Tid for Myhre

LSK – Viking 2-0

Viking er i trøbbel.  Katastrofeåpningen av kampen mot Vålerenga sist runde ble dessverre kopiert mot Lillestrøm på Åråsen.  Det styrker ikke akkurat selvtilliten og lagmoralen å bli utspilt og sleppe inn 2 mål før kvarteret er spilt. Hva skjer?

Viking har store kvaliteter i spillermateriellet. Store nok til å kjempe i toppen i årets Tippeliga. Men det ligger ikke i Vikings natur og styrke å starte så defensivt og passivt som det vi var vitne til mot et presset Lillestrøm-lag.  Jeg vil påstå at Viking var med på å forære LSK den selvtillitt de har manglet, nettopp med total fravær av aggressivitet, taklingsevne og offensiv vilje når kampen starter.

Viking har sjefstyper som Soma, Stokholm og Gaarde med spesielt ansvar for å piske fram den rette innsatsen i laget.  Men det er tydeligvis ikke nok.  Keeper Kristian Nicht har fortsatt ikke den autoritet i feltarbeidet som Viking trenger.  Begge baklengsmålene mot LSK kom på headinger fra 3-4 meters hold etter innlegg fra kant, og en offensiv og trygg keeper hadde utfordret i feltet.

Jeg vil ikke kalle målene for opplagte keepertabber,  men Viking har behov for en sjef helt bakert.  Thomas Myhre er sjef.  På sitt beste smitter Myhre’s rolige opptreden og gode dirigering over på forsvaret.  Med fortsatt relativt urutinerte unggutter som Bertelsen, Steenslid og ikke minst Horn i forsvarrekka, er behovet for sjefen i mål desto større.  Riktignok er det en  stund sidenThomas Myhre har vært skadefri og i toppform, men jeg tror tiden nå er inne til å gjøre endringer i lagoppstillingen. Myhre er nå et naturlig skifte i mål. Og jeg mener også at rutinerte Thomas Pereira bør ertatte Bertelsen på venstrebacken til 16. mai kampen i Molde.

Viking trenger en seier neste kamp.  Enkelte bytter forventes i laget, men viktigst av alt er at Viking som kollektiv viser en helt annen guts  og vilje enn det ynkelige vi har vært vitne til i starten måt Vålerenga og Lillestrøm. Veien fra topp til bunn er mindre enn noen gang i årets Tippeliga.  Se bare på Rosenborg, nr. 13 på tabellen etter 6 serierunder..

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *