-

Mektige vingeslag

Department Of Eagles: In Ear Park [4AD/Playground] Det er uhyre lenge mellom man får høre musikk som kan låte så velkjent og samtidig så gnistrende unik som In Ear Park. Her snakker vi nesten utenomjordiske kvaliteter, som i all sin uanfektede eleganse lander som et av årets beste album. «No One Does It Like You»: […]

Skrevet av:
Publisert 15:11 9 oktober, 2008

Department Of Eagles: In Ear Park

[4AD/Playground]

terning6.jpg

Department Of Eagles. Foto: Promo

Det er uhyre lenge mellom man får høre musikk som kan låte så velkjent og samtidig så gnistrende unik som In Ear Park. Her snakker vi nesten utenomjordiske kvaliteter, som i all sin uanfektede eleganse lander som et av årets beste album.

«No One Does It Like You»:

“No One Does It Like You”

Department Of Eagles deler på mange måter territorium med plater som Illinois, The Soft Bulletin eller for den del OK Computer; en følelse av å lytte til musikk fra en annen verden og epoke.  De bruker noen av de samme elektro/folk-elementene som samtidige kunstprosjekt som Au, Dirty Projectors og High Places, men har i tillegg et låtskriverhjerte som slår i takt med nettopp Flaming Lips og Sufjan Stevens. Det man får er musikk som slår pusten ut av en med sine høytidelige, vakre melodier og filmatiske innpakning.

«In Ear Park» (akustisk):

Mellom Phil Spector-inspirerte melodier som på ”Herringbone” og ”No One Does It Like You” er det smygere som ”Around The Bay”, ”Waves Of Rye” og ”Phantom Other” som tviholder på oppmerksomheten i det lange løp. Akkurat nå er kanskje  «Teenagers»  favoritten, men det spiller virkelig ingen rolle hvilken man velger seg her. Dette er såpass bra at til og med bandhalvpart Daniel Rossens andre band Grizzly Bear bør gå i tenkeboksen til neste plate.

Maken til pop-genistrek skal man altså lete lenge etter; dette er et album som platesamlere i fremtidige generasjoner vil slåss om. Jeg sikrer meg et par-tre eksemplarer allerede.

Jørgen Hegstad

Tags: , , ,

Del "Mektige vingeslag"
 

1 kommentar på “Mektige vingeslag”

  1. Til morgenen i dag hadde jeg nærmest en religiøs opplevelse da jeg syklet ut av bygården og fikk se parken, som på folkemunne bare refereres til som Nåleparken, bade i høstsol og røde, gule og lysegrønne eksplosjoner AKKURAT 53 sekunder inn i førstelåten «In Ear Park». Lytt og du vil skjønne.

Legg igjen en kommentar