Skinheads og 2-Tone, hånd i hånd!

2-Tone bandene, med The Specials i spissen, fikk skinheadsene til å danse på begynnelsen av 80-tallet. Midt i all elendigheten som hersket i dystre arbeiderklasse-England, var det den positive ska-rytmen som slo an i den opprørske subkulturen. En som var midt oppi det hele var Gavin Watson, som i etterkant har blitt verdenskjent for bildene […]

Skrevet av:
Publisert 14:36 4 juni, 2008

thespecials.jpg

2-Tone bandene, med The Specials i spissen, fikk skinheadsene til å danse på begynnelsen av 80-tallet. Midt i all elendigheten som hersket i dystre arbeiderklasse-England, var det den positive ska-rytmen som slo an i den opprørske subkulturen.

En som var midt oppi det hele var Gavin Watson, som i etterkant har blitt verdenskjent for bildene han tok av skinheadvennene sine, som igjen har inspirert skaperne av filmen This is England.

Siden Mr. Watson var i Oslo i forbindelse med sin utstilling Skins, tok vi en prat med han om musikken som formet skinheadkulturen.

PS: Det er fortsatt tid til å få med seg utstillingen hans! Bildene henger på Galleri Map i Oslo fram til 15. juni. Anbefales!

Tags: , , , , , ,

Del "Skinheads og 2-Tone, hånd i hånd!"
 

5 kommentarer på “Skinheads og 2-Tone, hånd i hånd!”

 1. bo sier:

  Gull! Denne skal jeg få med meg.

 2. Fan av Gavin sier:

  Hørt rykter om at Gavin Watson kommer med ny utstilling i Galleri MAP
  etter sommeren 2009. Den første var konge.

 3. ida og lisell sier:

  hjelp oss! trenger hjelp, skal skrive om Skinheads, finner ingenting……… :)

 4. birkir sier:

  ta en tur på bibliotekets musikkavdeling, og sjekk ut «Spirit of ’69″.

  Bare husk at det finnes både kommunist- og naziskins.

  http://www.goodreads.com/book/show/431925.Spirit_of_69_A_Skinhead_Bible

  • Rudy sier:

   Hva så? Det finnes anarkistiske skins, kvasireligiøse skins, mørke skins, komplett idiotiske skins, akademiker-skins, anti-politiske skins, jøde-skins, oilskins og en hel drøss andre skins. Det finnes til og med skins som er alt på en gang. Jeg har vært en individuell skinhead i 20 år og har til gode å treffe særlig mange kommunist-skins.

Legg igjen en kommentar