Stavanger snart med sørgebånd?

Molde-Viking 3-1.
De mørke skyer som har ligget over Viking og Stavanger i lang tid, er nå
gått over til helmørke, skybrudd og nesten rene tordenværet..

Prestasjonene mot Molde var nok en gang bekreftelse på tingenes ynkelige tilstand i klubben min med gullambisjonene:
* En hjelpeløs trener som virker helt ute av stand til å få stadig mer
frustrerte spillere til å fungere sammen.
* Kjøp av spillere som knapt nok holder nivå for norsk tippeliga.
* Salg midt i sesongen av bedre spillere (Basso, Kovacs, Nhleko, Dahl), som gjør Viking pr. dags dato til det svakeste laget i Tippeligaen.
* Et styre som har gått til det «grep» å gi treneren full tillit, samt latt Egil Østenstad få ta på seg treningstøy og prøve å skape vinnervilje i den frustrerte spillertroppen – en jobb hovedtrener Tom Prahl tydeligvis ikke makter.
La min mening være klinkende klar: Tom Prahl har til nå vært en gedigen fiasko for Viking.
En hovedtrener har ansvar (sammen med styre og sportslig ledelse) for spillerstallens sammensetning, for kjøp og salg av spillere som skal passe inn i trenerens fotballfilosofi og komplettere resten av spillergruppen, samt skape et spillesystem for laget som skaper tro, optimisme og poeng.
Tom Prahl stryker på alle felt!

Treneren har en merittliste som tilsier noe annet. Tom Prahl skulle være mannen som løftet Viking mot gamle høyder. Jeg tror ikke han klarer det, selv om Viking mot alle odds skulle klare vinne minst fire av gjenstående syv kamper.

Håpet er ikke fullstendig ute. Absolutt ikke. Tromsø, Sandefjord, Fredrikstad og Molde er fortsatt innen god rekkevidde.
For å vinne kamper igjen, må Viking prøve å hente selvtillit, tro og optimisme inn i gruppen. Fra gudene vet hvor, for Tom Prahl ser ut til å mangle evnen..

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Stavanger snart med sørgebånd?

 1. Jasså Gitt sier:

  Det våte drømmen for oss som bor øverst i Rogaland er følgende senario for neste sessong: Bryne i eliten og Viking i første divisjon. Da skal vi følge med på om NRK Rogaland har oppdaget at det finnes mer enn ett forballag i flyket!! Stå på Viking – dette går den rette veien!!

 2. mørkeblå sier:

  Er stygt redd at heller ikke Bryne rykker opp. Rogalandsfotballen blir gjemt og glemt i den nest øverste divisjonen.
  Bare et under , en frelser eller en helt annen kost kan nå redde Viking. Det er mulig at svaret nå er litt kortsiktig hjelp fra BENNY!! Neste år får Vikin gtenke helt nytt og forhåpentligvis langsiktig.
  dette er tungt, vondt ….og fremtiden er langt fra mørkeblå….

 3. Orage sier:

  Ikke vet jeg hva som skal til for å redde Viking. Men det jeg vet er at Viking ligger på den plassen de fortjener. Samtlige andre lag har gjort ihvertfall noen gode kamper i år. Antall gode kamper Viking har gjort kan telles på en finger. At de har noen gode perioder i hver kamp hjelper fint lite dessverre. Jeg synes det er forferdelig trist hvis Viking rykker ned. Vi trenger (og fortjener) et topplag i Stavanger. Og oppskriften er kanskje heller ikke så vanskelig: blø for drakta. I hver eneste takling. Om ikke spillet sitter så gi i det minste alt! Hele tiden!!

 4. Steingaten sier:

  Og idag sender Østenstad spillerne hjem fra trening! Hjelper dette?Skal Østen leke oppblåst Hodgson , er dette en måte å bygge seg opp som en framtidig gal trener?
  Har Prahl nå blitt degradert til kjeglebærer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *