Dave Kushner har starta PusherJones. Foto/Illustrasjon: Promo.

Dave Kushner har starta PusherJones. Foto/Illustrasjon: Promo.

Hør: PusherJones!

Dave Kushner fra Velvet Revolver starter nytt, animert band. Hør dem nå!

Skrevet av:
Publisert 13:55 18 april, 2012

Fra før har vi animerte band som Gorillaz. Nå har Velvet Revolver-gitarist Dave Kushner slått seg sammen med David Warren fra teamet bak animasjonssuksessen The Simpsons og laga det animerte rockebandet PusherJones.

Dave Kushner på scenen med Velvet Revolver i 2004. Foto: NTB Scanpix / Ethan Miller, Reuters.

Dave Kushner på scenen med Velvet Revolver i 2004. Foto: NTB Scanpix / Ethan Miller, Reuters.

Det kan også være lett å ty til begrepet «supergruppe» når vi også veit at han har med musikere som Joey Castillo – trommis i Queens of the Stone Age, Scott Shriner – bassist i Weezer og Frankie Perez – vokalist i Camp Freddy.

Etter at vokalist Scott Weiland fikk sparken i Velvet Revolver har bandet hatt en lengre pause, mens jakten på ny vokalist har pågått. I januar hadde de en gjenforeningskonsert med Scott Weiland, som skal ha vært en engangsforeteelse. Fortsatt er bandets framtid usikker og muligens har Kushner fått nok av ventinga.

Det nye animasjonsprosjektet skal gi ut sin første single 1. mai og Rolling Stone har fått eksklusive rettigheter på streaming av første single – ”Count Me Out”.

- Det er en kul riffe-greie. Vi er alle inspirert av alt fra Zeppelin til Sabbath og nyere band, sier Kushner til Rolling Stone og forklarer at teksten i den første singelen er en slags historie om hvordan bandet har starta.

PusherJones. Foto: Promo.

PusherJones. Foto: Promo.

- Mye av det er basert på ting som har skjedd meg eller ting jeg har hørt de åtte årene med Velvet Revolver. Det handler i utgangspunktet om et stort, berykta rockeband og en ny fyr som kommer inn i bandet. Der ser han all dysfunksjonaliteten og galskapen, og alt som gjør et rockeband stort, gjennom øynene til den nye fyren, forklarer Kushner.

Kushner jobber for tiden med å forsøke å få til en animert tv-serie om prøvelsene et berømt rockeband må gjennom og «Count Me Out» vil blant annet også bli å høre på soundtracket til superhelt-filmen The Avengers. Samtidig planlegger PusherJones å gi ut en fire spors EP, med håp om et helt album en gang i framtida.

- Hvem vet hva som skjer med Weezer, Queens of the Stone Age eller Velvet Revolver? Det handler bare om å samordne kalendere, sier han optimistisk.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Hør: PusherJones!"

Legg igjen en kommentar