Spill video

- Jeg ville brenne speilbildet mitt

Lykke Li var lei av bildet folk hadde av henne, og på sin nye plate er hun råere enn noensinne. Se hvordan det gikk da Lydverket besøkte henne i Stockholm!

Skrevet av:
Publisert 13:15 24 februar, 2011

Denne måneden kommer Lykke Lis andre album Wounded Rhymes i butikkene. Etter den enorme suksessen hun opplevde med debuten Youth Novels, forandret livet til den svenske popsangeren seg dramatisk, og hun ble kastet ut i en tilværelse av magasinoppslag, konserter verden rundt og stadig nye hotellrom. Lydverket møtte artisten i sin nyinnkjøpte leilighet i Stockholm.

- Jeg var desperat da jeg kjøpte denne leiligheten, etter bare å ha bodd på hotell i flere år. Jeg kjøpte den på fem minutter, og tenkte å innrede den som hotellrom slik at jeg ikke skulle savne den når jeg var borte.

Det omflakkende og hektiske livet førte til slutt til at Lykke Li ble utmattet. Hun fant ut at å reise tilbake til Sverige ikke var et alternativ, og valgte istedet å sette kursen mot California. Her satte hun i gang med et prosjekt om å ødelegge den oppfatningen folk hadde om henne, formet av pressen, internett og hennes første album. Det resulterte blant annet i kortfilmen Solarium, filmet i ørkenen.

- Folk skriver så mye på internett, som handler om deg selv. Jeg ville bare ødelegge bildet av meg selv, for jeg var så lei det. Tanken med den filmen var at jeg skulle brenne speilbildet mitt.

For det har unektelig skjedd store forandringer siden en uskyldig utseende Lykke Li sang seg inn i Nordens, og senere verdens, musikkhjerter i 2008. Hun har gått fra «I think that I’m a little bit in love with you» til «I’m your prostitute», og nekter ikke for at sex er en viktig kilde til inspirasjon.

- Alt handler vel om sex, når det kommer til stykket. Ikke sex som i sex, men som forplantning. Selv synes jeg at alt som gjør livet rikere, er herlig. God sex, god vin, god mat, gode filmer… Alt som er litt bedre enn det som er grått og kaldt.

Se Lykke Li spille live i kveldens Lydverket, kl. 21.30 på NRK2

Tags: , , , , , ,

Del "- Jeg ville brenne speilbildet mitt"
 

4 kommentarer på “- Jeg ville brenne speilbildet mitt”

  1. Anonym sier:

    Oj, oj, en tøff kvinne. Hun må være en sann forkjemper for feminismen.

  2. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK P3 and NRK Lydverket, masvehen. masvehen said: RT @nrkp3: Video: Lydverket besøkte Lykke Li i Stockholm! http://www.nrk.no/lydverket/jeg-ville-brenne-speilbildet-mitt/ [...]

  3. Kveru Lant sier:

    » Lydverket møtte artisten i sin nyinnkjøpte leilighet i Stockholm.» Har Lydverket verkeleg kjøpt seg husvære i Stockholm?

  4. Sandeep sier:

    Forelska meg i dama for 8. gang.

Legg igjen en kommentar