I ferd med å miste troverdighet

Lillestrøm – Viking 4-1

At Viking skulle tape for Lillestrøm kom ikke som noen bombe. Åråsen har ikke akkurat vært en lykkearena for de mørkeblå. LSK har en god og bred spillertropp som utvilsomt hører hjemme i toppen av Tippeligaen.
Mens Viking er tynnere besatt, og er mer avhengige av at nøkkelspillerne lykkes.

Peter Ijeh og Jone Samuelsen er begge å betrakte som nøkkelspillere. Mot Lyn 16.mai må begge sone karantene på grunn av idiotiske opptredener på banen som ga utvisninger.

Peter Ijeh havner igjen i fokus på utenomsportslige hendelser. Og han er nå iferd med å miste sin egen troverdighet. I rasismepåstandene mot Kristoffer Hæstad for få uker siden, vet vi fortsatt ikke hva som nøyaktig ble sagt. Det er påstand mot påstand.

Etter utvisningen for munnbruk i kampen mot LSK er Peter Ijeh’s «forklaring» langt mer pyntelig enn hva vi hører fra dommer. Tom Henning Øvrebø vil ikke referere eksakt hva Ijeh sa, men sier at det er det groveste han har opplevd! Det sier mye. Ikke minst om Peter Ijeh.

En mann som fronter sin kristne tro, og takker Gud for at han har suksess på banen. Samme mann som nå måtte bortvises på grunn av sterkt usømmelig ordbruk. Etter først å ha fått advarsel av samme årsak..

Nesten like ille er det når han etter kampen sier at han har ingenting å beklage !
Hallo!!?

Peter Ijeh, du burde etter kampen beklaget oppførselen din! Alle forstår at det i kampens hete kan koke over for noen og enhver et kort øyeblikk. Ikke minst når dommer overser et klart frispark i forkant av utlikningen til LSK. Men i ettertid å stå fram totalt uten ydmykhet er en hån, ikke minst mot dine medspillere og trenere.

Du burde stått skolerett foran hele gruppen etter kampen og sagt unnskyld! Unnskyld kamerater, for at dere måtte gjøre ekstra innsats på banen på grunn av meg! Unnskyld Uwe, for at den gode taktikken du la opp til ble ødelagt uten meg på banen! Unnskyld dommer, for min tåpelige oppførsel! Unnskyld Stavanger, for at jeg trolig ødela muligheten for viktige seriepoeng!

Da hadde du garantert fått tilgivelse. Av alle. I stedet sitter vi med flau smak i munnen.
Uwe Røsler viste uvanlig storhet etter kampen. Jeg hadde forventet et verbalt angrep mot dommerens avgjørelse fra tyskeren. Istedet sto han rolig og reflektert fram og sa at «vi har oss selv å takke, og kan ikke skylde på dommeren». Samme Røsler vil ta tak i de disiplinære problemene som tydeligvis har sneket seg inn i laget.

La oss håpe han lykkes!

16.mai er det «full brakke» på Viking Stadion, mot Lyn, uten Peter Ijeh og Jone Samuelsen.
Ikke det beste utgangspunkt, dessverre..

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til I ferd med å miste troverdighet

 1. Orage sier:

  Jeg tror at folk i Stavanger bare må innse at også denne sesongen lukter trøbbel for Viking. Og når man da klarer å surre på seg kortene i går i tillegg, ja da mangler det rett og slett intelligens i tillegg. Med fotballferdigheter som mange begynner å lure på, samt mangel på intelligens, ja da har Røssler en gigantisk jobb å gjøre. Det er trist hvis denne sesongen også skal tilbringes i bunnen, men skjer det, har Viking bare seg selv å takke.

 2. milo sier:

  Lenge igjen t Ijeh sin tabbekvote e oppbrukt. Han redda Viking aleina i fjor høst, og kor hadde laget vært uden han denne sesongen. Pideren fortjene særbehandling!!!!

 3. toao sier:

  Jeg var relativt sint i går, men jeg synes saken blir verre og verre jo lenger tiden går. I går var jeg sint på Øvrebø for at han ikke så det soleklare frisparket, men jeg holdt fremdeles muligheten åpen for at Ijeh faktisk hadde sagt noe virkelig grovt til Øvrebø, slik at det røde kortet var fortjent. Jeg tenkte da i retning av beskyldninger om korrupsjon eller liknende. Jeg hadde uansett aldri drømt om at Ijeh fikk direkte rødt kort for et dagligdags og mildt banneuttrykk som dette.

  «F*** off» er ikke stort verre enn tilsvarende uttrykk med fire bokstaver på norsk, og jeg har svært vanskelig for å tro at ikke norske spillere banner på norsk i hver eneste kamp. Det er ofte mye adrenalin i omløp ute på en fotballbane, og frustrerte utbrudd ser man i hver eneste kamp. Likevel ser man aldri, ALDRI, norske spillere bli utvist for munnbruk i en fotballkamp. Oppleves Ijehs språkbruk mer aggressiv fordi han er svart? Eller er det Øvrebøs manglende kjennskap til det engelske språk som er problemet? I alle tilfeller er det besynderlig at Ijeh får direkte rødt kort for språkbruk som man garantert ser i over 50 prosent av norske fotballkamper.

  Det er også svært rart at Øvrebø deler ut kortene sine hurtigere enn en blackjackdealer i Las Vegas. Det gule kommer omtrent med en gang Ijeh har kommet bort til Øvrebø, og det andre kommer et par sekunder senere, lenge før Ijeh har fått noen anledning til å ta seg inn. Øvrebø bør ha forståelse for at spillere kan være frustrerte når hans egne feil fører til scoring for motstanderen, og han bør gi spillerne en anledning til å roe seg ned før han bestemmer seg for å avgjøre fotballkamper helt på egen hånd. Myten om Øvrebøs toleranse står for øvrig heller ikke til troende, noe blant annet Frode Olsens røde kort i Bergen for noen år siden, vitner om.

  Dersom Øvrebø ikke tåler at fotballspillere er uenige i avgjørelsene hans, får han finne seg noe annet å gjøre. Når han attpåtil ødelegger vår neste kamp mot Lyn med to usedvanlig billige kort på Jone Samuelsen, det siste for et slag på ballen som er mer oppgitt enn aggressivt, er det så man får mest lyst til å legge seg ned og grine. Hvor er rettferdigheten i at en nisse med markeringsbehov skal frata oss seks poeng på to kamper?

 4. Orage sier:

  Det blir helt fullstendig feil å skylde på dommeren. Visst hadde Ijeh grunn til å være rasende, visst kan det koke i hodet på noen og enhver, men man må ta fornuften fangen. Skjeller man ut en dommer gjentatte ganger, da blir det garderoben og da svikter man laget sitt. Og deretter i ettertid tvilholde på at dette må være godkjent banning, det vitner ikke om smartness! Og om fuck er et stygt ord eller ikke, så kan du jo spørre Tutta Pettersen som sa fuck på direktesendt tv i USA. Sponsorene trakk seg på rappen og oppstyret ble stort. Og at vi i Norge ikke har mer språfølelse eller generell høflighet enn at ungdomsskole elever gjerne kan si «fuck off» til læreren uten at han tør å gjøre noe er en ting. Folk med litt internasjonal erfaring kan føle seg krenket av at et slikt uttrykk blir spyttet opp i ansiktet. Hodeløst, hodeløst, hodeløst. Og taper Viking mot Lyn i morgen, så kommer skjebnekampene tett fremover for Viking. Og det er tidlig når vi bare skriver midten av mai!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *