Against Me! Tom Gabel til venstre.

Against Me! Tom Gabel til venstre.

Kjent rocker skifter kjønn

Tom Gabel i det norgesaktuelle amerikanske bandet Against Me! har bestemt seg for å bli kvinne.

Skrevet av:
Publisert 9:40 9 mai, 2012

Vokalisten i det kjente bandet går altså i kjønns-fotsporene til andre rockere som Keith Caputo og Mark Free, som Lydverket tidligere har skrevet om.

I et intervju med Rolling Stone Magazine, som publiseres i den kommende utgaven av bladet, forteller Gabel at han snart skal gjennomgå behandling for å bli til kvinne. Musikeren lider av kjønnsidentitetsforstyrrelse, altså at man identifiserer seg med det kjønnet som er motsatt av sitt eget. Tom Gabel vil fra nå hete Laura Jane Grace, og skal fortsatt være gift med sin kone Heather.

- For meg var hvordan hun ville ta dette noe av det mest skremmende med det hele, men hun har vært utrolig forståelsesfull, sier Gabel til Rolling Stone.

Against Me!

Against Me! har hatt bra suksess de siste årene, og er et av de mest populære bandene i den rocka delen av punken for tiden. Gruppen har gitt ut flere solide album siden starten i 1997, og 18. juli spiller Florida-bandet på Rockefeller i Oslo sammen med norske Wolves Like Us og Blood Command. Tom Gabel har også hatt en mer akustisk solo-karriere på siden av Against Me!.

- Jeg kommer til å få flaue opplevelser, og det kommer ikke til å bli moro, men det er grunnen til at jeg går ut med dette via Rolling Stone. I et håp om at folk vil forstå og med forhåpning om at folk vil være ganske vennlig med meg, melder Gabel i neste utgave av det store amerikanske bladet.

Så langt har reaksjonene på sosiale medier vært støttende, men det gjenstår å se hvordan fansen tar det hele når Tom Gabel plutselig er en kvinne når Against Me! skal turnere. Tom Gabel har vært inne på temaet kjønnsskifte tidligere i låten The Ocean fra albumet New Wave som kom i 2007. Allerede der hintet han om sitt nye navn.

«If I could have chosen, I would have been born a woman, my mother once told me she would have named me Laura, I would grow up to be strong and beautiful like her».

Hør og se Tom Gabel og Against Me! i videoen til «Spanish Moss» under, og sjekk for all del Tom Gabel og Lydverket på padletur.

Tags: ,

Del "Kjent rocker skifter kjønn"
 

14 kommentarer på “Kjent rocker skifter kjønn”

 1. Anonym sier:

  fantastisk at hun har motet til å gjøre dette. jeg lurer på hvordan stemmen hennes kommer til å bli, og hvordan bandet vil fungere framover, men jeg støtter henne virkelig, og håper livet hennes blir mer slik hun ønsker at det skal være. 

 2. …du som skriver dette artikelen må du skrive på nytt på denne artiklen…Mna e født menn eller kvinne o ikk noe i mellom…det e min mening… 

  • Anonym sier:

   at din mening er at man blir født kvinne eller mann, og slik er det, ingenting imellom, ingen variasjoner, gjør det ikke til fakta. før man uttaler seg om saker som dette burde man nesten vite litt om temaet, ha lest litt, fått høre om forskjellige folks standpunkt til saken. nå er det slik at gender identity disorder er en like reell sykdom som alle andre sykdommer.

  • Anonym sier:

   Enig. Liksom det finnes ingen gråtoner, alt i verden er liksom enten svart eller hvitt. Plutselig så faller alle biter på plass. Ta deg en bolle.

 3. [...] Topp ti-rap Here We Go Magic – Alone But Moving Against Me! – I Was A Teenage Anarchist Rockvokalist skifter kjønn Morten Myklebust – All The Love You Can (Generic Song) (live for Lydverket!) Generiske viser? [...]

 4. Anonym sier:

  Overaskende. Håper alt ordner seg. Og konserten i sommer kommer til å bli fet

 5. Anonym sier:

  Overaskende. Håper alt ordner seg. Og konserten i sommer kommer til å bli fet

 6. Anonym sier:

  Det høres bra ut ! Tom kan jeg få bli den første daten din da og kansje få litt mus på knaggen.!?

 7. Anonym sier:

  Det høres bra ut ! Tom kan jeg få bli den første daten din da og kansje få litt mus på knaggen.!?

 8. Anonym sier:

  Men den kuleste kjønnsskiftende rockeren er vel Genesis P-Orridge. Eller skiftende og skiftende, han er vel bare androgyn.

 9. Anonym sier:

  Men den kuleste kjønnsskiftende rockeren er vel Genesis P-Orridge. Eller skiftende og skiftende, han er vel bare androgyn.

 10. […] i mai i fjor slo bomben ned via internettet. Tom Gabel, mannen med den dype og flotte punkstemmen, fortalte at han skulle bli kvinne. Tom Gabel skulle bli til Laura Jane Grace. I samarbeid med sin – det må sies – svært […]

Legg igjen en kommentar