Du kjenner vel de mørke grå..

Viking-Vålerenga 0-3

Viking er i ferd med å bli et grått, kjedelig og profilløst fotballag som er frustrerende for stadig færre tilskuere på Viking Stadion.  Å gjøre hjemmebanen til «en festning» i Vikings favør er en ren løgn.

Er Vikings spillerstall god nok?

Uansett svar er Uwe Røslers ansvar betydelig, og det er snart berettiget med en diskusjon om hvilke konsekvenser de  elendige resultatene og ditto prestasjoner skal få for de ansvarlige.  Selv om Viking hadde  dobbelt så mange målsjanser som VIF, ble det ufattelige 0-3 i sekken.  Det normalt så trofaste Viking-publikummet er ikke lenger så trofast..

Jeg har veldig lenge forsvart Uwe Røsler som den rette mann til å få Viking tilbake i toppen av norsk fotball.   Tvilen har tatt meg..

Viking er blitt et grått lag, hvor Sjefen over alle sjefer er fraværende på banen.  Toppen av ansvarsfraskrivelse kom da Vikings fikk straffespark 10 min. før slutt. Med Soma utbyttet, var Thomas Sokolowski visstnok alternativ straffeskytter. Hvorfor trakk han  seg fra ansvaret?  Dette er symptomatisk. Viking mangler spillere med pondus som tar ansvar ute på kamparenaen. Allan Gaarde og Nikolai Stokholm var slike typer.  De er begge blitt solgt, og ikke blitt erstattet med samme kaliber.

Uwe Røsler holder utad en tøff og selvsikker lederprofil.  Mitt spørsmål er om Røsler tåler sterke spillertyper som bl.a. de to nevnte danskene. Eller er han redd for å miste kontrollen av sin autoritet?

Viking vingler i spillestil, spillformasjon og spillermateriell.  Ansvar: Uwe Røsler.

Viking har god økonomi (enn så lenge..), godt publikumstekke (enn så lenge..), og alle forutsetninger til å ha et fotballag som kjemper om edleste medaljer.  Hvert år!

Sportslig ledelse og trenerapparat har hatt tid og midler til  å plukke ut den spillergruppe som er grunnlaget for å oppfylle klubbens ambisjoner og målsetninger.  Pr. idag står resultatene til stryk.

12. plass etter 12 spilte serierunder er elendig.  Er Stavangers publikum fornøyd med et mørkegrått Vikinglag plassert midt på tabellen, i beste fall?

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til Du kjenner vel de mørke grå..

 1. siddis sier:

  Hodeløse kyllinger!
  Hvorfor er ikke alexander mer på banen?Er det fordi uwe ikke takler sterke personligheter? Når en ser på alle de «stjernene» Viking har til rådighet er det lov å stille spørsmål om hvorfor laget ikke fungerer.
  Vi har også en glimrende keeper i Iven Austbø som sitter på benken i et middelmådig lag på østlandet.
  Nå må grep tas for å få det desidert største keeper talentet i Norge hjem til byen slik at vi som følger laget vårt kan være trygge på at siste skansen er sikker.Se også på hva som skjedde med de to terrierne på midtbanen etter at Nordli forsvant.
  Vel det gjorde desverre de også selv om de begge er i klubben fortsatt.HVORFOR i himmelens navn får ikke Uwe laget til å fungerer?Personlig så tror jeg han ikke takler sterke personligheter,og setter heller ut de spillerene som har en mening fremfor å sette laget høyest.

 2. barbro vanvik sier:

  GRATLA M`DAGEN
  Det blei den geborsdagsfesten me venta på,
  då me feirde 110 år, samen de kvide og blå.
  Så hjem i fra selskabe` me adle smilte og lo,
  mens gjestene, Molde, tèbage med tabe sto.
  Spolen

 3. Barbro sier:

  Kva er epostadressa di, Barbro?

 4. Kjell-Gunnar sier:

  Ja, kva er epostadresse til Barbro Vanvik?

 5. det va spennande og viking trykka på for å fp vinnarmålet, som det ofte blei på dn gamle stadionen ble d masse klabbogbabb foran mål heilt te ein viking tok ansvar pg kneea ballen i mål. et typisk vikingmål i de tidene da de ga alt i taklingar og draktane va gravskjetne da de gjikk av banen, ja de ga alt.
  så sko de flytta, og eg lure på om det holde te et lorealteam i bygget der viking får hårpleie,temmelig sikker ja. for eg la merke te det i den fyste kampen at alle me jevne mellomrom fiksa på håret, det å gå i ein håveduell kom ikkj på tale,eller hedda enerelt,da de hedda va det et meget upresist og slapt hedda. da viking kom foran tribunen og vinkte la eg merke te at draktande så ut som de nettopp kom fra renseri,de va gullande reine…

  for det følger litt me å spille på lorealteam, blir maan tatt bilde av så er det best at de har presentable klær, o at sveisen e liga fine itte ein kamp ser det ut som : herav LOREALTEAM….

  DE MÅ BEGYNNE å spele som vikinger igjen, en viking e ikkj redd for å gå ut i en duell,ikkje redd for å stuba fram sielens\gs og klakka ballen i mål me pannebrasken,og alle va ravsjedne itte spille å ha vært neri kver situasjon me takling. de krigte som vikinger og i den perioden vant viking masse gull.
  skal man igjen komme tebae te disse gylne tider me spennende og gode kamper igjen så slutt å ver så forbaska opptatt me håret heile veien,det finnes et uttrykk som sier å ha superblikk for spillet, men vikingspillerne ser mest på håret istedenfor å kunne vært i stsnd te å oppdaga ballen som triller forbi dem. dåkkår fotballspillere må ud på banen og leve opp te navnet viking _- krigere som kaster seg i kamp uten frykt,hvor som helst og når som helst.eller forsette å trekke/gå halvhjerta inn i en duell,miste ballen og av og til pådra seg leie skader. Det er ikke noen hemmelighet at den personen, den som trekker seg det er den spiller som i mange tilfeller vil være den som blir skadet(vikingspillere?)

  Så du åge som heter hareide te etternavn får skrella nebå og alle nykkene de har pådratt seg, og lera dem å gå ut i duell uredde og freidige, og me ein røff,men rettferdig spelestil vil ikkje gullet være langt unna.la se rolla seg i sorpa og spela i sorpehav så de får inn i knollen at å ver sjeden e gøy for da vet man at man har kjempa godt.
  og når det gjelde usportslig ipptreden så bør det ver totalforbud mot dette i viking.så mye som det e så vil jo dette gjenspeilas i ungdommers trening og kamper og det eskalere. det e ein meget farlig forutsettning for framtias fotball og me så ser på føle avskjy. å så har du de ufattelig uintelligente jentene som spele på laget,de som drar i motstanders trøye eks, ved corner. det e bare jenter som rive i trøyer, e det ikkj det ellår?
  spel hardt men tøfft uden knep og ittekvert vil alle frispark tas i retning gjesters mål fordi dommerne har sett at dere spele rettferdigt og sko d ble de andres frispark av og te så rekke vikingspeleren hånda i været og signalisere te de andre at alt e greit å komme seg i sin posisjon asap samt de andre.
  la viking gå i spissrn iår uten jentefakter som lorealhair og som å dra i trøyer.
  itte 5 kamper me seire går dåkkår utpå banen og kan vøre stolte over å leve opp til navnet. i det andra lages garderobe snakke de i monnen på kverandre : de smadra rbk på lærkenalh 9-0 sist,tøffe,sterke,ver forsiktig me å gå i klinch me ein viking,for de e rå og hive seg i taklingane og ja de klinke te. det vil fremdeles være trekking i trøya deres, da skal vedkommende viking bare riste på hodet og spørre om de har jenter på laget:-)
  skaba litt blest om denne ukulturen me har fått også her på stadioen vår gå forann ungdommen som goe forbilder o ikke som noen sjibe joksefanter som indoktrinere og tilrettelegger usportslig optreden fra dem som kommer bak og gjerne vil krige for viking….

  for d eneste navnet eg komme på nå for laget er LOREALTEAM..!!!

  MVH ALEX

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *