Reddet av Basso

Vikings spill mot Sandefjord viste nok en gang at laget mangler den kvalitet i både spillermateriell og samhandling som er nødvendig for å kalle seg et topplag.
Nok en gang faller Viking sammen mot slutten av kampene, og det er betegnende at det er keeper Basso som framsto som den store matchvinner med flere kvalifiserte redninger når laget ellers nærmest ble utspilt (!) siste kvarteret av et høyst ordinært Sandefjordlag.

Og når Tom Prahl så til de grader tilkjennegir frykten og mangel på tro, med å ta ut en spiss og avslutte med en ultradefensiv 4-5-1 formasjon, gir det ikke store forhåpninger om et offensivt tenkende Vikinglag.

Tenk det : rundspilt i 4-5-1 av Sandefjord! På hjemmebane! Dette holder ikke. Selv med Alexander Ødegaard og Allan Gaarde ute, så aksepterer vi ikke at våre kjære mørkeblå til tider skal la seg utspille på hjemmebane av et lag som garantert vil slite med å overleve i Tippeligaen iår. Vikings spillerstall er for svak, noe jeg har hevdet i lang tid. På benken sist var det stort sett «juniorspillere» pluss Mambo Mumba.

Det ble jo 3 poeng kan det hevdes..?

Ja! Takk for det! Og takk til en ujevn dommer som ikke dømte straffe på overtid. Og ikke minst takk til Antoni Basso som har utviklet seg enormt iår. Jeg har selv vært en av kritikerne til det usikre keeperspillet han har vist i Vikingtrøyen siden han kom ifjor. Men fortsetter å opptre like trygt og sikkert som han har gjort de siste kampene, kan Viking konsentrere seg om å hente andre forterkninger enn ny keeper. Basso har sterk reaksjon, bra i 1 mot 1 situasjoner, og ikke minst opptrer han med et imponerende feltarbeid for øyeblikket! Blir han bedre i kommunikasjonen med forsvaret, samt unngår store blemmer som tidligere, har Viking absolutt ikke et keeperproblem!

Men blir ikke spillet bedre enn mot Sandefjord, får Viking at langt større problem utover sesongen..

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Reddet av Basso

  1. Orage sier:

    Spillet mot Sandefjord og Tromsø viser vel en gang for alle at årets Viking lag er solid befestet i Middelhavet. Kanskje til og med nedre del av det. Noe nedrykk er det ingen fare for og medalje trenger man heller ikke frykte. Jeg synes det er underlig at en klubb med Vikings ressurser, mennesklig og økonomisk ikke klarer å få mer ut av laget. «Laget er nytt» sies det, og jeg spør: Når har det satt seg? De siste 5 kampene? Til neste år? Personlig forstår jeg ikke at spillet ikke har satt seg. Å kælke ballen oppover i lengderetningen lykkes jo laget flott med og siden det ser ut til å være spillestilen så synes jeg det sitter bra egentlig. Hvor lenge publikum orker å måtte se opp i luften når de er på kamp, vites ikke, men fordelen er jo at gressmatten kan være så dårlig den vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *