket. Om det fortsetter, så går vi inn og sletter beskjeder.

  Du har heller ikke 100% rett i at de «vet» om de har vunnet. Av og til kan nok det skje, men det er ikke noen regel.

  Som saksopplysning kan det også sies at man ikke blir nominert ut av det blå. Immortal er faktisk meldt på Spellemann (med registreringsavgift og det hele) av sin distributør Indie Distribution.

  De som ikke vil bli nominert til Spellemann, kan faktisk droppe å melde seg på. Er ikke vanskeligere.

 24. Draugfar sier:

  Hei Asbjørn. Mitt innlegg var da bare mild sarkasme myntet på det Torgeir skrev. Kan godt skjønne at Torgeirs innlegg blir fjernet. Men når det er sagt, må jo de under 14 år få slippe til og.

 25. Asbjørn Slettemark sier:

  Draugfar: du har helt rett, det var Torgeir det var myntet på.
  Så Torgeir. skjerpings.

 26. marius sier:

  tolker dette som et signal om at immortal ikke føler seg hjemme i norsk musikk industri og vil derfor ikke delta på dens største happening. helt logisk det er det ikke?

 27. marius sier:

  åja, hm, jepp fuck it… få se å høre hva de tenker

 28. Rune Lamøy sier:

  Hørte rykter om at Larry Bringsjord i Spellemanns styre har vært i Hønefoss for å få Immortal til å forandre mening..

 29. Dette er et genialt pressestønt av Immortal.
  Men om dette bare er et velregissert PR-fremstøt eller en motvekt til den stuerene Grand Prix-metallen, er det uansett et harmløst standpunkt som bandet bør respekteres for. I stedet for å møte bandet med kritikk bør dette modige standpunktet tas til ettertanke i dagens glamourhysteri og kjendisifisering av en undergrunnskultur.

 30. en oppgitt Ivar sier:

  Helt seriøst. Jævla kirstne altså. dere tror at å hylle satan er så galt. tenk om det faktisk går ann å tro på satan UTEN å brenne kirker og sånn, som disse kara her? og for det andre: latterlige? jaaaa da. jeg synes de er LITT bedre enn den forbannade fellespilleren som har med god margin skaffet seg kallenavnet «Norges Landeplage». Disse gutta har no noe vi kaller SKILLS! men dere dømmer dem for hva de tror eller ser ut. hallo? de er no musikkartister, i forskjell til Madonna f. eks, som tjener ca != % av sine penger igjennom musikk, og resten i klær og andre horete og ganske tragiske produkter. Disse gutta og alle andre skikkelige rocke og metal-band er ekte. Alle de jålefjottene som kommer på MGP, Spellemannsprisen, har ikke det minste snøring på noe utenom synging, noe flere og flere kan. hallo? mesteparten skriver ikke sine egne sanger engang! Tenke med den blaute tingen inni toppen av kraniet deres, folkens!

 31. Monie sier:

  Eh, hva har folk med treningstøy som trener på SATS å gjøre i denne diskusjonen? Kan opplyse om at jeg trener på SATS 5 ganger i uken, har på meg gamle, baggye treningsklær og viser meg ikke så mye frem, har gått ned 12 kilo og er blitt supersprek. Og det er ikke for å bygge image altså…men fordi jeg er opptatt av helsa mi!

 32. satan sier:

  SOSSEJÆVLER drar på treningsstudio for å komme i form. Egentlig penger ut av vinduet og et tydelig tegn på mangel på kreativitet og selvdisiplin. I stedet kan man jogge i skauen, løfte vekter, gå på ski, svømme og være i fysisk aktivitet. FOR FAEN!!!

 33. Aleksander sier:

  Jeg ser ekstremt mye fordommer over emner folk ikke har snøring på.
  Immortal er som alle andre band i dette landet, et band, de lager musikk, noen liker det, noen elsker det, mange hater det. Omtrent som med meg og Coldplay, det. Men den store forskjellen i det er at jeg ikke sitter på nett og kommenterer hvor tragiske jeg synes de er, og hva de burde gjort annerledes for at JEG skulle like de. Smaken er heldigvis som baken, og stort sett ingenting er så subjektivt som musikk.

 34. Reidar sier:

  Morsom form for diskusjon.

  Greia er bare det at disse herrene i dette orkesteret Immortal ser totalt åndsvake ut, på lik linje med alle andre artister som må kle og te seg på en viss måte for å være det de tror de er (i.e Kiss, Madonna, Abba, alt av hip-hop etc.). Går det ikke bare an å spille musikken sin uten å se åndssvak ut? Det handler jo mer om livsstil enn musikk. Og der mener jeg argumentet om at dette er ekte går rett i dass.

  Hadde disse folka spilt musikken sin i utvaska olabokse og mariusgenser hadde de sikkert fortsatt sittet i kjellern til mora deres å hamra løs på instrumentene sine.

 35. Frankie says RELAX sier:

  Immortal skulle vært med, og vunnet. Da hadde Garage fått seg en fin brevpresse.

 36. Monie sier:

  Satan, glemte å si at jeg er mye ute og sykler, fjellturer og går på ski i marka også…så mangel på kreativitet kan jeg vel ikke akkurat si at jeg har. Veldig så fordumsfull mot spreke folk…gitt.

 37. satan sier:

  Jeg er sprek sjøk vil jeg si. Jeg sier bare at folk som er blitt spreke med treningsstudio burde regnes som halvparten så spreke som de egentlig er fordi de JUKSER!!!!!!!

 38. [...] og El Caco? Bandene leverte noen av 2009s beste, norske plater. Etter at Immortal fornuftig nok trakk seg fra prisutdelingen, er det bare tre artister igjen. Samtlige er verdige vinnere, men Code er hakket [...]

 39. hater satan musikk sier:

  HAHAH at folk kan like sånn type »musikk» burde ikke vært lov å kalle det for musikk en gang for de er egentlig bare en gjeng ustabile tapere som skriker,headbanger mens de digger satan for en gjeng tapere… Skjønner koffor de sa nei til Spellemannpris de hadde aldri klart å vinne den uansett.. Pluss slipper se de taperne der på tv. even better

 40. satan sier:

  Jesusmusikk er jo ganske fett da.

 41. satan sier:

  Men HVORFOR dekker dere ikke at Burzum i dag har sluppet sitt nye album Belus, Lydverket!!!?

 42. peder sier:

  Og hvorfor dekker dere ikke at bestemor idag har sluppet en ny kabel, Lydverket!!!?

 43. Jan J. sier:

  Enig med «Satan» hvorfor kommenterer hverken NRK, Dagsavisen eller tivoliavisene at Belus har blitt sluppet?

 44. satan sier:

  Peder, det var litt morsomt. Jeg lo litt. Men det var ganske barnslig også.

 45. [...] mánager del grupo Håkon Grav comentó al blog del programa de la televisión noruega Lydverket que los miembros de IMMORTAL deberían explicar ellos mismos porque han rechazado el posible [...]

 46. Nicolai "Forsvareren" sier:

  Til dere som klager oversatanisme og alt mulig, Immortal og alle andre black metal band bruker sminken, satanismen, scenearbeidet og diverse som IMAGE. Det er en del av black metal, og av musikk, og vise seg, og musikken sin, frem. Bare se på Lady Gaga, Madonna, Beyonce, alle popartistene og hiphopperne driver med image. Og faktisk så er det mange ganger værre, der går alt på at nakne damer ligger og viser seg fram, kan ikke si at det er så veldig orginalt og kreativt, og heller ikke så mye å skryte av.
  Og til deg som spurte om Kiss og immortal, ja, Immortal er innspirert av Kiss, men også av Hellhammerm, Venom og slike.
  Det har med musikken og hvordan de vil vise fram musikken sin, faktisk har Black Metal noe man kan kalle de fem black metal s-ene, og både sminke og satanisme er med her. Det er med musikken, ikke kom her v si at andre msuikksjangere ikke bruker forskjellige inngrep i imaget sitt for å imponere eller vise seg fram…
  Det er også med satanismen, det begynte som ett opprør mot religion, og spesielt kristendom, de var ikke religiøse, de ville bare protestere, akkurat som rocken i dens tidligste dager og punken. Og for å få fram musikken sin, den hadde ingenting oppmerksomhet i media i de første årene, noe måtte gjøres for å få mer oppmerksomhet, om enn at de måtene som ble brukt var riktige, det er en annen diskusjon.
  Det er mer med Black Metal enn skrik og satanisme, som de fleste tror. Black Metal er egentlig enn av de mest kreative og orginale musikksjangerne som finnes. De skapte nye bilder, og mye muligheter for folk.

 47. [...] mánager del grupo Håkon Grav comentó al blog del programa de la televisión noruega Lydverket que los miembros de IMMORTAL deberían explicar ellos mismos porque han rechazado el posible [...]

 48. [...] mánager del grupo Håkon Grav comentó al blog del programa de la televisión noruega Lydverket que los miembros de IMMORTAL deberían explicar ellos mismos porque han rechazado el posible [...]

 49. [...] mánager del grupo Håkon Grav comentó al blog del programa de la televisión noruega Lydverket que los miembros de IMMORTAL deberían explicar ellos mismos porque han rechazado el posible [...]

Legg igjen en kommentar