Keeperduellen: Myhre vs Austbø

1.2545488.1180100712!img2545359[1].jpg Thomas Myhre fortviler i kampen mot Tyrkia Foto: Cornelius Poppe /Scanpix

Thomas Myhre er på vei til Viking. Hvem blir førstevalget? Iven Austbø blir foretrukket foran Matias Asper. Men klarer han å beholde plassen?

Det nærmer seg ankomsten av Thomas Myhre til Viking. Signaturen fra Thomas ble ansett som et scoop i fotball-Norge. Riktignok et kostbart sådan, men likevel hadde den hjemvendte Englands-proffen et glimrende renomme som Norges ubestridte førstevalg mellom stengene.

Katastrofekamp
Så kom de skjebnesvangre landkampene mot Bosnia og Tyrkia for nøyaktig 2 måneder siden. Den ellers så bunnsolide og trygge Thomas Myhre viste plutselig en usikkerhet som vi sjelden har sett av en norsk landslagskeeper. Siste kvarteret mot Tyrkia må ha vært en skrekkopplevelse for Thomas…

Iven foran Mathias
Imens har Iven Austbø klart å erobre førstekeeper posisjonen i Viking i kamp med Matias Asper. Oppfatningen har allikevel vært at Austbø kun har plassen på lånt tid, inntil Myhre er spilleklar for Viking 1.juli.
I det siste er det imidlertid blitt mer fokus på at kampen om keeperplassen er åpere enn antatt, og at det ikke er en selvfølge å vrake Iven Austbø sånn helt uten videre.

Iven Autsbø har opplagt utviklet seg bra denne vårsesongen. Han har spilt jevnt bra, og på ingen måte vært en svakhet i Vikinglaget. Basert på hans spill i serien så langt, er det ingen selvfølge å vrake Iven Austbø framfor Thomas Myhre. Iven har gjort få feil i mål, men har samtidig heller ikke vært en framtrendende matchvinner.

Rutine
Ingen kan ta fra Thomas Myhre sin enorme rutine, og hans rolige væremåte som keeper har en positiv effekt for forsvaret og resten av laget. Thomas er fortsatt i god keeperalder, og vil kunne bidra godt i Viking i flere år.

Det er framdeles en del seriekamper som skal spilles før Myhre er klar. Iven Austbø må nok prestere mer enn bare brukbart for å holde på plassen.

Og Thomas Myhre må bevise at han lagt tabbene bak seg.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *