Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Foto: Pontus Lundahl/Scanpix

Motörhead-sjefen debuterer endelig

Lemmy Kilmister har gjort det meste innen rocken, men er snart klar for en debut. Motörhead annonserer i dag også konsert i Bergen.

Skrevet av:
Publisert 10:00 27 februar, 2012

Lemmy Kilmister er personifiseringen av rock. I over førti år har mannen med cowboyhatten levd ut rockemyten som få andre, men likevel er Lemmy fremdeles levende og fremdeles svært aktiv. Gjennom karrieren har Kilmister bært utstyr for The Jimi Hendrix Experience, han har spilt spacerock med Hawkwind, han har deltatt på en haug med samarbeidsprosjekter og duetter, vært skuespiller, og ikke minst laget en rekke album med Motörhead.

Men det er en ting Lemmy ikke har gjort. Han har aldri laget et helt solo-album. Det dukket opp en plate kalt Damage Case for noen år siden, men det var bare en oppsamling av cover-låter og musikk som Lemmy har gjort utenfor band-konstellasjonene sine. Og nå, langt ut i karrieren og enda lenger ut i livet, er altså Lemmy Kilmister i full gang med sin solo-debut på plate.

(saken fortsetter under bildet)


 
I et intervju med San Francisco Weekly forteller Lemmy at han nesten er ferdig med et album der blant andre Dave Grohl, The Damned, Reverend Horton Heat og Joan Jett er gjester. Lemmy nevner også at han prøver å få med Skin fra Skunk Anansie og supergitarist Jeff Beck på innspillingen, og at albumet mest sannsynlig vil dukke opp neste år, men utelukker ikke at platen kan dukke opp mot slutten av 2012. En ekstremt sen debut er altså i emning.
 
I dag ble det også klart at Motörhead setter opp igjen sin avlyste konsert i Bergen. Grunnet stemmeproblemer hos Lemmy ble konserten i desember avlyst, men 10. juni returnerer Motörhead til Bergen og Grieghallen for å spille sin eneste oppsatte konsert i Norge i år. Kanskje gjør Motörhead Rock Out i Bergen om noen måneder? Uansett kan du se videoversjonen av låten her.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Motörhead-sjefen debuterer endelig"
 

2 kommentarer på “Motörhead-sjefen debuterer endelig”

  1. [...] Motörhead-sjefen debuterer endelig [...]

Legg igjen en kommentar