Hederlig tap?

Viking- Rosenborg 1-3.

Det er lett synes synd på Viking etter å ha bivånet kvartfinalen mot
Rosenborg søndag.

Første omgangens iherdige innsatsvilje og store målsjanser ga dessverre ikke uttelling, og dermed går det som det ofte går. Motstanderen scorer på sin første og eneste sjanse i 1.omgang, og dermed var Viking nok en gang på etterskudd…
Andre omgang var jevnere, men hva hjelper det når Rosenborg utnytter målsjansene effektivt, mens Viking roter det til og avslutter kampen med frustrasjon.
Hederlig tap? Det er lett å svare ja. Vi hadde virkelig håpet og unnet Viking en opptur nå!
Selv om det viktigste i år er å overleve i Tippeligaen, ville en seier i cup’en medført et stort og positivtengasjement i klubben og distriktet, som jeg er overbevist om at også ville betydd mye i de enormt viktige seriekampene som kommer framover.
Vikings innsats var positiv og god, men hederlig tap?
Hvorfor skal vi egentlig berømme en innsats i en enkelt kamp, som burde vært en selvfølge i ALLE kamper Viking spiller? Hvorfor i all verden er det så sjelden vi opplever at Vikings godt betalte»proffer» virkelig bør for den mørkeblå drakten? Hvorfor har laget opptrådt som frustrerte pingler i de fleste seriekamper i år?
Og skal vi virkelig synes synd på et lag som bare sjelden viser publikum den vinnervilje og guts som de betaler for å se?
Hvis Viking klarer å følge opp det positive i RBK-kampen i neste seriekamp mot Vålerenga, og deretter Molde, kan vi om et par uker være på vei mot «sikker» plass igjen. Hvis det bare nok en gang viser seg å være et blaff, er vi forlatt helt sist på tabellen, og vi må håpe på «mirakler» i de avsluttende kamper…
Vålerenga-kampen er sesongen viktigste kamp! Og det vil de påfølgende kampene også være.

Klarer Viking ta fram evnen til å avgjøre jevne kamper?
Klarer laget vårt å fortsette med innsats og spill som inspirerer, engasjerer og som gir poeng?
Eller var det nok et blaff..?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Hederlig tap?

  1. Orage sier:

    På søndag syntes jeg for første gang inderlig synd på spillere og klubb. Det lukter så nedrykk nå at det er virkelig skummelt. Hvorfor? Fordi dette ikke var et hederlig nederlag, det var et nitrist nederlag med profetiske dimensjoner. Fordi nedrykkslag spiller bra, gjerne mot de beste lagene, for så å tape. Viking utklasser Rosenborg i første omgang men hvem leder? Viking sliter seg til noe som kan gå mot en utlikning og hva skjer? 3-1 rett etterpå. Er det noen som husker Strindheim i 95? Hvis ikke Viking vinner mot Vålerenga på søndag så tror jeg det er slutt, men jeg håper selvsagt jeg tar feil. Stavanger uten toppfotball, nei den tanken liker jeg veldig dårlig. Trist, trist, trist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *