Godkjent mot Stabæk

Bortekampen mot Stabæk viste nok en gang at Viking har bra grep på oppgjørene på Nadderud. 1-1 mot overraskelseslaget fra Bærum er absolutt godkjent, og kampen ga inntrykk av at formen er stigende. Forhåpentligvis har vi sett Viking under nedrykksstreken for siste gang!

Jeg føler virkelig med Alexander Ødegaard som nå må belage seg på et langt skadeavbrekk. Alexander viste at han passer bedre i en kantrolle enn som midtspiss. Derfor er skaden ekstra synd for både laget og gutten selv.
Viking har nå kun Kovacs og Nhleko som reelle spissvalg. Jeg har hele tiden etterlyst bredden i Vikings tropp, og synes kvaliteten på de nest beste ikke er god nok for Tippeligaen.
Nå er det få alternativer på topp, og det er bare å håpe at Kovacs/Nhleko holder seg skadefrie og i form…

Kovacs har bevist både mot Molde og Stabæk at han tilfører laget sårt tiltrengt fysikk, og målteften er jo også intakt! Synd ikke Nhleko scoret på kjempesjansen alene med keeper, noe som kunne sikret en viktig borteseier.
Mot Sandefjord må også Allan Gaarde stå over etter tre gule kort, så utfordringen med å finne rette lagformasjon blir stor før 16.mai kampen.

Jeg tror følgende lag vil møte Sandefjord: Basso er et opplagt valg i mål. I forsvaret spiller Tengesdal, Abelson, Soma og Pereira. Midtbane fra høyre med Birkir Bjarnason, Nygaard, Samuelsen og Svenning, og Kovacs/Nhleko på topp. Skulle gjerne hatt Tengesdal på høyre midtbane, og gjerne Alexander Gabrielsen på høyreback , men tror nok Prahl ønsker færrest mulig bytter i forsvar.

De neste tre kampene mot Sandefjord (H), Tromsø (B) og Odd Grenland (H) er alle kamper som Viking bør ta poeng i. Alt utenom seier i hjemmekampene er ikke godt nok, og klarer vi poeng mot et Tromsø i stigende form, kan det bli kjekt framover.

Men absolutt INGEN lag i årets Tippeliga er «walk-over».
Kvalitetensforskjellen mellom lagene er langt mindre enn for bare få år siden. Derfor skal vi ikke uten videre tro at Sandefjord er «eden mad», selv om laget var tippet sist av de fleste før sesongstart…

Skal vi tippe resultatet?
Jeg tipper Viking vinner 2-0. Målscorere Nhleko og Nygaard
Noen bedre?

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Godkjent mot Stabæk

  1. mørkeblå sier:

    Synes du Birkir Bjarnason holder på dette nivået, Tore? På meg virker han litt puslete og uferdig. Synes heller Åse Lunde endelig bør få starte! Leser også at du kan tenke deg Alexander Gabrielsen på backen. ER han god nok der. Husker han spilte svakt og virket som han mistrivdes på den plassen i en kamp for et par år siden!

  2. Tore haugvaldstad sier:

    Ikke uenig i at Åse Lunde kan få sjansen på høyresiden, men heller ikke han har imponert tidligere i denne posisjonen. men han har hatt et par bra innhopp som spiss, så ikke ufortjent om han nå får sjansen fra start. Begrunnelsen med Gabrielsen som back, er først og fremst at jeg anser Jørgen Tengesdal som det beste alternativet på den stadig omtalte høyre midtbanen. Dermed er det «hull» på backen, som Gabrielsen kunne vært et alternativ til. Men det er tydelig at Tom Prahl ikke vurderer dette alternativet. Uansett er Viking temmelig svekket med Ødegaard og Gaarde ute, og det er bare å håpe at de 11 som spiller virkelig hever seg, og gir publikum og seg selv 3 poeng mot Sandefjord. Stemning blir det uansett!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *