Møkkahelg!

Viking - Brann 2008Viking – Brann 1-2

 Leeds – Doncaster 0-1

Varmen og finværet til tross ;  fotballresultatene gjorde at dette ble en møkkahelg.  Leeds er og har vært mitt favoirittlag siden Bremner, Lorimer, Clarke og Gray-brødrene herjet tidlig på 70-tallet.  Nedturen som «The Peacocks» har vært igjennom siste 4-5 årene skulle snu sist søndag, men tapet for Doncaster (Don who..??) i playoff finalen på Wembley knuste opprykksplanene.. Nå blir det nok en sesong i sumpen av det engelsk engelske ligasystemet.  Marching on together..!

Søndagskvelden ble ikke akkurat lystigere etter Brann-kampen på Viking stadion.  Et tidvis haltende og sovende forsvar, en midtbane med spillere ute av form og tempo,  holder ikke til poeng mot fjorårets seriemester.  Ragnvald Soma var dønn ærlig etter kampen, og kaller det hele for håpløst. Den normalt så solide Soma hadde selv sine problemer, med både langpasningene og samarbeide med Børge Stenslid og keeper Kristian Nicht.  Kaptein Nikolai Stokholm har jeg sjelden sett så svak, og Allan Gaarde ser ut til å mistrives mer og mer i kantrollen på høyresiden.  Selv Fillo klarte ikke å spille opp mot sitt beste igår.

Lyspunktet var Alexander Ødegaard, den eneste med fart og gjennombruddsevne som kunne gitt utlikning og poeng hadde han ikke blitt byttet ut når mer enn 10 minutter gjensto.  Helt uforståelig!  Assistentene Gunnar Halle og Roger Nilsen er vel i utgangspunktet likestilte trenere under Røsler, og hadde ingen heldig hånd med kampledelsen i Røsler’s tribunetilværelse for dagen.  Til Stavanger Aftenblad uttaler Nilsen at «han ikke vil uttale seg om byttet, og da vet du hva jeg mener om saken»..!   Roger Nilsen skyver altså ansvaret over på sin likestilte trenerkollega, og toer sine egne hender.  Er dette lojal uttalelse, Roger?  Hadde du uttalt deg på samme måte om Uwe Røsler hadde foretatt samme bytte?  Trolig ikke.

Viking tapte uansett for et bedre lag søndag. Selv om Brann ikke spilte opp mot sitt beste, har de større kvaliteter i laget enn det Viking har for tiden.  Sentrallinjen medOpdal, Karadas, Bakke og Helstad er alle i landslagsdiskusjonen, og sammenliknet med Vikings Nicht, Soma, Stokholm og Velicka vipper det meste til fordel Brann..

Med en forventet Stabæk seier mot Aalesund ikveld vil det være 8 poeng ned til Viking på 7. plass..

Med tap i bortekampen mot Rosenborg i neste runde, kan Vikings gullhåp allerede være knust.  Overraskelser skjer på løpende bånd i årets Tippeliga.  Vi tåler absolutt en ny overraskelse på Lerkendal søndag 1.juni.

Tore Haugvaldstad 

    

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *