Fram, Hamarkamerater!

Skal man tro rapportene er det revolusjon på gang i norsk elektronisk undergrunn om dagen, og det er i Hamar det skjer. Eller? En prat med skwee-kollektivet dødpop kastet nytt lys over saken. På slutten av fjoråret begynte det å ryktes om en helt ny elektronisk sjanger, som hadde opphav i Skandinavia. Skwee var navnet, […]

Skrevet av:
Publisert 10:00 10 september, 2009
skwee-hender-ansikt (Foto: Rannveig Falkenberg-Arell)

Beatbully spiller, Sprutbass digger. dødpop i aksjon. (Alle foto: Rannveig Falkenberg-Arell)

Skal man tro rapportene er det revolusjon på gang i norsk elektronisk undergrunn om dagen, og det er i Hamar det skjer. Eller? En prat med skwee-kollektivet dødpop kastet nytt lys over saken.

På slutten av fjoråret begynte det å ryktes om en helt ny elektronisk sjanger, som hadde opphav i Skandinavia. Skwee var navnet, og omtaler dukket opp i både skandinaviske og engelskspråklige medier, samtidig som Bylarm i februar viet en klubbkveld til skwee-artister.

Innen den tid var det etablert at det fantes tre kreative sentre for skwee, knyttet til plateselskapene Flogsta Danshall, Harmönia og dødpop i henholdsvis Stockholm, Helsinki og Hamar. Men som vi fort oppdaget har ikke skwee blitt noen lokal stolthet på Hamar riktig ennå:

skwee-telefonteaser

Kanskje er heller ikke Hamar-adressen fullt så presis som enkelte skal ha det til, som vi fant ut da vi begynte å nøste i det norske skwee-miljøet:

skweeeee

Ble du lysten på mer av dette kan du allerede i kveld oppleve dødpop i aksjon på The Villa i Oslo sammen med skwee-pionerer fra både Finland og Sverige. Lørdag tar de turen til Stavanger for å spille på Nu Music-festivalen, og allerede neste helg blir det slippfest for dødpops første CD-samler på Blå i Oslo, denne gangen med franske Fulgeance blant gjestene.

Og sånn ser det altså ut når det spilles skwee – live, ja:

Beatbully demonstrerer utstyr og teknikk. (Foto: Rannveig Falkenberg-Arell)

Tags: , , , , , ,

Del "Fram, Hamarkamerater!"

Legg igjen en kommentar