Nøkkelen funnet!

Hvilken forvandling! Hvilken revansje! Hvilken herlig innsats!
3-1 seieren mot Molde var akkurat så fortjent og herlig forløsende som Stavanger-publikummet håpet på forhånd.

I min forrige blogg listet jeg opp noen nøkkelfaktorer som Viking var nødt til å få på plass for å vinne fotballkamper igjen:

Innsats. Vinnervilje. Dødballer. Alle tre ble innfridd. Det startet med dødballer og Ragnvalds lange innkast. Fire innkast på tre minutter gav tre målsjanser mot en hjelpeløs og svak Jan Kjell Larsen i Molde-målet. Peter Kovacs’ og Allan Gaardes fryktløse innsats foran mål skapte enorm usikkerhet i Molde-forsvaret, og ditto entusiasme og selvtillit i eget lag! Viking satset og våget, og vant både poeng og publikums tro på laget!

Endringen med å ha Kovacs og Nhleko som spisspar, samt Alexander Ødegaard i høyre midtbaneposisjon, falt særdeles heldig ut. Uforståelig at Peter «den store» ikke er benyttet mer tidligere. Han har fysikk og styrke som Obelix, og er akkurat det oppspillpunktet som vi har savnet siden Egil Østenstad forsvant bak skrivebordet!

Når Jone Samuelsen utover kampen i tillegg sprang og briljerte på midtbanen som en vårkåt kalv, og ikke å forglemme Allan Gaardes oppstandelse, så gir det igjen tro på Viking i underholdningsbransjen.
For ikke å snakke om trener Prahl! Hva skal vi vel si når en trener, som er kritisert for tafatthet og lite synlig engasjement, plutselig har ett akutt illebefinnende og skjeller ut dommer på en måte som gir ham rødt kort og forvisning til tribunen? Herlig!! Keep on!

Men: Viking er fortsatt et bunnlag. De neste kampene mot Stabæk og Sandefjord vil gi svar på om «guttane» har noe høyere på tabellen å gjøre.
Skal vi tro på en skrell på Nadderud kommende helg?
Starter Viking klatringen?
Eller blir det en middels jojo-sesong i «ingenmanns-land»?

Følg med i neste kapittel!

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Nøkkelen funnet!

 1. Orage sier:

  Viking vant fortjent i går. Og kanskje har de funnet nøkkelen, men jeg er ikke sikker. Nhlekos scoringer i går var først og fremst meget solide enkeltmannsprestasjoner, også delvis muligjort av at Molde var elendige. Og selv om det hadde vært urettferdig, så kunne fort Molde fått en scoring til på 2-1. De fikk opp tempoet og begynte å presse, helt til Nhlekos scoring senket dem for godt.
  Jeg synes derfor det er alt for tidlig å friskmelde Viking. De var gode og vant fortjent, men se ikke bort i fra at Molde spiller i Adecco-ligaen til neste år, så jeg ville gått veldig på tå-hev i de kommende kamper. De blir nok atskillig vanskeligere mot mye bedre motsandere.

  PS: I tillegg til at Pral var fornøyd med seieren så er han sikkert kjempefornøyd med at han fikk bevist for publikum og presse at han er en tøff og engasjert trener som ikke er redd for å se strengt på dommeren. Å bli bortsendt 2 minutter før slutt når man leder 3-1 er, vel, ikke direkte rutinert? Men å gå tilbake å sette seg på benken etter å ha sittet på tribunen, det var ihvertfall litt stilig gjort, selv om 4 dommeren ikke trodde han så det han så.

 2. Modda og Tangen driden sier:

  Dette blir nok en middels sesong for det opskrytte Viking laget,
  Hent Modda og Tangen driden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *