Får vi ikke se David Bowie, på Norwegian Wood i 2004, på scenen igjen? Foto: Heiko Junge, Scanpix.

Får vi ikke se David Bowie, på Norwegian Wood i 2004, på scenen igjen? Foto: Heiko Junge, Scanpix.

- Et mirakel om han kommer tilbake

I en ny biografi hevdes det at det vil kreve «noe av et mirakel» om David Bowie skal komme tilbake som artist.

Skrevet av:
Publisert 9:25 17 august, 2011

Det er åtte år siden hans siste album, Reality som kom ut i 2003 og han har ikke stått på scenen siden 2006, til tross for gjentatte oppfordringer fra fansen om å gjøre comeback.

Paul Trynkas biografi om David Bowie: Starman. Foto: Promo.

Paul Trynkas biografi om David Bowie: Starman. Foto: Promo.

Den nye biografien Starman, er skrevet av forfatter Paul Trynka, tidligere redaktør i magasiner som Mojo, Q Magazine og grunnlegger av The Guitar Magazine.

Han skriver blant annet at han vil bli svært overrasket om rockeikonet David Bowie igjen skulle lage ny musikk.

- Hjertet mitt sier at han skal komme tilbake, men hodet mitt sier at det er lite sannsynlig, sier han i et intervju med magasinet Spinner.

Les også:

- Jeg tror han bare ville gjort comeback om han mente det han kunne levere var noe historisk … det ville være et mirakel om han kom tilbake, men det skjer jo mirakler også… fortsetter han håpefullt.

Bowies siste konsert var i New York i 2006. Etter det har han holdt en svært lav profil, men biograf Trynka kan ikke få understreket viktigheten av Bowies karriere.

- Dette er historien som formet dagens kulturlandskap, og er fortsatt viktig. For meg er hvordan dette skjedde viktig, som et verktøy for å forstå verden i dag; lyder vi hører i gatene eller moter vi ser. [Bowies] innflytelse er fortsatt gjennomgripende. Han har levd et et viktig liv og jeg vil at folk skal tenke over hans kreativitet og hvordan han ble til denne fantastisk kreative kraften, sier Trynka.

Tags: , ,

Del "- Et mirakel om han kommer tilbake"
 

19 kommentarer på “- Et mirakel om han kommer tilbake”

 1. dans sier:

  …han har ikke mer å by på.

 2. Odd M sier:

  Han er ferdig som popsanger. Tiden har gått fra ham.

 3. Yngve sier:

  Rart. Satte en cd i spilleren helt tilfeldig imorges uten å se hvem det var. Bowie og nu denne artikkelen.

  Kanskje han ikke vil spille geriatrisk rock slik så mange artister og grupper gjør. Lever stort på det de gjorde på 60 og 70 tallet. mange burde ha gjort som The Beatles, sluttet på topp.

  • pippi sier:

   Sluttet på topp?
   Pop og rock utvikler seg hele tiden som all annen musikk og de fleste artistene utvikler etter som tiden går. Rock, pop, country og andre genre har ingen alder. Vi ser til stadighet at gamle låter blir tatt fram i lyset igjen i form av mere eller mindre gode coverversjoner. Men selvfølgelig finnes det folk som foretrekker fortspist musikk som er glemt i morgen.

   • Yngve sier:

    Tja. Hva husker du av alle disse gamle karan. Rolling Stones f.eks. De fleste husker gamle låter. Ikke noe fra de siste årene. Mange reiser rundt i Norge og spiller på ulike arrangement sine gamle låter. De har ikke hatt en ny på årtider. og folk kommer å hør på det.

    Det må da være bedre med artister som er friske eller som har klart å lage nye hitlåter. Foretrekker faktisk det fremfor å se gubba som spiller 60talsrock på rutine.

    • pippi sier:

     J.J. Cale, Clapton, for å ikke å snakke om Knopfler for å nevne noen få som stadig leverer nytt. Rolling Stones teller ikke i denne sammenheng, det er kun et show.

 4. tenoren sier:

  Det var ikke i 1998 Sabbath ble gjenforent med original lineup sist, det var i 2001, og de spilte sammen helt til 2006…

 5. teppemann sier:

  håper Bowie tar med seg Mike Garson og lager en jazzplate!

 6. A. Gurk sier:

  Bowie har vel ikke laget en god plate siden rundt 1977, så det blir vel ikke noe stort savn. Det eneste man «mister», er vel at han gjør det samme som sine jevnaldrende som drar rundt med nostalgishow. 70-tallsplatene står fremdeles som en påle, så sjekk dem ut og glem resten.

  • Ziggy Stardust sier:

   David Bowie har utgitt MANGE gode plater siden 1977. Kan blant annet nevne ‘Scary Monsters’ (1980), ‘Let’s Dance’ (1983) og ‘Tonight’ (1984). Men, du har et poeng; de beste platene kom før 1977.

 7. piraya sier:

  Så «Scary Monsters» (Utgitt sept. 1980) er ikke en god plate, A. Gurk?

  Jeg mener nå det, og mange ihuga Bowie-fans med meg.

  Et par eksempel-hits fra et knallsterkt album : «Ashes to Ashes» og «Fashion».

 8. Bille sier:

  Bra skrevet Toma. Disse Rappeidiotene vet ingen ting om musikk og stil. Dette er bare en gjeng med drittunder som skulle vært banka opp hver dag.

  • Bille sier:

   Bra skrevet Toma. Disse Rappeidiotene vet ingen ting om musikk og stil. Dette er bare en gjeng med drittunger som skulle vært banka opp hver dag. Heng dem opp etter beina og tving dem til å lytte til skikkelig musikk til dem får alt blodet i hue, og la dem lande HARDT !

 9. Bille sier:

  Bra skrevet Toma. Disse Rappeidiotene vet ingen ting om musikk og stil. Dette er bare en gjeng med drittunger som skulle vært banka opp hver dag.

  Forbaskade drittfolk disse hipphopp rappere og annet møkkafolk som ikke vet en dritt om musikk.  Heng dem opp etter beina

Legg igjen en kommentar