Rush med ny låt

Rush med ny låt

Hør helt ny låt fra Rush, og sjekk hva Asbjørn Slettemark mener om sangen.

Skrevet av:
Publisert 13:22 20 april, 2012

Rush har en stor stjerne i rockemiljøet, men er ikke så veldig produktive når det kommer til ny musikk. De siste utgivelsene til det kanadiske bandet har dreiet seg om live-plater og samlere, og forrige studioalbum kom i mai 2007. Men nå brytes stillheten med en helt ny sang som har fått navnet Headlong Flight. Singelen er en forsmak på albumet Clockwork Angels som skal slippes 12. juni, og som i etterkant også skal komme ut som roman.

Vokalist og bassist Geddy Lee er naturligvis fornøyd med første låt ut fra platen.

- Headlong Flight er en sånn sang som det var en glede å skrive og å spille inn fra start til slutt. Orginaltittelen var faktisk Take That Lampshade Off Yo Head!

Rush-fan og Lydverkets egen rocke-entusiast Asbjørn Slettemark fikk i oppgave å høre et par ganger på låten før han dro ut i helgen.

- Wow, dette låter jo helt killer. Feit bassintro, deilig heavyriff i introen, og så rett på Geddy Lee som dobler vokal. Dette må da være en av de beste Rush-låtene jeg kan huske siden Roll The Bones på tidlig 90-tall? Legg for øvrig merke til at deler av riffingen kan minne om en oppspeedet versjon av Rage Against The Machines Bulls On Parade. Makan, nå ble jeg lykkelig og veldig klar for helg.

I går kveld slapp Rush en såkalt tekst-video til Headlong Flight. Hør låten og les teksten samtidig under.

Nerde-fact: To låter fra det kommende albumet kom med på Time Machine 2011: Live In Cleveland i fjor, siden disse sangene ble spilt i settet på turneen til Rush da live-platen ble spilt inn, og disse er også tidligere gitt ut som nedlastbare sanger. Sjekk singel-coveret til Headlong Flight under.

Tags: ,

Del "Rush med ny låt"
 

4 kommentarer på “Rush med ny låt”

 1. Espen Brevik sier:

  Låta er skikkelig bra! Tegner til å bli en av de beste skivene Rush lager, om de fortsetter i samme stil. Elsker Bastile Day-riffinga på låta!

  Forøvrig; de slapp to nye låter som også kommer på Clockwork Angels i 2010; Caravan og BU2B!

 2. Kåre Garnes sier:

  God bless Geddy Lee, men det hadde vært deilig om de bare lagde instrumentaler…
   

 3. Kenneth Brun sier:

  Gleder meg. Kanskje de får til noe bra i 2012. 2112 er forøvrig min favoritt-skive.

Legg igjen en kommentar