Isaak på scene og skjerm

Chris Isaak spilte i Oslo i går. Se ham fortelle historien bak hitlåten «Wicked Game» for Lydverket.

Skrevet av:
Publisert 12:46 2 juni, 2010
Chris Isaak viser sin barmhjertige side i Hitlåtens historie i kveld

Chris Isaak viser sin barmhjertige side i Hitlåtens historie i kveld på NRK1

Norgesaktuelle Chris Isaaks sterkeste minne fra innspillingen av kanskje tidenes mest sexy musikkvideo er at han synes synd på supermodell Helena Christensen.

I kveldens avsnitt av Hitlåtens historie om «Wicked Game» (på NRK1 kl. 22:25) vies det mye tid den ikoniske musikkvideoen regissert av motefotograf Herb Ritts. Og Chris Isaak mimrer gjerne om opptaket på en strand i Hawaii sammen med datidens største modellstjerne.

- (Plateselskapet) ringte meg opp og sa de ville spille inn videoen på en strand på Hawaii med en vakker jente. ‘Det høres ut som en god ide’ svarte jeg, sier Isaak i kveldens program.

Isaak forteller at ideen kanskje ikke var like moro for Helena Christensen som fikk konstant kastet vann over seg for å se nybadet ut. – Hvis du ser nøye etter, så ser du at hun har gåsehud over hele kroppen, sier Isaak.

Men historien om Wicked Game inneholder mye mer enn mimring rundt musikkvideoen. For låten som har blitt Isaak sin signaturlåt har en lang og kronglete vei til hitstatus. Veien involverer i tillegg en kreftsyk kjæreste, et motvillig plateselskap og en ivrig kultfilmregissør.

Se hele Hitlåtens historie allerede nå (saken fortsetter etter video):

Hvilket inntrykk har så «Wicked Game» gjort på noen av P3s musikkjournalister?

Thomas Felberg, makker i Harald Are Lund på P3, bidragsyter til Lydverket og vokalist i We:

- Alle på vår alder husker vel den låten, spesielt fra kinomørket! Vi satt og så Wild At Heart og verden ble aldri helt den samme, sier Felberg.  For meg vil Wicked Game og Chris Isaak alltid være forbundet med  David Lynch (regissør Wild At Heart, red. anm) og noe alternativt; det mørke Amerika.

- Og når videoen kommer med Chris Isaak rullende rundt i sanden med Helena Christensen, så satte det vel spor i alle oss som var i den seksuelle høypotente alderen.

Kristin Winsents, producer for Lydverket på NRK1:

- Det jeg husker best med låten er konserten Chris Isaak gjorde på Roskilde i 1993. Takket være ”Wicked Game” var det stappfullt foran scenen og  ekstatisk stemning. Jeg vet ikke om det var under ”Wicked Game”, men Chris Isaak inviterte i hvert fall alle damer som hadde lyst opp på scenen. Hvorpå han selv hoppet ned fra scenen og løp rundt blant publikum mens damene som stod igjen på scenen så ut som om de hadde solgt smør og ikke fått betalt.  Sterk opplevelse!
Musikkvideoen gjorde også inntrykk på Winsents, om enn på en litt annen måte enn hos sin kollega: – Det at en såpass macho fyr synger en så følsom låt om kjærlighet, gjorde, og gjør fortsatt, sterkt inntrykk. Og videoen var jo en vågal konfektbit som slo an både hos gutta og hos oss damene, som i mer eller mindre offentlig grad misunte Helena Christensen den dagen på stranden..

Winsents har hatt et musikalsk forhold som har vart lengre enn fascinasjonen for hans største hit. – Den første platen jeg kjøpte med ham var ”Chris Isaak”, som kom i 1986, og jeg hører fortsatt på den i tide og utide. Chris Isaak har en tidløs kvalitet over seg som gjør at han tåler tidens tann svært godt, sier hun.

I Oslo i kveld

Chris Isaak er ikke bare aktuell i form av kveldens sending. Han står nemlig også på en Oslo-scene i kveld. Rockefeller-publikummet kan forvente seg en sterk konsertopplevelse skal vi tro kollegaer i Sverige som ga Isaak full pott på terningen etter gårsdagens konsert i Stockholm.

Les hele anmeldelsen her.

Isaak slapp i fjor sitt femte studioalbum siden «Wicked Game»-æraen, Mr. Lucky. I tillegg har han gitt ut en juleplate, cover- og samleskiver. Men artisten og gitaristen har også gjort seg bemerket på andre popkulturelle arenaer.

Isaak i alle kanaler
Isaak har dukket opp i flere filmer og TV-serier de to siste tiårene. I tillegg har han laget to TV-serier under eget navn. The Chris Isaac Show var en situasjonskomedie løst basert på Isaac sitt liv med bandet The Silvertones, mens han i f jorårets The Chris Isaac Hour dybdeintervjuet og spilte sammen med artister som Stevie Nicks, Billy Corgan og Michael Bublé.

Bonus: Kombinasjonen Chris Isaak-låt plukkes opp av filmregissør og får nytt liv skjedde nok en gang i 1999. Da ble låten «Baby Did A Bad, Bad Thing» fra 1995 en del av filmmusikken til Stanley Kubrick’s Eyes Wide Shut. Plateselskapet hentet nok en gang inn motefotograf Herb Ritts, som igjen plukket med seg en ny lettkledd supermodell:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Isaak på scene og skjerm"
 

4 kommentarer på “Isaak på scene og skjerm”

 1. Nikki Schei sier:

  Chris Isaak igår kveld på Rockefeller var en lysende oppvisning i hjerte, smerte, rock’n roll, kjærlighet og ikke minst – amerikansk profesjonell entertainer!
  Eg kan ikke huske hvor lenge siden det er som jeg på en konsert så alle disse smilende, lykkelige fjes – rett og slett en fantastisk oppvisning og to timer med bare glede!
  At jeg manglet mange av mine favoritter fra hans lange liste av glitrende sanger, det overlever jeg lett etter en slik kveld!

 2. Knut E. S. sier:

  Chris Isaak leverte et forrykende show på Rockefeller i går. Etter mange år i bransjen vet han åpenbart hvilke knapper han skal trykke på. Og med et durkdrevent og energisk band i ryggen, ble det fort stor stemning i salen. Låtene ble fremført med et tydelig engasjement, og lyden har vel sjelden vært bedre på Rockefeller. Alt i alt en severdig «feel-good» konsert fra en rutinert entertainer.

 3. Enig med dere, Nikki og Knut E.! Og så speildress, da!

Legg igjen en kommentar