Fildelere er oftere deprimert enn andre. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Fildelere er oftere deprimert enn andre. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Fildelere er mer deprimerte

Er du en ivrig fildeler, som også chatter mye på nettet og bruker timer på dataspill? Da er sjansen for at du er deprimert større enn for andre.

Skrevet av:
Publisert 14:24 18 mai, 2012

Musikkbransjen har i lang tid kjempet en kamp mot den ulovlige fildelinga på nettet som sprer musikk uten at opphavspersonene får betalt for sitt åndsverk. Er du en av dem som sprer om deg med musikkfiler, eller andre filer for den saks skyld, er du i faresonen for å være mer deprimert enn andre, melder Torrentfreak.

Det er forskere ved University of Science and Technology i Missouri som har kommet til denne konklusjonen, etter å ha undersøkt 216 studenter og deres bruk av universitetets eget datanettverk. Resultatene av disse studiene ble deretter sammenliknet med et skjema studentene selv hadde fylt ut på forhånd.

Funnene viste at folk som lider av en eller annen form for depresjon oftere enn andre bruker tid på nettet til å dele filer med andre. Studien blir presentert i artikkelen «Associating Depressive Symptoms in College Students with Internet Usage Using Real Internet Data», som skal publiseres i neste utgave av Technology and Society Magazine.

Les også:

Ifølge den ledende forskeren på prosjektet, Dr. Sriram Chellappan, er funnene unike.

- Denne studien antas å være den første som tar i bruk faktiske internett-data, beskjedent og anonymt samlet sammen, for å finne sammenhengen mellom bruken av internett som et tegn på depresjon, sier han til Phsys.org.

- Tidligere undersøkelser på bruk av internett har basert seg på spørreundersøkelser; noe som er en langt mindre nøyaktig måte å vurdere hvordan folk faktisk bruker nettet, sier han videre.

Det er uklart i hvilken retning forholdet mellom symptomene på depresjon og nettbruken går, men det er ikke slått fast at man blir mer deprimert av å bruke nettet mye.

I tillegg til å drive med fildeling viser undersøkelsen at folk med depressive symptomer også brukte funksjoner for chatting og e-post hyppigere enn andre. Det var imidlertid ingen sammenheng mellom slike symptomer og den generelle surfinga på nettet eller bruk av streamingtjenester.

Tags: , , , , ,

Del "Fildelere er mer deprimerte"
 

3 kommentarer på “Fildelere er mer deprimerte”

  1. Tviler sterkt på at det har direkte forbindelse med fildelingen. Det er nok heller mangel på sosialt liv som er problemet.

  2. Anonym sier:

    Dette stopper ingen fra å fortsette å laste ned, ren idiotisk propaganda som folk liker å hive i vildens sky. Her er det nok snakk om andre påvirkninger, slik Eirik påpeker.

Legg igjen en kommentar