Madcon seirende ut av Eurovision

Madcon topper salgslister i Eurovision-vinnerens hjemland.

Skrevet av:
Publisert 17:20 31 mai, 2010
Tshawe Baqwa fra Madcon fremfører "Glow" for noen hundre millioner TV-seere (foto: Kim Erlandsen/NRK)

Tshawe Baqwa fra Madcon fremfører "Glow" for noen hundre millioner TV-seere (foto: Kim Erlandsen/NRK)

De europeiske iTuneslistene viser at helgens Eurovision Song Contest har to vinnere: Tyske Lena og norske Madcon. Oppdatering: Madcon topper nå iTuneslistene i Tyskland og Norge.

To dager etter at Eurovision-sirkuset ble avviklet fra Telenor arena på Fornebu preger deltagerne de fleste europeiske iTunes-listene for singlenedlastninger. 19-årige Lena Meyer-Landrut som vant med låten «Satellite» ser ut til å få god uttelling for seieren.

Mandag ettermiddag topper hun iTunes- salgslistene i blant annet Norge, Sverige, Tyskland, Danmark, Irland, Spania og Finland.

Regionale forskjeller og favoritter preger listene ellers, mens Madcon tydeligvis har gjort inntrykk.

Mer pop enn nasjonale bidrag
Hiphopduoen akkompagnerte pauseinnslaget bestående av flashmob-dansescener fra hele Europa med deres rykende ferske single «Glow». Singlen ble lagt ut for digitalt salg internasjonalt rett etter midnatt natt til søndag, skriver Farojournalen.

Se Madcon fremføre «Glow» på ESC.

Mandag ettermiddag ligger låten på andreplass i Norge og Tyskland. Til sammenligning ligger Didrik Solli-Tangen og  «My Heart is Yours» på henholdsvis 11. og 74. plass i de samme landene.

Madcon kan også innkassere blant annet en 3. plass i Spania, 8. plass i Finland, 10. plass i Sverige og 11. plass i Danmark. I sistnevnte tilfelle troner Tshawe og Yosef over Danmarks eget bidrag i låtkonkurransen (21. plass).  «My Heart Is Yours» er inne på en 62. plass i Sverige og en 176.  plass i Danmark.

Høyest i Storbritannia
Storbritannia skiller seg ut fra resten av Europa som det eneste landet hvor ingen av Eurovision-bidragene ligger inne blant de 10 mest populære singlene. Faktisk er det Madcon som har den høyeste plasseringen av alle «Eurovision-relaterte» låter. «Glow» tar en 36. plass, mens Lenas «Satellite» nøyer seg med en 44. plass.

Eurovision-interessen er liten i Storbritannia, og i følge NRKs MGP-redaksjon er det sterke krefter i gang for å trekke BBC ut av konkurransen.

Se hele finalen om igjen her.

Fått Eurovision-overdose? Les sak om hovedstadens alternative arrangement: Modulert Grand Prix her.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Madcon seirende ut av Eurovision"
 

9 kommentarer på “Madcon seirende ut av Eurovision”

 1. [...] to på den norske Itunes-listen, bak vinneren av ESC 2010, Lena Meyer-Landrut.Mer hos Lydverket: Madcon seirende ut av EurovisionDet er spesielt tre videoer som har inspirert produksjonen bak ESC 2010. I tillegg til “Stand [...]

 2. Roger sier:

  Eurovision-interessen er stor i Storbritannia, men i motsetning til her og størsteparten av Europa ser de på det hele som komisk underholdning og fatter ikke at folk tar det så seriøst. Må si jeg er enig med engelskmennene der!

 3. Tom sier:

  Jeg er glad for Øst-Europas inntreden i Grand Prix. Etter at de kom inn å så på programmet som en mulighet til å fremme eget lands musikk, har nivået steget betraktelig. Det har hatt ringvirkninger til resten av Europa som igjen begynner å ta konkurransen seriøst. Unntaket er navlebeskuende engelskmenn som bør komme seg ned av pidestallen sin. At de driter seg ut for resten av Europa er det mest komiske. Tiden da det i visse miljø ga kred for å mislike Grand Prix er heldigvis snart over.

 4. johan sier:

  Nu ligger den på fete plats i Sverige. Grymt bra låt.

 5. Jimmy jump sier:

  Du verden å mange dårlige bidrag… MEN, det er jo det som er litt av sjarmen. Og er det noe som virker samlende for europa i disse dager må det jo være MGP. Det er ikke lenge siden jeg mislikte MGP. Men syns det har tatt seg opp, nok til å få med seg noen sanger og stemmeavgivelsen:-)

  Jimmy jump

 6. Kristian sier:

  «He got hot, he got so hot his lips fell off.» Karl Pilkington

 7. [...] egentlige vinnerne av årets Eurovision Song Contest, Madcon, tar med seg auto-tune’n videre fra “Glow”, og pøser på med mer i sin nye [...]

 8. [...] “Glow” som pauseinnslag på årets Eurovision Song Contest, og så var det gjort. Låta ble en monsterhit i Europa og Madcon har brukt det meste av 2010 på å jobbe hardt og nyte [...]

 9. [...] Madcon seirende ut av Eurovision [...]

Legg igjen en kommentar