Iven er ingen syndebukk

Keeper Iven Austbø ga retur på et skudd, og ble nærmest framstilt som den
store syndebukk i lokalavisene dagen derpå.

Å være keeper er en ubarmhjertig posisjon på laget. Den minste glipp eller
feilbedømming blir ofte straffet med baklengsmål. Mens en spiss kan bomme
på de mest opplagte målsjanser, og allikevel bli «dagens helt» om han klarer å score vinnermålet til slutt, er virkeligheten nesten omvendt for en keeper. Å gjøre 4-5 strålende redninger, blir som regel glemt hvis en uheldig retur gir et avgjørende baklengsmål.. Da er han «Syndebukken». Feil begått av keeper aksepteres ikke. Nemlig!

Iven Austbø gjorde en feil mot Lillestrøm. Han var uheldig å ga en retur på et langskudd. Kanskje skulle han også hatt frispark i duellen etterpå med Michael Mifsud, men fikk det ikke. Dermed 1-2 og tap. Skal Iven settes ut pga denne returen?

Hvis Prahl mener at Iven nå var et førstevalg i mål, må han samtidig akseptere at en ung keeper i utvikling gjør sine feil. Det er en del av læringen. For å bli bedre, må du våge. For å våge, vil du samtidig risikere. Risikere å gjøre feil. Det er en naturlig del av spillerutvikling, man lærer av sine feil.

Spørsmålet er om trener Tom Prahl nå allikeve benytter sjansen til å sette innpå sin tidligere elev Mathias Asper som ny førstekeeper i Viking. Iven Austbø har spilt jevnt bra i de kampene han har stått, men han mangler toppkampen hvor han har holdt laget inne, og som gjør at han kan tåle en tabbe.

4 tap på 5 kamper er ingen overbevisende CV. Selv om Iven absolutt ikke har spilt dårlig.
Derfor er det sannsynlig at Asper nå får sjansen til å bevise sine kvaliteter.

Er det riktig valg av Prahl å bytte keeper nå?
Eller bør Iven Austbø få fornyet tillitt i mål?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Iven er ingen syndebukk

 1. laua sier:

  Iven Austbø må få flerre sjangsar. Alle kan gjørr en feil. Det e jo kje bagøve det svikte. 14 mål på 16 kampar, seier jo alt.

 2. Orage sier:

  Det er typisk for et lag i panikk (og i og for seg også en hånlig presse som innerst inne også deler panikken, for hva skal de gjøre hvis Viking går ned i Adecco?) å ta keeperen. Selvsagt benekter Viking at de tenker på nedrykk. Kanskje er det sant også, laget spiller jo så dårlig at de har mer enn nok å konsentrere seg om, men å sette ut et ungt, lokalt talent er definitivt ikke vegen å gå for en klubb som er i ferd med å miste sin sjel. Nå tyder alt på at Viking slipper med skrekken i år, for FFK, Molde og Tromsø ser ut til å slåss om de 3 nederste plassene. Men hvorfor Viking ikke er en toppklubb er en gåte for mange. Og med det løpet som nå kjøres er det neppe noen løsning i sikte i de kommende årene heller.

 3. skeptiker sier:

  Slipp til Asper nå, Austbø er langt fra god nok ennå til tippeligaspill!

 4. Valfred sier:

  Nå e d på tide å sleppa t Mathias for Iven hålle rett å slett ikkje gått nåkk nivå. Iven e alt for passive ude i felte – någe så gang på gang skabe usikkerhed i forvaret…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *