Juks og svart humor

Rosenborg – Viking 2-0

Å høre den fallesyke John Pelu’s «forklaring» og ferdigregisserte «unnskyldning» etter kampen på hvorfor han ramlet omkull og skaffet Rosenborg straffespark, kan med litt godvilje oppfattes som svart humor. Som vel kan sies å være motsatt av Stand-Up komedie..?  For Pelu gjorde ALT for IKKE å stå oppreist da han løp mellom Soma og Pereira.  Selvfølgelig er det kritikkverdig at hverken dommer Terje Hauge eller hans assistent på linjen ikke får med seg bedrageriet,  men skal noen straffes i ettertid må det først og fremst være jukseren selv,  John Pelu.

Fotballen forsøples av juksemakere. Enten det gjelder holding i trøyer eller bevisste forsøk på å lure til seg frispark, og aller helst straffespark og gjerne en utvisning til motstanderen i tillegg,  er dette noe jeg misliker sterkest med utvikling av den «moderne fotball».   Det kryr av fallesyke storstjerner i internasjonal fotball, som Uniteds Ronaldo (heldigvis blitt mindre etter hvert), italias Totti og svenskenes egen primadonna Zlatan Ibrahimovic. Eksemplene er mange flere, og Martin Fillo er selv ikke helt plettfri for å ramle enkelt..  Dessverre.

 Jeg applauderer for alle Stand-up artister som holder seg på beina når de skal og bør!

Viking hadde trolig klart å få med seg poeng fra Lerkendal uten jukset (Pelu skulle hatt sitt andre gule for filmingen, og dermed utvisning..).  Istedet ble det nok et tap for Viking, og allerede farvel til gullhåpet..  Viking spilte ingen god kamp. Laget skapte knapt nok målsjanser, og sliter fortsatt med å finne rytmen vi kjenner fra de gode periodene fra 2007 sesongen.  I år går det mer trått,  og det er betenkelig at tidligere klipper som Soma, Gaarde og Samuelsen med flere fortsatt virker å spille uten den nødvendig selvtillit.  Neste seriekamp soner Ragnvald Soma for 3 gule, og  Thomas Myhre for sitt røde..   Jeg synes spesielt synd på Myhre, som nå har fortjent litt opptur på slutten av karrieren.

Owe Røsler og spillerstallen har en stor jobb foran seg denne uken.  En jobb jeg tror de klarer. For mot Bodø Glimt snur formkurven til det bedre!  Aldri om Viking taper den kampen..! 

Tore Haugvaldstad 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Juks og svart humor

  1. Hasse Lrsson sier:

    Første bud er selv å skape sjanser på banen. Det gjorde ikke Viking i går, derfor tapte de kampen. Ja, Terje Hauge var ub rukelig som dommer, men han avgjorde det ikke. Det gjorde Viking selv ved å ikke skape sjanser . Skuffende av Viking som definitivt ikke er noen medaljekandidat.

    Ser faktisk ikke bort i fra at Bodø/Glimt kan ta tre poeng i Stavanegr søndag. Viking er nemlig ikke bedre enn et middelmådig eliteserielag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *