One Direction på scenen under Nickelodeons Kids' Choice Awards 31. mars i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix / Kevork Djansezian, Getty Images/AFP Photo.

One Direction på scenen under Nickelodeons Kids' Choice Awards 31. mars i Los Angeles. Foto: NTB Scanpix / Kevork Djansezian, Getty Images/AFP Photo.

Må kanskje skifte navn

Et ukjent amerikansk band går til sak mot One Direction for å ha tatt navnet deres.

Skrevet av:
Publisert 13:39 12 april, 2012

Det at band må skifte navn er som kjent ikke veldig uvanlig i rockehistorien – enten fordi noen andre heter akkurat det samme navnet, eller av helt andre årsaker.

Det amerikanske bandet som også kaller seg One Direction. Foto: Promo.

Det amerikanske bandet som også kaller seg One Direction. Foto: Promo.

Nå ser det ut til at One Direction, det britiske boybandet som blei historiske for noen uker siden, har havna i de samme navneproblemene som mange før dem. Nå truer nemlig et mindre band fra California i USA, som også heter One Direction, med å saksøke dem for millioner av dollar om de ikke skifter navn.

Advokatene til det amerikanske bandet forsøker å stoppe Cowell og Syco sine muligheter til å bruke bandets navn og har anlagt en sak for en amerikansk domstol, melder The Independent.

I rettsdokumentene hevdes det at amerikanerne har rett på tre ganger bandets fortjeneste i tillegg til en erstatning på én million dollar. Bandet har spilt inn to album siden det blei danna og de amerikanske advokatene hevder at det britiske plateselskapet «har valgt å ignorere saksøkerens rettigheter og har med vilje krenket disse», etter at de blei kjent med navnet til det andre bandet.

One Direction blir møtt av hysteriske fans uansett hvor de drar. Her fra bandets promoturné i Australia nå i april. Foto: NTB Scanpix / Torsten Blackwood, AFP Photo.

Britiske One Direction blir møtt av hysteriske fans uansett hvor de drar. Her fra bandets promoturné i Australia nå i april. Foto: NTB Scanpix / Torsten Blackwood, AFP Photo.

Dan O’Leary er faren til det amerinake bandets vokalist, og bandets manager. Han står steinhardt på at de ikke vil gi seg.

- Jeg bryr meg ikke om hvor mektig denne Simon Cowell er. Han må være gal om han tror vil skal legge oss ned, sette oss eller gi oss på dette – uansett hvor mye penger eller makt han har bak seg. Vi lar oss ikke plukke på nesen av denne musikkmogulen, sier O’Leary til britiske The Sun.

- Det britiske bandet har Cowells enorme ressurser i ryggen. Det har ikke vi. Men etter vårt syn var det vi som var her først. Vi har rettigheter, vi har talent og vi har et hjerte. Drømmene til disse guttene og bandet er like viktige som drømmene til Cowells gjeng.

Hjerteknuserne i britiske One Direction ble satt sammen av enkeltsangere under den britiske versjonen av X Factor, og blei henta til Simon Cowells plateselskap Syco Records etter å ha kommet på tredjeplass i den sjuende utgaven av konkurransen. Etter det har de toppa salgslistene i båe USA, Australia og Italia.

Da bandet hadde sin første opptreden i USA, under en tv-sending, dukka det opp 10.000 fans ved Rockefeller Plaza i New York. Etter det har bandet blant annet reist på promoturné til Australia, der de også er blitt møtt av horder av hysteriske fans.

Hør amerikanske One Direction her, med låta «Dreaming»:

Tags: ,

Del "Må kanskje skifte navn"
 

5 kommentarer på “Må kanskje skifte navn”

 1. Anonym sier:

  Piiiissa på!

 2. Anonym sier:

  Piiiissa på!

 3. Anonym sier:

  Som om det ukjente bandet har gjort noe som helst for det populære bandets suksess. Det er musikken det handler om, ikke navnet.

 4. [...] boybandet One Direction for tiden slår flere britiske rekorder og krangler om hvem som bør få hete One Direction, så har et annet britisk/irsk boyband den siste tiden vært mest opptatt av å gjøre seg [...]

 5. Lovise sier:

  NEEEEEI!!!!! One Direction (det britiske boyabandet) kan ikke bytte navn!!!!! Det navnet er perfekt for dem og bare dem!!!!! De er mitt største idol og mitt favorittband. FOr meg er det helt uaktuelt at de kanskje må bytte navn!!!!!

Legg igjen en kommentar