120 Days (Foto: Promo)

120 Days (Foto: Promo)

Slutt for 120 Days

Spiller sin siste konsert i september.

Skrevet av:
Publisert 10:49 7 juni, 2012

- Etter ti år føler vi ikke lengre at vi må lage musikk som 120 Days. Vi har sagt vårt – og føler at dersom man skal gi ut musikk i 2012, må man ha noe å komme med som verden trenger. Der er ikke vi nå, sier Ådne Meisfjord til Lydverket.

120 ble anerkjent og kjempepoulære både i Norge og det store utland da de slapp den selvtitulerte debuten i 2006 – og befestet kjapt posisjon som et nyskapende, kredibelt band. I fjor fulgte de opp med 120 Days II, som videreførte arven fra debuten, men samtidig tok musikken i en mer houseinspirert retning.

Se videoen til «Dahle Disco»:

Urealistisk å fortsette

- Veien til våre album har vært mangefasettert og omfattende, og tanken på å begynne på et nytt nå, virker urealistisk. Alt vi har laget var vært motivert av pur vilje og et egoistisk uttrykksbehov, og det finnes ikke lengre, forteller Meisfjord.

Han understreker at alle medlemmene er enige, og fremdeles gode venner.

- Alle involverte er gode venner, og oppløsningen er udramatisk. Vi føler at det er riktig at vi gir oss nå, og har nok sett det komme en stund.

De kommende månedene skal 120 Days spille blant annet på Roskilde, Moldejazz og Slottsfjell. Den siste konserten holdes på Rockefeller 8. september.

- Vi er innstilte på å levere bra konserter frem mot sluttstreken.

120 Days har også tidligere hatt en pause fra hverandre, for å sysle med andre prosjekter. Meisfjord vil ikke spekulere i om de noen gang kommer til å spille sammen igjen.

- Det er altfor tidlig å tenke på det når vi nettopp har sluppet nyheten om at vi gir oss.

Mange høydepunkt

Historien om bandet fra Kristiansund startet allerede i 2001, da under navnet The Beautiful People. Via plass i Urørtfinalen i 2004 og et stadig bedre liverykte skaffet de seg et navn som et av de norske banda det var mest interessant å følge med på – selv om de skiftet navn til 120 Days før albumslippet i 2006.

For debutalbumet fikk 120 Days to Spellemannpriser (i klassen rock of for årets nykommer), og tronet høyt på flere årets beste-lister.

Meisfjord synes det er vanskelig å utpeke ett høydepunkt fra tiden i 120 Days.

- Vi har vært sammen så lenge. Vi lærte oss å holde instrumentene sammen, og har tatt hele denne reisen sammen. Men det å få gi ut to album, har vært stort i seg selv. Dessuten var spesielt vår første USA-turné en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse, og dermed et høydepunkt.

Han nevner også å spille for 15.000 fans i Japan som et stort høydepunkt.

Fremover vil Meisfjord fortsette med andre musikalske prosjekter, blant annet i Serena-Maneesh.

Tags: ,

Del "Slutt for 120 Days"
 

10 kommentarer på “Slutt for 120 Days”

 1. Anonym sier:

  Synd! Går ut fra at dette betyr billigsalg på solbriller……?

 2. Anonym sier:

  «Historien om bandet fra Kristiansund startet allerede i 2001, da under navnet The Sex beat – som fort ble endret til The Beautiful People.» Det stemmer ikke.De startet som The Beautiful People, men tror måtte skifte det navnet pga noen gamle cover-rockere i USA som hadde rettighetene på det. Så ble det Sex Beat en kort stund før det ble 120 Days til slutt.

 3. Sunny sier:

  Trist, 120 days II er noe av det deiligste som kom ut i fjor. Noen som vet om noen av karas sideprosjekt?

 4. bo71 sier:

  Dritmusikk hvis æn kainn kaill d musikk..!!!

 5. [...] Days – Lucid Dreams – Part II 120 Days snart over R. Kelly – Feelin’ Single Niki & The Dove – The Drummer Fengende og [...]

 6. [...] Snart er de historie, et av det siste tiårest beste og mest nytenkende norske band. Etter å ha overvært deres nest siste konsert i hjemlandet, begynner jeg å skjønne hvorfor det kan være en god idé. [...]

Legg igjen en kommentar