Jeroan Drive. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Jeroan Drive. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Jeroan Drive - by:Larm, John Dee

Harde kår og innavl

Jeroan Drive er i store trekk en krysning av Blood Command og Social Suicide, og fremstår med det som en blåkopi av seg selv.

Skrevet av:
Publisert 0:09 18 februar, 2011

Bandmessig innavl er blitt hverdagskost i det bergenske hardcoremiljøet. Det har seg nemlig slik at to tredjedeler av Blood Commands besetning, samt Remi Arefjord fra Social Suicide, samt Bjarte Haugland som livegitarist, trakterer instrumentene i det som er et band med en lite konstant medlemsbase. Bare vokalist Stein Erik Fæø står igjen fra originalbesetningen datert til ti år bak i tid, den gang prosjektet gikk under navnet Distortion Deadline.

Det er åpenbart at den vrælende Fæø er en frontmann som ikke gir seg lett, noe som muligens skyldes at han er den eneste i bandet med et utelukkende fokus på Jeroan Drive. Han skal nok av den grunn ha de største dosene ære for at en oppfølger til platedebuten The Stones Remain In Silence fra 2007 slippes i løpet av året.

Rimelig lovende låter fra den kommende andreplata har blitt sluppet, til tross for at også disse tydelig demonstrer problemet med søskenkjærligheten i vestkystens hardcoremiljø. De låter på mange vis skremmende likt både nevnte Social Suicide og Blood Command, der lydbildet baseres på klassiske punkriff, en energisk hardcoreånd og ikke minst et åpenbart melodisk tilsnitt. Begge de nevnte bandene viser imidlertid hakket hvassere låtskriveregenskaper enn Jeroan Drive.

Som liveband er det egentlig grunnleggende lite å syte over. Jeroan Drive er nemlig et band som kan, vil og vet hvordan pur hardcore skal spilles på en scene. Det må også sies at vokalist Stein Erik Fæø er en overraskende habil sanger og scenefigur, der han med overbevisende engasjement klarer å holde energien resten av bandet koker over med i sjakk.

Men i all hovedsak vet jeg at dette har jeg sett, hørt og bevitnet dette tidligere. Dette innebærer at man ser bort ifra én liten detalj; nemlig at dette er første gang jeg opplever Jeroan Drive på en scene. Surmaga som det høres ut: Det er trist å måtte meddele at absolutt ingen trenger Jeroan Drive, med unntak av vokalist Fæø i hans søken etter å få spilt i et like kult band som hans medsammensvorne.

Kim Klev

Tags: , , , , ,

Del "Harde kår og innavl"
 

21 kommentarer på “Harde kår og innavl”

 1. bekkalokk sier:

  Er dette basert på musikken eller de som spiller den?

  • Apekatt sier:

   Enig! Stiller det samme spørsmålet.

   Hvis du ikke klarer å gi en Jeroan Drive-konsert mer enn terningkast 3 så får dere finne noen andre til å anmelde konsertene. Du har ikke orden i fakta en gang. For å være helt ærlig så tror jeg knapt Sondre Haug har tatt i en gitar. Han spiller ikke i JD. Og tar jeg ikke feil så sa vel Yngve i et intervju med Agresso at grunnen til at Jeroan Drive startet opp igjen var at siden han hadde spilt så mye i Blood Command så savnet han Jeroan-stilen og ville derfor starte opp igjen. JD spiller jo i samme gate som Blood Command og Social Suicide, men hvis du har problemer med å skille disse bandene så…jaja….

   Denne artikkelen bar preg av dårlige analyser, synsing, faktafeil og rett og slett din fraværende sans for ungdomsstemning!!!

 2. .. sier:

  vist du skal skrive veldig mye om hvem hva og hvor, så i alle fall ha faktaen da.

 3. Kmi Kelv sier:

  Jo-jo… Men di e då berre bergensera, og dykkar har heve dykkar ti år i rampeljoset!

 4. dymbe sier:

  Dette e den dummste eg har lest på veldig veldig lenge…

 5. Kim Klev sier:

  by:Larm er i all hovedsak skapt for å vise frem band og ny musikk, og dermed er det relevant at bandet låter som en litt kjipere versjon av hva bandmedlemmene holder på med ellers. Jeroan Drive klarer ikke vise frem noe særlig nytt – og det også som liveband. Det er, spør du meg, et problem.

  • Apekatt sier:

   Hvorfor i huleste opptrer band/artister som har vært med tidligere da? Hvis dere ønsker ny musikk…JD er hardcoreheltene – END OF DISCUSSION!

 6. Rivera sier:

  Dette er den dummeste artikkelen jeg har lest på lenge. FLAUT at lydverket kan ha en SÅ dårlig anmelder. Viktig å få fakta på plass. Er flau på dine vegner Kim Kelv.

 7. Hallis sier:

  Dette er kanskje DEN aller beste anmeldelsen jeg har lest. Jeg har aldri før hørt de som det refereres til, og ikke tror jeg at jeg kommer til å gjøre det heller, takk Kim!

 8. Kiij sier:

  Digger bildet.

 9. Forza sier:

  Dette er flaut for lydverket!

  Håper dere sender en habil anmelder neste gang

 10. Anette sier:

  Liker at det er så åpenbart at så og si alle som mener denne anmeldelsen er dum og flau er kompisene til Jeroan.

 11. DyrGenser sier:

  Kim Klev dreit har drete på seg !

 12. [...] Les hele anmeldelsen her: Harde kår og innavl [...]

 13. Dyst er sykt kult ! sier:

  denne anmeldelsen må legges ut på nedsig (dott) no…

  det var et nedsig å lese en så dårlig anmeldelse.

 14. Ka sier:

  Det går ikke an å si at JD minner om blodcommand. Her er det snakk om to totalt forkskjellige band, hvor det ene er HC og det andre er pop. Noe Yngve selv har utalt. I tillegg syns jeg vert «Honour the code» singelen har et veldig distinkt lydbilde som ikke dirkete kan samlingnes med Social Suicide. Ser fram til det nye albumet, et album fra et band som ikke kommer til å være overflødig i det hele tatt.
  Forstår heller ikke konklusjonen, det spiller veldig bra live, men det minner om andre band derfor var det dårlig? Du har hørt det før? Men Aristillus gir du femmer for det er jo super orginalt? Minner ikke som blåkopier av tidlige norske band.

Legg igjen en kommentar