Iven er Vikings førstekeeper

iven.jpg

Viking-Brann 3-1.

Det er knyttet en del spenning omkring hva Uwe Rösler gjør med valg av keeper når Thomas Myhre nå snart blir spilleklar for Viking. Iven Austbø (bildet) ble «Dagens Viking» i kampen mot Brann.

Iven Austbø ble i starten av sesongen betraktet kun som «stand-in» i påvente av langt mer erfarne og meritterte Myhre. Hvis ikke Iven skulle finne på å dumme seg kraftig ut i siste vårkamp mot Vålerenga, er det ingen grunn til å vrake unggutten.

Iven startet sesongen noe rufsete. Ingen store tabber, men heller ikke prikkfritt keeperspill. Han kunne prestere gode redninger, men viste også en del svakheter i feltarbeid og igangsetting av spillet.
Gradvis har imidlertid Viking blitt et langt bedre fotballag, og Iven Austbø har på samme måte klart å luke bort juniorfeilene i starten. Ja, faktisk har han siste kampene framstått med så god trygghet og selvtillitt at det ikke behøves diskusjon om keeperplassen.
Brannkampen er utvilsomt høydepunktet så langt for Iven. En imponerende ro, våken i feltarbeidet og helt avgjørende 1-mot-1-redninger ga fortjent «Dagens Viking».

Viking kommer til å ha en matchvinner i mål, samme om han heter Iven Austbø eller Thomas Myhre!
Thomas Myhre er trolig fortsatt Norges beste keeper, Jeg sier «trolig», for det er lenge siden Myhre har spilt kamper på et høyt nivå. Helt tilbake til de skjebnesvangre landskampene…

Viking vil helt sikkert få stor glede av Myhre som keeper med tiden. Men det er opp til Iven Austbøs spill å avgjøre tidspunktet.

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *