Uvirkelig

Viking – Lyn 1-2

Krisen lyser mot oss. Fattige 2 serierunder før slutt ligger Viking nest sist, og i posisjon til DIREKTE nedrykk! At Tromsø maktet å slå Lillestrøm borte gjør at selv en eventuell kvalik-plass framstår som rene redningen for Viking.

Det er nesten uvirkelig å sitte å skrive blogg om Stavangers største varemerke, hvor faren for nedrykk er så til de grader overhengende. Å møte Rosenborg og Brann i sesongens siste kamper, med visshet om at med tap mot topplagene, er Adeccoligaen neste års virkelighet.
Slik situasjonen er nå, må Viking vinne MINST en av kampene. Rosenborg på et feststemt og fullsatt Lerkendal blir en formidabel utfordring. Men kan svake (?) Tromsø slå Lillestrøm på Åråsen, kan Viking med flaks og dyktighet gjerne klare poeng i Trondheim. Men jeg tviler. RBK vil gjøre alt for å lage siste hjemmekamp til gullfest for bartesamfunnet i hjembyen..
Selv om Viking har brukbar statistikk på Lerkendal, må vi være forberedt på tap.

Da er det bare Brann igjen. Og kravet er 3 poeng. Enkelt og «greit». Hvis mine tips slår til vil Viking ende på 29 poeng. KANSKJE er det nok til minst kvalikplass. Men å spå resultatene i Tippeligaen i sluttspurten er bingo. Skillet mellom topp og bunn teller lite for prestasjonene. Og akkurat det taler til Vikings «fordel» foran den utrolig nervepirrende avslutningen mot topplagene i Tippeligaen 2006.

1000-kroners spørsmålet : Redder Viking plassen i Tippeligaen?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Uvirkelig

 1. Orage sier:

  Om Viking rykker ned eller ikke tør jeg ikke tippe, men mitt inntrykk er at ingen virkelig har trodd at Viking kunne rykke ned. Det virker som om folk tror at en engel, jordskjelv eller Kjell Inge Røkke skal dukke opp i siste skund og dra dem ut av et eller annet. At alt så langt har vært et varselsskudd, som en skrekkfilm fra USA der heldigvis alt går bra til slutt, med vakker elg i solnedgang. Sandefjord, Ham.kam, Molde og Tromsø er alle lag som er dårligere enn Viking så det må bli ett av de som rykker ned. Før sesongen kunne man ikke drømme om at en slik situasjon kunne oppstå som nå har skjedd. Viking skulle blant de 4 beste. Kanskje til og med kjempe om gullet. Ny trener og nye spillere. «Ting tar tid» var refrenget i langt over en halv sesong. Det skulle virke som et «Rolig, det ordner seg».

  Hvordan Viking skal greie å vinne mot et sultent RBK er over min forstand. Alt som finnes av selvtillit må jo være blåst bort. De er selvsagt ikke upåvirket av alle straffebommer, tap, feilpasninger, avisskriverier og ikke minst publikum. Er så enig så enig med Tom Nordli. Viking har et elendig publikum. De skal få for fremmøtet, men ikke mer. Visst var de flinke til å pipe da Eddi Gustavsson lå nede, all ære for ønsket om å skjelle ut en skadet spiller, det har vi sett mange ganger. Men å heie på eget lag? Glem det! Vikings publikum er beryktet for å være en sur syvende far i huset som skal kritisere, vurdere og komme med sarkastisk dritt mot sine egne. Lyn scoret 7 minutter før dommeren blåste. Hva gjorde publikum da? Reiste seg opp for å heie sine egne frem til en livsviktig scoring? Neida, da var det på tide å komme seg hjem. En gretten protest.

  Jeg synes synd på Viking som ligger på 13 plass. Jeg synes synd på Viking som har et så dårlig publikum. Måtte de beste lagene klare seg!

 2. Mørkeblå sier:

  17 prosent sjanse for at Viking overlever. Det burde være nok i en tid der ballen blir rundere og rundere. Rosenborg går ut i hundre og skal lage show på Lerkendal. Det er fordel Viking. De snører igjen bak – og kommer på et par heldige kontringer.
  I siste kampen mot Brann blir det kanskje tyngre. Men Brann er ferdige. De furter over spilt melk og tenker på sure og triste Royal League-kamper. Konklusjonen blir dermed: VIKING KLARER SEG!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *