Påskegodt: Marieke Mulders Steine

Lydverkets påskeegg er fullt av musikalske godbiter vi ønsker å spandere på deg! Vi åpner egget og gir deg våre favoritter. I dag er det Marieke Mulders Steine som gir deg sør-afrikansk hipster hip-hop og roboter som utsletter menneskeheten! Hele påsken gjennom kommer Lydverket til å trekke navn opp av hatten som vi føler fortjener mer […]

Skrevet av:
Publisert 14:11 4 april, 2010
Påskemarieke

Lydverkets påskeegg er fullt av musikalske godbiter vi ønsker å spandere på deg! Vi åpner egget og gir deg våre favoritter. I dag er det Marieke Mulders Steine som gir deg sør-afrikansk hipster hip-hop og roboter som utsletter menneskeheten!

Hele påsken gjennom kommer Lydverket til å trekke navn opp av hatten som vi føler fortjener mer omtale og skryt. En slags utvidet «Lydverket Elsker», for de som er kjent med den spalten. I dag er det praktikant  Marieke Mulders Steine som gir deg to av sine favoritter. Og et ordspill!

Zef er Die Antwoord svaret

Med sin frekke hjemmeside, freidige og provoserende tekster på afrikaans og engelsk, og sine usmakelig kule frisyrer og tatoveringer har Die Antwoord (”Svaret”) , bestående av Ninja, Yo-Landi Vi$$er and DJ Hi-Tek klart å skaffe seg millionvis av fans. Undertegnede inkludert.

Nesten 2, 9 millioner har sett musikkvideoen til ”Enter the Ninja” på YouTube i løpet av to måneder, og da er det kanskje ikke så rart at plateselskapene våknet opp og stilte seg i kø. Amerikanske Interscope Records har sikret seg Die Antwoord, og gruppa legger ut på Europa-turnè i april.

Die Antwoord på Facebook

Akkurat når Die Antwoord planlegger å ta med seg sitt ”Next Level Shit” til Europa er ikke annonsert enda. London, Amsterdam, Belgia og Frankrike får garantert besøk av trioen, og gruppen skriver på hjemmesiden sin at mer informasjon kommer når Ninja og Yo-Landi er tilbake fra LA og NYC.  Vi venter i spenning på «die fokken antwoord» ( det j…. svaret).
Og for deg som fremdeles undrer deg over ordspillet i tittelen: ”Zef” er Die Antwoords egen måte å definere musikken sin på. Zef er en afrikaans term som kan bety det samme som ”redneck”, eller ”white trash”- altså den fattige hvite underklassen.
“You know you’re from the Zef side when you haven’t changed your underpants, and it’s smelling funky—South Africa’s pretty fuckin’ funky!”

Ultra Sheriff
Robotene i Ultra Sheriff er her for å ta rotta på menneskene. Men dersom den intergalaktiske robot-trioen kommer til et sted nær deg og du er glad i rytmer fra 80-tallet, animasjonsfilmer, eller fantaserer om historier fra verdensrommet, bør du likevel være på plass!

Ultra Sheriff og animasjonen deres tar deg med inn i historien om roboten Hector og andre slemminger som kommer for å utslette menneskeheten. ”Destroy all humans, nothing will keep you alive”, trues det fra scenen.

Skumle tekster til tross-  du sitter nok igjen med noe helt annet enn frykt for undergang etter å ha sett og hørt ”Make me a cyborg”, ”Spacehawk”, ”Destroy all humans” og resten av det robotelektroniske showet til brødrene Torjus og Edvard Førre Erfjord og  Nils Iver Holter, alle tre fra et sted der ute i verdensrommet. Og da snakker jeg dansefot, store glis og maksimal innlevelse i et animert, litt morsomt skremmende og kult univers.

Dersom du er sheriff nok til å la deg rive med da. «Please cooperate!”


Ultra Sheriff live Ultra Sheriff live: Nedtelling til siste stund for menneskeheten. (Foto: Helge Ruben Bryhn)
Robot i aksjon, men frykt ikke. Dans i stedet! Robot i aksjon, men frykt ikke. Dans i stedet! (Foto: Trond Sørås)

Ultra Sheriff blir faktisk film

Manusforfatter Frode Andersen har latt seg inspirere av Ultra Sheriff i filmprosjektet Ultra Sheriff – the movie som vant pitcheprisen under Kosmorama i midten av mars. Vokalist og frontmann i Ultra Sheriff, Torjus Førre Erfjord, har skapt figuren til den futuristiske Jonas Gahr Støre i prosjektskissen til Ultra Sheriff- the movie - og er den Andersen skal lage filmen med.

Bandet har akkurat gitt ut albumet Galactic Fame. Kjøp det på iTunes.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Påskegodt: Marieke Mulders Steine"
 

2 kommentarer på “Påskegodt: Marieke Mulders Steine”

  1. mongsta sier:

    haha, die antwoord. han er jo helt ute.

  2. Alex sier:

    Die Antwoord var syke greier, men syke funkye greier liker eg:)

Legg igjen en kommentar