Chatroulette – for blottere og artister

Faren for å se kjønnsorganer er stor på det nye nettfenomenet Chatroulette. Men nå dukker det også opp ny musikk og unike konserter der. Chatroulette det nye Myspace eller Twitter? Flere artister tar nå i bruk den kontroversielle nettjenesten til å spre musikken sin. Vet aldri hva du får se Chatroulette ble startet av en 17 år gammel russer i november […]

Skrevet av:
Publisert 10:05 21 mars, 2010

Stillbilde fra Youtube-video basert på Roulette-chat (anonymisert av NRK)

Faren for å se kjønnsorganer er stor på det nye nettfenomenet Chatroulette. Men nå dukker det også opp ny musikk og unike konserter der.

Chatroulette det nye Myspace eller Twitter? Flere artister tar nå i bruk den kontroversielle nettjenesten til å spre musikken sin.

Vet aldri hva du får se
Chatroulette ble startet av en 17 år gammel russer i november i fjor. Siden da har chattetjenesten både blitt en vorspielhit, en blotters paradis og en grei måte å bekjempe kjedsomhet. Alt du trenger er en PC med webkamera, og så kan du klikke deg inn på nettsiden og treffe tilfeldige brukere fra hele verden. Dersom du ikke liker det du ser i videobildet som dukker opp, kan du klikke deg videre til neste. Og dét klikket er som å spinne på revolvertønna, du vet aldri hva som kommer neste gang.

Nå har altså artister og band hoppet på, og prøver ut nettfenomenet for å spre musikken sin. Forrige uke skal elektronikerne i Holy Fuck ha streamet sitt nye album via Chatroulette, for de som tilfeldigvis fikk det med seg. Nettstedet Pitchfork prøvde å få hørt streamen av albumet, men ga opp etter å ha støtt på en mann som onanerte.

I begynnelsen av mars holdt det amerikanske bandet Nurses konsert for 15 tilfeldige Chatroulette-brukere. De hadde satt opp 15 PC’er rundt i stuen til vokalist Andrew Chapman, logget alle inn på nettstedet, og så spilte de en trekvarters konsert. Det tilfeldige publikummet kunne velge å høre på eller klikke seg videre. Chapman fortalte nettstedet Spinner, at han trodde de fleste som kom over konserten ville sitte og se på, selv om de ikke nødvendigvis likte det de hørte:
- Med en Chatroulette-konsert så vil publikum sitte hjemme og kan være fullstendig anonyme. Så de kan – og vil – fortelle deg det, dersom de ikke liker musikken din, sier vokalisten til nettsida.

For noen dager siden dukket det også opp en Youtube-video av en musikalsk Chatroulette-seanse. Mange har spekulert i om det kan være artisten Ben Folds som sitter ved pianoet og improviserer tekster etter hvem han ser i det andre videobildet. De som har lagt ut videoen bedyrer at det ikke er Folds, men ligner det ikke ganske mye?

BenFolds

Noen artister bruker det sosiale mediet Twitter til å få oppmerksomhet rundt musikken sin, men noen bruker det også til å krangle. For litt siden hadde for eksempel Lily Allen og Courtney Love en veldig offentlig skittentøyvask.

Tags: , , , ,

Del "Chatroulette – for blottere og artister"
 

1 kommentar på “Chatroulette – for blottere og artister”

  1. Ingvild sier:

    Ben Folds framførte en ode til Merton og Chatroulette under en konsert i går

    http://www.youtube.com/watch?v=LfamTmY5REw&feature=player_embedded

Legg igjen en kommentar