Fortjener Viking å holde seg?

rosenborg-viking.jpg
Rosenborg-Viking 4-1 (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX )
Det gikk altså som fryktet, Rosenborg ble for sterke på Lerkendal.
Ja, egentlig gikk det verre enn fryktet. For selv om Viking rystet Rosenborg med til dels bra spill og mange store målsjanser, viste kampen utover med all tydelighet Vikings problemer i år.

Viking har elendig uttelling på målsjansene, og har ikke spillere som kan avgjøre kamper i tilstrekkelig grad. Og i tillegg slipper laget inn for mange billige mål, eller tabbemål om du vil. Dette er vel typisk for bunnlag?

Ja , akkurat! Og Viking ER et bunnlag, først og fremst pga klubbens valg av feil trener (Prahl), samt en spillertropp som i både kvalitet og kvantitet er alt for dårlig sett i lys av Vikings målsetning om medaljer iår. Så har da ikke Viking seg selv å takke, når situasjonen nå er så kritisk som den er?

Fortjener Viking å holde seg i Tippeligaen mer enn f.eks. HamKam, Sandefjord eller Odd?
Viking har langt større ressurser enn nevnte lag, men det hele dreier seg om hvordan ressursene forvaltes. Og her har tydeligvis Viking sviktet radikalt. Fokuset på FOTBALLEN har ikke vært stort nok, i forhold til det organisatoriske, til stadion, til VIP-bokser, til sponsorer. Viking AS har vært viktigere enn Viking FK, kan det synes som. Selvfølgelig ikke bevisst, men allikevel et faktum.

Tabellen lyver aldri! Selvfølgelig kan det drøftes om marginer imot, stolpe ut etc.. Men det kan ikke stikkes under en stol at Viking’s styrerende sportslige organer har det største ansvaret for at lyset brenner knallblått, og at Viking både trenger marginer MED seg, og ballen må gå stolpe INN i siste serierunde, for å ha ørlite mulighet.

Brann er ingen enkel motstander, men for Viking gjelder bare EN eneste oppgave: Vinn eller forsvinn, og håp på hjelp! Lykke til !!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Fortjener Viking å holde seg?

  1. Orage sier:

    Slår Viking Brann? Hvis de klarer å legge igjen nervene i garderoben, så tror jeg de gjør det. Brann har ingenting å spille for, og det skal selvsagt Viking være glade for. De kan se på denne matchen som en treningskamp for Royal League, prøve ut spillere etc. Et Viking som MÅ slåss som gale, bør klare det. Og da er spørsmålet om de får hjelp. Det tror jeg de gjør. Så ydmyket som Molde ble, så vil de gjøre alt for å revansjere seg hjemme. Statistisk er resulterer en slik helslakt som de fikk sist, i at man skjerper seg kraftig i neste kamp.

    Stabæk vil nok også stå på mot Ham,kam, men på Briskeby er det ikke lett å vinne, så den er kanskje mer åpen. Uansett så tror jeg at enten Molde eller Stabæk vil gi hjelpen Viking trenger. Dermed er det bare opp til dem selv. Dessverre vil nok publikum være mer opptatt av å pipe på Brann enn å støtte Viking, men det er jo lov å håpe at et fullsatt stadion kan bli en 12 mann. Lykke til, sier jeg.

  2. Ja jeg syns de fortjerner å holde seg i eliten. De klarte tross alt 11-plassen. De hadde faktisk fortjent minst en 10-plass, men dommertabber ødela for mye.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *