Kaiser Chiefs under Optimus Alive Music Festival i Lisboa 2011. Foto: Scanpix/AP/Armando Franca.

Kaiser Chiefs under Optimus Alive Music Festival i Lisboa 2011. Foto: Scanpix/AP/Armando Franca.

Hæ? Har Kaiser Chiefs sluppet nytt album?

Kaiser Chiefs innrømmer at ”lag din egen versjon-kampanjen” hadde sin bakside.

Skrevet av:
Publisert 14:08 3 oktober, 2011
Albumcover: Kaiser Chiefs - The Future Is Medieval

Albumcover: Kaiser Chiefs – The Future Is Medieval.

I juni i år slapp Kaiser Chiefs sitt fjerde album, The Future Is Medieval, på en noe annerledes måte. Du og jeg fikk nemlig muligheten til å lage vår egen versjon av albumet, ved å velge ut hvilke 10 av 20 mulige låter som skulle være med, i tillegg til å velge hvordan albumcoveret skulle se ut.

Deretter kunne man kjøpe albumet for £7.50 (rundt 70 norske kroner) fra www.kaiserchiefs.com, og igjen tjene £1 for hver gang noen andre kjøpte din versjon av albumet.

Kampanjen viste seg å være så populær at da Kaiser Chiefs tre uker senere slapp den endelige versjonen av albumet fysisk og digitalt, endte de med rekordlave salgstall fordi ingen visste at albumet hadde kommet ut.

Vokalist og frontperson, Ricky Wilson, sa nylig til avisen Daily Star at plateselskapet selv må ta på seg skylden for de lave salgstallene.

- Plateselskapet vårt ville gi ut den offisielle versjonen av The Future Is Medieval i god tid før festivalsesongen, slik at alle kjente til sangene. Jeg ser at det er logisk, men jeg ville personlig ha ventet med å gi ut den endelige versjonen av albumet til nå som hysteriet med ”lag din egen versjon” har roet seg.

- Publisiteten rundt ”lag din egen versjon” overskygget helt den faktiske utgivelsen av albumet, så det er ikke rart at ingen vet at den har kommet ut, er bassist Simon Rix enig i.

- Men vi ville aldri endret måten vi ga ut albumet på. Variasjonen på låtene og ideen med at fansen selv fikk bestemme har endret manges oppfatning av oss som band, fortsetter vokalist Ricky Wilson.

Så nå vet du det altså.

Her er videoen til førstesingel ”Little Shocks”:

Tags: , , , ,

Del "Hæ? Har Kaiser Chiefs sluppet nytt album?"
 

1 kommentar på “Hæ? Har Kaiser Chiefs sluppet nytt album?”

  1. Terry Bell sier:

    Ikkeno’ så gæærnt at det ikke er godt for noe.
    Det var en bra produksjon.

Legg igjen en kommentar