"We built this city" var med på Starship-albumet Knee Deep in the Hoopla. Foto: Albumcover.

De laget 80-tallets verste låt

Men vinneren er verken Europe, Wham! eller Rick Astley, ifølge magasinet Rolling Stones lesere.

Skrevet av:
Publisert 12:45 8 oktober, 2011
Rick Astley på 80-tallet. Foto: Promo.

Rick Astley havnet «bare» på 10. plass. Foto: Promo.

Leserne av det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone har kommet frem til hva de mener er de verste låtene fra 80-tallet. Og det er Starships ”We Built This City” fra 1985 som kaprer den noe tvilsomme førsteplassen, tett fulgt opp av Europes ”The Final Countdown” og Chris de Burghs ”Lady In Red”.

Ikke engang all Rick Astley-humoren som florerte på Internett i 2008 kunne gjøre låten hans ”Never Gonna Give You Up” mer hatet enn en 10. plass.

Her er topp 10-listen over 80-tallets verste låter, stemt frem av Rolling Stones lesere:

10. Rick Astley – Never Gonna Give You Up

Denne låten toppet de fleste lister verden over i 1987, hentet fra Rick Astleys millionselgende debutalbum Whenever You Need Somebody. Men da vi trodde låten var borte for godt, dukket den opp som et Internett-fenomen i 2008. Spøken gikk ut på at misledende linker ledet til denne sangens musikkvideo, og man hadde blitt utsatt for ”rickrolling” hvis man trykket på linken.

Rick Astley – Never Gonna Give You Up

9. Taco – Puttin On The Ritz

Du veit du har gjort en dårlig jobb når du havner på denne listen med en låt som ikke engang er din egen. Irving Berlin skrev denne låten allerede i 1929, men den Indonesia-fødte tyske artisten Taco gjorde en horribel og creepy synthpop-versjon av låten i 1983. Hva var egentlig greia med steppesoloen midt i der?

Taco – Puttin On The Ritz

8. Toni Basil – Mickey

Hva som fikk Carola til å gjøre en svensk versjon av denne dødsirriterende låten fra 1982 er vanskelig å se. Men det du kanskje ikke visste var at låten opprinnelig ble gitt ut i 1979 under navnet ”Kitty”, av det britiske popbandet Racey. Toni Basil endret navnet på låten til ”Mickey”, fordi hun var veldig betatt av The Monkees-trommis Micky Dolenz.

Toni Basil – Mickey

7. Bobby McFerrin – Don’t Worry Be Happy

Hvis det er en trøst, så er ikke ti ganger Grammy-vinner Bobby McFerrin spesielt fan av denne låten han heller, og har ikke spilt den live på årevis. Sangen er fortsatt den eneste a cappella-låten som noen gang har toppet Billboard Hot 100.

Bobby McFerrin – Don’t Worry Be Happy

6. Falco – Rock Me Amadeus

Denne låten var riktignok den første tyskspråklige låten som klatret til topps på den amerikanske singellisten, men Mozart hadde antagelig snudd seg i graven hadde han fått høre dette. Ikke nok med at sangen er sunget på tysk, det er jo også en forferdelig grusom produksjon, noe som til sammen gjør at Falco lett havner på denne listen.

Falco – Rock Me Amadeus

5. Men Without Hats – The Safety Dance

Jeg stiller meg mer uforstående til at denne låten er med. Hvis ikke ”The Safety Dance” får deg til å smile, kan du umulig være menneskelig. Låten, og kanskje spesielt videoen er noe av det mest bisarre som kom fra 80-tallet. Og man kan jo spørre seg hvorfor Men Without Hats befinner seg i en middelalderlandsby full av dverger i videoen til denne låten? Søk den opp!

Men Without Dance – The Safety Dance

4. Wham! – Wake Me Up (Before You Go Go)

Vi er vel alle enige om at dette ikke akkurat er den beste låten til Wham! Det er jo uten tvil ”Everything She Wants”. Men er ”Wake Me Up (Before You Go Go)” virkelig den fjerde verste låten fra 80-tallet? Jeg tviler.

Wham! – Wake Me Up (Before You Go Go)

3. Chris de Burgh – Lady In Red

Jeg er også usikker på om denne låten fortjener en plass på denne listen, den har jo en viss kulhet over seg. Denne irske smørsangeren skrev denne låten om sin kone etter å ha sett henne i en rød kjole i et folksomt lokale, uvitende om at det var henne. Det er søtt da.

Chris de Burgh – Lady In Red

2. Europe – The Final Countdown

Nyheten om at serien Arrested Development snart er tilbake, betyr vel at vi ikke er kvitt denne låten heller med det første, ettersom Gob alltid bruker låten til sine trylleshow. Rolling Stone-leserne kan ha riktig her, keyboard-partiene er irriterende catchy.

Europe – The Final Countdown

1. Starship – We Built This City

Men den knusende seieren går ikke overraskende til Starship, spin-off bandet av Jefferson Airplane og Jefferson Starship. Det er ikke første gang at denne låten mottar en noe tvilsom pris. I 2004 kåret blant annet magasinet Blender låten til “The Most Awesomely Bad Song Of All Time”. Og det er mye å hate med denne sangen. Bare det faktum at Jefferson Airplane var et fantastisk rockeband på 60-tallet og endte opp som dette, er nok.

Starship – We Built This City

Hva mener du er 80-tallets verste låt?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "De laget 80-tallets verste låt"
 

66 kommentarer på “De laget 80-tallets verste låt”

 1. Anonym sier:

  Fullstendig usakleg kåring. Dette er ei liste snudd på hovudet. Alle som opplevde 80-talet vil heller stemme denne lista som topp 10, i hvert fall nesten.

 2. Anonym sier:

  Denne listen synes jeg var veldig rar. Og enkelte av låtene som er listet…folk har jo ikke forstått. Hvem det er som har skrevet «Du veit du har gjort en dårlig jobb når du havner på denne listen med en låt som ikke engang er din egen. Irving Berlin skrev denne låten allerede i 1929, men den Indonesia-fødte tyske artisten Taco gjorde en horribel og creepy synthpop-versjon av låten i 1983. Hva var egentlig greia med steppesoloen midt i der?» – WOW! Snakk om ikke å sammenligne ting i relevans og tidsperspektiv…og det har til og med sneket seg inn en faktafeil der…

  • Anonym sier:

   Steppesoloen (bl.a.!) er selvfølgelig en referanse til Fred Astaires 1946-versjon av sangen. Her er det noen som er både historie- og kunnskapsløse.

 3. Alavaz Relxib Cirdec sier:

  Hadde jo vært morsomt om alle sangene dere posta her var Rick Astley da…

 4. Anonym sier:

  Veldig «bra» liste – dvs høy irritasjons-score hele veien. Og gudene skal vite at det var mye å ta av fra den tiden. Dessuten liker vi jo at en sånn artikkel byr på velfungerende linker til låtene. Så Axel – hva mener du var de beste?…..

 5. Jokeren123 sier:

  Alle disse låtene er veldig bra, synes jeg.

 6. Jokeren123 sier:

  Alle disse låtene er veldig bra, synes jeg.

 7. Anonym sier:

  Ganske morsomt. Det er jo bare en liste over de mest populære låtene på den tiden. Låter som i særlig grad forbindes med 80-tallet og dets  mussikksmak. 80-tallet ville ikke vært hva det var uten låter som disse.

 8. Hei! Ikke diss Taco! Puttin’ on the ritz er en veldig kul låt som skiller seg ut fra resten av 80-tallet ved å være noe for seg selv.

 9. Anonym sier:

  Denne lista er vel egentlig mer en oversikt over noen av de mest spilte, og dermed litt oppbrukte låtene fra 80-tallet enn de verste. De var jo med på å prege lyden av hele tiåret. Hvis man ikke liker hit-låter derimot… Sabrina kunne jo tatt hele denne lista alene hvis det var opp til meg. Ekstremt dårlig produksjon, selv med 80-tallsører.

 10. Anonym sier:

  Jeg kan uten å anstrenge meg nevne 100 låter som er dårligere enn The Final Countdown og Lady In Red, dette er jo faktisk bra låter. We Built This City er også ei helt grei låt. Hvor er Modern Talking? Bros? Stock/Aitken/Waterman? Bob Dylan? Disse produserte låter som var så dårlige at jeg ble arg av å høre på dem.

 11. Ja, men alle disse låtene var jo drit tøffe når de kom jo!! Skal være mann nok til å stå frem å si: Alle disse satt jeg å kopierte over på kassett når ti i skuddet gikk på torsdager om jeg husker rett:-)

  Tulleliste!!

  Den eneste eksakte vitenskapen i verden er: Etterpåklokskapen!

 12. Anonym sier:

  Jeg ser ikke noe galt i disse sangene her.. De gir en good feeling og gode minner fra tidligere tider dukker opp… Hva er galt i det liksom???

 13. Anonym sier:

  synes ikke sangene er så ille…

 14. Anonym sier:

  De er litt morsomme disse artiklene hos Lydverket, hvor journalisten på ofte amatørmessig og krampaktig vis, forsøker å etablere sin egen image. I akkurat denne artikkelen forsøker Axel Stentun å pimpe seg selv ved å latterliggjøre musikk fra en epoke hvor han selv knapt var påtenkt. Han har rett i at ikke alt fra 80-tallet er like hørbart i dag, men å dermed betrakte den som dårlig, er å angripe de utskuddene som sådde frø for andre veg til suksess. 

  De er ikke de som lykkes som skaper nye musikkgenre. Det utføres av de som meisler stein og som tør å tråkke i myra. Bak hver eneste suksess ligger hauger med latterliggjorte forsøk. Det er disse artistene som kinderegg-journalistene ofte må stå på for å rekke opp til kanten.

 15. Anonym sier:

  Jeg elsker alle låtene – det er jo min oppvekst og tenåringstid! Man skal ikke skimse av slikt! Ungdomsklubben med disko og forelskelse – hvor ble tiden av…

 16. Anonym sier:

  Denne lista er vel noe av det dummeste jeg har lest iår.  Finnes 1000 vis av låter som er dårligere/jævligere og høre på enn disse 10.     Milli Vanilli anyone?

 17. Anonym sier:

  Hvor er «Welcome to the jungle» med Grums n rasses. Finnes ikke en mer enerverende vokalist i verden enn denne Axl tosken.

  • Anonym sier:

   Ening. Axl høreres ut som han bedriver et gidigent trykkeriarbeid! Høyt opp på lista over de mest enerverende vokalister de siste 40 år.

 18. Anonym sier:

  Rolling Stones magazine burde velge lesere mer med omhu (for lista er vel basert seg på «spørreundersøkelser). :P At noe er overspilt og man er lei har ingenting med om en låt er bra eller ikke. Hvis du slutter å spise Japp eller Kvikklunsj etter å ha gomlet det hver dag i en måned og så venter et år med å spise igjen, kommer du til å like det igjen. 

  Jeg vil si – som musiker og komponist – at We built this city er en belt ålreit og grei låt, sett både harmony, oppbygging og instrumentering. Hvis dette er malen for den dårligste låta på 80-tallet, drar den med seg resten også!

  Nei, vi må lese denne lista som ren og skjær humor og la den ligge bortgjemt. Jeg setter på Starship – We built this city på FULL PUPP….woah, look at my could not CARE LESS! ;)

 19. Anonym sier:

  Rolling Stones magazine burde velge lesere mer med omhu (for lista er vel basert seg på «spørreundersøkelser). :P At noe er overspilt og man er lei har ingenting med om en låt er bra eller ikke. Hvis du slutter å spise Japp eller Kvikklunsj etter å ha gomlet det hver dag i en måned og så venter et år med å spise igjen, kommer du til å like det igjen. 

  Jeg vil si – som musiker og komponist – at We built this city er en belt ålreit og grei låt, sett både harmony, oppbygging og instrumentering. Hvis dette er malen for den dårligste låta på 80-tallet, drar den med seg resten også!

  Nei, vi må lese denne lista som ren og skjær humor og la den ligge bortgjemt. Jeg setter på Starship – We built this city på FULL PUPP….woah, look at my could not CARE LESS! ;)

 20. Poenget er vel at låtene er «spilt ihjel» på radio og folk er lei av dem. Se på salgstallene og listeplasseringene til disse låtene og enhver låtskriver i 2011 vil grine over tanken på suksessen disse låtene bragte utøverne og komponistene. Rolling Stone Magazine er vel ikke akkurat troverdig med alle listene de til en stadighet pumper ut…

 21. Anonym sier:

  For en lettelse å lese at selv ikke McFerrin liker låten «Don’t Worry Be Happy». Now I’m happy!

 22. Anonym sier:

  Mange ekstremt irriterende låter! Savner en del gyselige hat-låter som gjør meg uvel og aggressiv:

  Opus – Life is Life
  Lionel Richie - Say You, Say Me
  Wham – Last Christmas
  Cutting Crew - (I Just) Died In Your Arms
  Sabrina – Boys Boys Boys
  Samatha Fox – Touch Me
  Stevie Winder – I Just Called to Say I Love You
  Toto – Rosanna
  Chicago – You’re the Inspiration
  Foreigner - I Wanna Know What Love Is
  REO Speedwagon – I Can’t Fight This Feeling Anymore
  Jennifer Rush - Power of Love
  Sergio Mendes - Never Gonna Let You Go
  New Kids on the Block - Please Dont Go Girl
  Starship - Nothing’s Gonna Stop Us Now
  Paul McCartney & Stevie Wonder - Ebony and Ivory

  • Anonym sier:

   Der har vi kjernen av problemet med lister. Jæ… mange av disse liker jeg veldig godt. Sanseopplevelser som musikk henger ofte sammen med minner. Hvis du da ble dumpa av dama mens (I Just) Died In Your Arms sto på – da er det noså sannsynlig at den låter vekker ubehag. Så konklusjonen blir …………..

   • Anonym sier:

    Minner ja. Ti i skuddet, klinedans på ungdomsklubben, Sky channel :D   Musikken man hører i ungdommen former en, og den man lytter til når man er rundt tjue henger med resten av livet, sies det. Jeg har alltid mislikt banale, klissete melodier og tekster, så da Smells Like Teen Spirit kom var jeg så inn i hampen moden for en åpenbaring. 

    • Anonym sier:

     På mange måter var »Smells Like Teen Spirit» en åpenbaring som fikk meg til å legge bort snobberiet. Rage A.T.M. var en annen åpenbaring. Men alle fikk meg til å se bakover. Når Johnny Cash kom med sitt andre album i American-serien, begynte jeg for alvor å knuse de siste skanser av mine illusjoner av hva som var bra og ikke.

     «Life is Life» synes jeg fortsatt er ræva, men så klarer jeg heller ikke å koble den opp mot noen ok minner. Noen låter er traurige fordi jeg har hørt dem for mange ganger med kjipe dansebandduoer osv. Men uansett: I utgangspunktet har jeg alltid skydd det jeg definerer som banalt å klissete, men innser at rangering er kjelkete. Den mest banale låt høres bra ut i det subjektive øret ut fra hva låta fremkaller.

 23. Synes ikke denne listen av låter er til å grine på nesen av.
  Jeg skulle gjerne byttet disse låtene og hørt på dem enda et tiår fremfor all teknodritten fra 90-tallet. Det finnes ikke et tiår i historien ( og da mene jeg hele den menneskelige historie) hvor musikken var så dårlig som 90-åra. Gi meg en CD hvor det står at den var gitt ut i 199*, kast den rett i søppla!

 24. Selv syns jeg at den verste åttitallslåta er Eurythmics – There Must Be an Angel.
  Bortsett fra det: Stort sett ALT som Culture Club hadde.

 25. Selv syns jeg at den verste åttitallslåta er Eurythmics – There Must Be an Angel.
  Bortsett fra det: Stort sett ALT som Culture Club hadde.

 26. Bobby McFerrin spilte Don’t worry be happy på konserten sin i Oslo i vår på spørsmål fra salen. Jeg synes sangen er fin jeg :)  

 27. Kongelåter nesten hver eneste en på listen :-D

 28. Anonym sier:

  Dette beviser vel ikke mer enn at 80-tallet er det nye 70-tallet (bad taste og alt det der) og at hipstere stadig har behov for å mislike noe fremfor å like noe. Intet er nytt under solen, med andre ord. Jeg fylte 18 år i 1985 og hadde langt fra disse låtene som soundtrack til tilværelsen, det var det speed og thrash som gjorde, men de var alikevel en del av tapetet. Disser du 80-tallspopen har du bare avslørt deg selv som en som prøver hardt å være kul og feiler.

  Dessuten (ja, DESSUTEN) skal P3 være svært forsiktig med å liste opp låter basert på hvor ihjelspilt de er på mainstream voksenradio. Kan ikke se at misukksjefen(e) i P3 bidrar til mangfold akkurat, og låter fra P3s A-liste fra f.eks. våren 2009 kommer garantert til å figurere på 2030-tallets lister over sykt irriterende popsanger.

  Jeg mener, en gang skal jo dagens løkkahippe og freshe ungdom også bli patetiske fjols med hengepupper og vom. De er jo på god vei.

  • Falt litt av her. Hipstere ELSKER jo 80-tallet. Riktignok er 80-tallet litt på vei ut, men bla. chillwavebølgen har jo MASSE 80-tallsreferanser.

   • Anonym sier:

    Hipstere elsker 80-tallet så lenge det er en del av en aktuell bølge eller har forbigående cred. Når fenomenet fader ut er det bare nok en ting de er lei av og kan omtale i ironisk-sarkastiske vendinger på neste partaj. Dette er selvfølgelig helt legitimt og slik det alltid har vært, men ikke forsøk å innbill meg at hipstere elsker 80-tallet fordi musikken fra dette tiåret for dem har kvaliteter andre tiår mangler. Hører jeg ÉN Converse-skodd, skulderveskebekledd og skjeggete dude fortelle meg at «ZOMG 80-tallet var genialt», samtidig som jeg får et usikkert blikk som ber om «bekreftelse pliiiiiiz», så tror jeg hjerteinfarktet er nært forestående.

    Poenget mitt er uansett at det står stusslig til med folk som ser seg nødt til å lage lister over ting de IKKE liker.

    Hva med å finne sin egen genuine fokkings stil istedet for å surfe på whatever comes along?

    • Converse-sko: Check
     Skulderveske: Check
     Skjegg: Check
     80-tallet var genialt? Ja, men da snakker vi alternativrock og punk. Ingen surfing her ;-)

     For øvrig er ikke Rolling Stone sine lister noe å hisse seg opp over. For noen uker tilbake klarte de å kåre Green Day til tidenes beste punkband, foran Ramones, Sex Pistols, The Clash og mange andre legendariske band.

     • Anonym sier:

      Det tror jeg så gjerne, men nå kjenner jeg diskusjonen er på vei over i dekonstruksjon og namedropping, noe jeg anser for å være paradegrenen for folk som er interessert i musikk på samme måten som Ron Jeremy er interessert i porno. Det gidder jeg ikke være med på, rett og slett fordi 80-tallspopen er alt for viktig for meg til tross for at jeg knapt hørte på den.

      Det er morsomt å diskutere musikk, bortsett fra når grunnlaget for diskusjonen er hva som er dårlig. Her er Pyro-gutta kjempegode; ingen bortforklaringer, bare konstateringer.

     • Anonym sier:

      Det tror jeg så gjerne, men nå kjenner jeg diskusjonen er på vei over i dekonstruksjon og namedropping, noe jeg anser for å være paradegrenen for folk som er interessert i musikk på samme måten som Ron Jeremy er interessert i porno. Det gidder jeg ikke være med på, rett og slett fordi 80-tallspopen er alt for viktig for meg til tross for at jeg knapt hørte på den.

      Det er morsomt å diskutere musikk, bortsett fra når grunnlaget for diskusjonen er hva som er dårlig. Her er Pyro-gutta kjempegode; ingen bortforklaringer, bare konstateringer.

     • Anonym sier:

      Det tror jeg så gjerne, men nå kjenner jeg diskusjonen er på vei over i dekonstruksjon og namedropping, noe jeg anser for å være paradegrenen for folk som er interessert i musikk på samme måten som Ron Jeremy er interessert i porno. Det gidder jeg ikke være med på, rett og slett fordi 80-tallspopen er alt for viktig for meg til tross for at jeg knapt hørte på den.

      Det er morsomt å diskutere musikk, bortsett fra når grunnlaget for diskusjonen er hva som er dårlig. Her er Pyro-gutta kjempegode; ingen bortforklaringer, bare konstateringer.

  • Falt litt av her. Hipstere ELSKER jo 80-tallet. Riktignok er 80-tallet litt på vei ut, men bla. chillwavebølgen har jo MASSE 80-tallsreferanser.

 29. Anonym sier:

  Dette beviser vel ikke mer enn at 80-tallet er det nye 70-tallet (bad taste og alt det der) og at hipstere stadig har behov for å mislike noe fremfor å like noe. Intet er nytt under solen, med andre ord. Jeg fylte 18 år i 1985 og hadde langt fra disse låtene som soundtrack til tilværelsen, det var det speed og thrash som gjorde, men de var alikevel en del av tapetet. Disser du 80-tallspopen har du bare avslørt deg selv som en som prøver hardt å være kul og feiler.

  Dessuten (ja, DESSUTEN) skal P3 være svært forsiktig med å liste opp låter basert på hvor ihjelspilt de er på mainstream voksenradio. Kan ikke se at misukksjefen(e) i P3 bidrar til mangfold akkurat, og låter fra P3s A-liste fra f.eks. våren 2009 kommer garantert til å figurere på 2030-tallets lister over sykt irriterende popsanger.

  Jeg mener, en gang skal jo dagens løkkahippe og freshe ungdom også bli patetiske fjols med hengepupper og vom. De er jo på god vei.

 30. Lord Nelson sier:

  Not (magic) tricks, Axel, illusions. A trick is something a whore does for money.

 31. «Safety Dance» er kanskje 80-tallets beste låt, og at den kom med på lista viser bare hvor forutinntatte folk er mot glad synthpop/new wave. Må faktisk si at jeg liker «Rock Me Amadeus» også.

 32. helt tydelig at Axel Stentun ikke har forstått konteksten disse låtene ble skrevet under. La oss begynne med det første: mange disser musikken på 80-tallet.

  Faktum er at andre 80talls kunstformer har falt gjennom atskillig mer igjennom: grafisk design, hårstil osv. At musikken får det meste av pepperet blir feil.

  Synes heller ikke det er noen rød tråd av «dårlig smak» her: Ta Falco: tror du hans stilblanding og måte å produsere på virkelig var utfallet av dårlig smak?  Nei, tror ikke det.

  Og Puttin’ on the ritz: dette er en låt du kan høre på Dolce&Gabbanas motevisninger den dag i dag hvis det er om å gjøre (ikke at jeg bryr meg). Den var et totalt brudd med (nesten) alt annet som  ble lagd på den tiden (med unntak av Malcolm Mclaren?).

  Og Wham: hvis de er så dårlige – prøv å skriv en tilsvarende hit-låt selv og se hvor enkelt det er. Tror ikke det.

  Synes det igrunnen er helt verdiløst med vurderinger fra folk som ikke var født ennå.

 33. helt tydelig at Axel Stentun ikke har forstått konteksten disse låtene ble skrevet under. La oss begynne med det første: mange disser musikken på 80-tallet.

  Faktum er at andre 80talls kunstformer har falt gjennom atskillig mer igjennom: grafisk design, hårstil osv. At musikken får det meste av pepperet blir feil.

  Synes heller ikke det er noen rød tråd av «dårlig smak» her: Ta Falco: tror du hans stilblanding og måte å produsere på virkelig var utfallet av dårlig smak?  Nei, tror ikke det.

  Og Puttin’ on the ritz: dette er en låt du kan høre på Dolce&Gabbanas motevisninger den dag i dag hvis det er om å gjøre (ikke at jeg bryr meg). Den var et totalt brudd med (nesten) alt annet som  ble lagd på den tiden (med unntak av Malcolm Mclaren?).

  Og Wham: hvis de er så dårlige – prøv å skriv en tilsvarende hit-låt selv og se hvor enkelt det er. Tror ikke det.

  Synes det igrunnen er helt verdiløst med vurderinger fra folk som ikke var født ennå.

 34. christian nordlenning sier:

  Scorpion’s Wind of change(fysjameg) burde vært med.
  Og Aha’s take on me, ohh blæææh.

  Av nordisk drittmusikk vil jeg nevne:
  Han der fææle svenske kødden med oppna landskap.
  Hele samlingen til dansken Kim Larsen.
  Kornelisu vreesvik? fæææææælt 
  Og alt Dumdum dritten som plaget radioen min.
  Trøndern Åge Aleksandersen med (det går likar no). Øhhhhh grøss.
  De der Namsosnissene som jeg ikke huser navnet på burde vært FORBUDT. 

  Halvdan Sivertsen, Kari Bremnes og Jørn Hoel (Ei hand å halse i) er de beste artistene i 
  Skandinavia.

 35. Anonym sier:

  denne lista skjønner jeg ikke. nå er pop riktignok ikke mine greier men jeg har hørt på verre ting. hvor er det egentlig blit av tyske «modern talking from hell»???? DET var dårlig og har i hvert fall mer fortjent å være med på lista enn falco. noen hadde skikkelig lite peiling i saken.

  • Man skal se sanger, film, PC-spill osv. med et tidsperspektiv fra den tiden de kom ut – og da er ikke Rick Astley eller The Final Countdown så utrolig dårlige (det at førstnevnte også har blitt et meme hjelper også en del). :P

 36. Anonym sier:

  80´s baby!!!

 37. Ingve Forus sier:

  Endelig blir disse sangene plassert der de hører hjemme. De er jo nesten helt nede på Grand Prix-nivå !
  Tipper at mange som måtte lide seg gjennom disse er glade for denne lista.

 38. Anonym sier:

  Hmm..så rart at Willie Nelson ikke er med..eller Sting…

 39. Vent nå litt….er det ikke!
  Det er jo spillelista til P4…manglet bare B.Adams – Summer of 69 så
  hadde den vært komplett!

 40. Anonym sier:

  Med unntak av Chris DeBurgh (seriøst, Stentun – liker du den litt?!!!!), så er de fleste av disse låtene bare store og gode hiter fra 80-tallet. Folk husker jo bare de de største hitene. Jeg lover deg: Det kom MYE dårligere musikk fra 80-tallet enn disse låtene.

  Jf. kommentarene skjønner jeg at journalisten knapt en gang kan være født på 80-tallet. Vi som gjennomlevde både store deler av 70-tallet og hele 80-tallet vil jeg tro har et litt annet syn på disse låtene. Selv om jeg er møkklei alle (P4-kommentaren er spot on). Så det er nok snakk om like mye elsk/hat her, som noe annet. Safety Dance er selvsagt den beste her, forøvrig.

  Ellers: Lytt til metal. 

 41. Anonym sier:

  Mitt verste minne fra 80-tallet er saksofonen p娻Careless whispers»

 42. Jon Magnus Hauge-Iversen sier:

  Kan ikke se hvorfor man vil lage lister over dårlig musikk, det er bortkasta tid det..

 43. Jeg syns disse låtene er helt strålende! 

 44. Anonym sier:

  Heyheyhey, noen av de beste og mest minneverdige låter noensinne, på en og samme side. Fantastisk!

 45. Dusteliste…
  Ikke alt på denne lista er i toppen på min personlige liste, men mener at ALT som ble laget på 90-tallet er værre en det som er på denne lista, vaffal.. :-)
  Teit med sånne kåringer, men har litt underholdningsverdi for meg, dor det er morro å se andres meninger.. som selvfølgelig er MYYYE mer idiotiske enn min PERFEKTE smak.. :-D

 46. [...] – den mest «cheesie» og klisjéfylte kjærlighetssangen som noen gang er laget.Les også: De laget 80-tallets verste låtAller øverst troner Chris deBurghs klassiker fra 1986 som han skreiv til kona Diana. Låta ”The [...]

Legg igjen en kommentar