Fri fra Coldplay og A-ha

Se kveldens Lydverket-sak om den nye supergruppa Apparatjik her!

Skrevet av:
Publisert 11:14 10 februar, 2010

Magne Furuholmen og Guy Berryman trenger fri fra sine millionselgende popgrupper. Og deres nye band Apparatjik gir dem den friheten.

- I bandforhold kan man lett bli en karikatur av seg selv. Men vi har funnet en måte å holde karikaturene på avstand. Slik forklarer Magne Furuholmen behovet for sin nye supergruppe – og det å spille konsert bak en skjerm. Lydverket møtte dem i Berlin da de spilte sin - sålangt  – eneste konsert.

Mens Magnes nye band Apparatjik samler et nysgjerrig festivalpublikum i Berlin, reklameres det slik for hans andre band bare et steinkast unna:

Karikaturer? (foto: Øyvind Øvergård, NRK)

Karikaturer? (foto: Øyvind Øvergård, NRK)

Frihet i en liten kube
Som du ser i videoen over, fulgte vi bandmedlemmene i forberedelsene før de stilte seg inne i en spesiallaget kube. Publikum kan ikke se bandet, og bandet kan ikke se publikum.
- Det er ikke viktig hvem som står inne i kuben og spiller, sier Jonas Bjerre (Mew).

Mew, Coldplay, a-ha… og fjerdemann
- I Apparatjik er vi fire profesjonelle som møtes med amatørenes glød, og alle gjør alt, uten å være eksperter på det, forklarer Magne.
- Alle spiller, alle lager videoene, alle synger…

Og en av de som synger, er Martin Terefe. Han er en typisk bakmann. Mens Lydverket følger ham i Berlin, opplever han å få to Grammy for sitt arbeid med Jason Mraz – og han ble rangert som verdens tiende største musikkprodusent av Billboard.

Lydverket er de eneste som har filmet konserten til Apparatjik.
- Vi vil at folk skal høre musikken vår, men folk må kanskje leite litt etter musikken, sier gruppa. Sålangt er albummet We Are Here kun tilgjengelig via ei nettside der man må vite hva man leiter etter for å få kjøpt musikken.
Bandet har dessuten så travle dager med sine andre band at de ikke veit om de får det til: som Morten Harket fortalte Lydverket i forrige uke, har A-ha dårlig tid foran en tettbooket avskjedsturné. Og Mew turnerer Norge denne uka.

- Hva foretrekker dere, om dere må velge mellom Apparatjiks musikk og de siste platene til Mew, Coldplay og a-ha?
- Det handler ikke om å velge. Det er åpenbart noe helt annet (enn Coldplay, red.anm.), sier Guy.
- Jeg setter stor pris på det vi lager, presset innimellom de andre dagjobbene våre, nettopp fordi det er så annerledes, sier Coldplay-bassisten.

Se Lydverket på NRK1 klokka 23.15 i kveld.

Tags: , , , , , ,

Del "Fri fra Coldplay og A-ha"
 

5 kommentarer på “Fri fra Coldplay og A-ha”

 1. Lyss Starlight sier:

  *proud Apparatchick*

 2. Albumanmeldelse kommer her i morgen!

 3. Anonym sier:

  Æsj da – gikk glipp av programmet. Vil det bli sendt igjen??

 4. Ruben G sier:

  Jepp, NRK3 fredag kl 19.30. Eller du kan se programmet her: http://www.nrk.no/lydverket/se-kveldens-sending-na-4/

 5. [...] Magne Furuholmen spilte i vinter en eksklusiv installasjonskonsert med sitt nye band Apparatjik i Berlin. I Apparatjik spiller han sammen med Jonas Bjerre fra Mew og Guy Berryman fra Coldplay. Lydverket fikk være med på den første konserten – se reportasjen her. [...]

Legg igjen en kommentar