Midtbanen tar form

Det er forventet at Robert Mambo Mumba starter på høyresiden på Vikings midtbane i hjemmekampen mot Fredrikstad.

Det mener jeg er et klokt valg. At lovende Birkir Bjarnason nå må starte på benken er forståelig, og stortalentet bør ikke se dette som «vraking», men mer som en del av en naturlig prossess for en 17-åring som er i utvikling mot Tippeliga-nivå. Birkir er noe av det mest spennende i spillertroppen i år, og det er prisverdig at trener Prahl tør satse på unge talenter i klubben!

Allikevel er det etter min mening riktig at Mambo Mumba får starte mot Fredrikstad. Han virker ikke å ha den samme arbeidskapasitet og er helt klart bedre offensivt enn defensivt. Hva så? Hjemme på Viking Stadion mot et lag som bør og skal slås, er det offensiv tenking som gjelder. Med enn midtbane bestående av Svenning, Gaarde, Nygård og Mambo Mumba har Viking fakstisk 3 ekstremt gode hodespillere, og Nygård er ikke så verst han heller.. Når skjedde det sist?

Skulle gjerne hatt inn Kovacs på topp, så hadde laget vært enda mer styrket på dødballer..
Gaarde er Vikings nyttigste spiller for tiden, og da er det naturlig at den beste spilleren er plassert sentralt og er mye delaktig i spillet. Nygård er den defensive ventilen som vil utfylle Gaarde perfekt. På venstre er det å håpe at Øyvind Svenning fortsetter det gode inntrykket han har gitt i år.
Som sagt, Vikings midtbane synes meget bra ut. På papiret. Bevisene får vi ikveld.

Og Peter Kovacs tipper jeg kommer inn som innbytter etter 70 minutter… Og scorer!

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *