Usportsligheten lenge leve

1.2392237.1178610500!img2392177[1].jpg Thomas Pereira, Steffen Hagen og Børre Steenslid (fra venstre) under eliteseriekampen mellom Viking og Odd Grenland. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX ,

– Dessverre er toppfotball blitt så kynisk og vinnerfokusert at alle midler, lovlig og ulovlige, blir tatt i bruk i jakten på viktige seriepoeng. «Alt som dommeren ikke ser er lov» er mottoet. Det sier Tore Haugvaldstad i ukens Viking-blogg.

Det var en vel fortjent og særdeles viktig seier Viking fikk mot Odd på søndag. Første omgang var positiv på mange måter, og Odd fikk store problemer med å etablere eget spill mot aggressive vikinger. Kontrasten fra siste helgs bedrøvelige innsats mot Fredrikstad var påfallende.

Målsjanser
Tilbake på laget var backene Pereira og Ross, og bidro til at forsvarsfireren framsto som jevnt over solid og trygg. Razar Pimpong fikk vist bedre kvaliteter som flankespiller enn som spiss, og får godkjent. Fortsatt er likevel Viking helt avhengig av Peter Ijeh for å kunne omsette sjanser til mål. Viking hadde 7 målsjanser i kampen. Av disse var Peter Ijeh avslutter i seks (!) av sjansene! Så får vi heller tilgi et brent straffespark.

Verre var det at Vikings lagspill datt sammen første halvdel av 2. omgang. Heldigvis tok et svakt Odd-lag ikke imot invitten. Men Viking hadde regelrett flaks at Odd ikke scoret på nærmest blank goal sekunder før slutt!

Holdt i trøyen
Peter Ijehs første mål kom etter at han først holdt i trøyen på Odd-forsvareren, og dermed kom helt alene med keeper. Usportslig? Ja, selvfølgelig. Men bryr Stavangerpublikummet seg? Ijeh er jo vår mann!
Peter som selv var offer i rasismepåstandene mot Kristoffer Hæstad…

Sprer seg nedover
Dessverre er toppfotball blitt så kynisk og vinnerfokusert at alle midler, lovlig og ulovlige, blir tatt i bruk i jakten på viktige seriepoeng. «Alt som dommeren ikke ser er lov» er mottoet.
Taklinger med strake bein, holding i trøyen, høye albuer, stygg ordbruk og filming er dessverre blitt hverdag i toppfotballen. Det som tidligere var «forbeholdt» ligaene i Italia, Spania og England har for lengst inntatt
vår hjemlige serie. Sykdommen er i full spredning nedover i divisjonssystemet, faktisk også i ungdomsfotballen… Problemet er i ferd med å kvele fotballgleden for mange…

Ute og hjemme
Vi så denne helgen Michael Balls (Man C) utrolig stygge og bevisste stempling i magen på en liggende Christiano Ronaldo. Vi har sett Fredrikstads juvel Elyounoussi som offer i en rekke hodeløse taklinger. Blant andre av Jørgen Tengesdal og Nikolai Stokholm. VÅRE spillere… Men vi «tilgir» så gjerne. De tilhører jo rett lag, Viking!

Dessverre er dommerne for feige til å dele ut gule og røde kort som fortjent, og for redde til å blåse straffespark når forsvarsspillerne river trøyene av motstanderne.
Det viktigste er ikke å delta, men å benytte alle midler for å vinne…

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Usportsligheten lenge leve

  1. Surpotte sier:

    Bra at noen endelig sier fra om alle tjuvtriksene til Ijeh!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *