Går mot tøffere radiomarked i Storbritannia

Det kuttes kostnader i det britiske selskapet GCap og det går utover  flere av selskapets radiokanaler. Konkurransen er hard og til sommerene blir det enda tøffere. Digitalradioutvalget i Norge har sendt ut en pressemelding om situasjonen i Storbritannia, som gjengis her sin helhet:

HARDERE KONKURRANSE I DET BRITISKE RADIOMARKEDET

Til sommeren starter Channel 4 opp 10 nye nasjonale digitalradiokanaler og blir en sterk konkurrent til den etablerte kommersielle digitalaktøren, Digital One. En av eierne av Digital One, GCap, trimmer nå selskapet og vil framover konsentrere virksomheten rundt fem hovedbrands på FM og bredbånd. Det britiske radiomarkedet har opplevd en enorm vekst i antall radiokanaler de siste årene gjennom innføringen av DAB digitalradio. Konkurransen i dette markedet økte ytterligere da britiske myndigheter ga operatøransvar for en ny kommersiell multipleks til 4 Digital Group, som Channel 4, Storbritannias fjerde største tv-kanal, står bak. GCap selger sin andel av Digital One til den andre eieren, sendernettselskapet Arqiva, for å redusere de store kostnadene det medfører å distribuere både på FM og DAB.GCap har også bestemt seg for å legge ned flere FM- og digitalradiokanaler, deriblant Planet Rock, for å spare penger.-Det er positivt for radiolytterne i Storbritannia at det nå ryddes opp. Nøkkelen til suksess ligger i sterke brands som folk vil ha og et variert og godt innhold, sier Hans Petter Danielsen, leder av Digitalradioutvalget. -Det er en sunn tilpasning i radiomarkedet at kanaler som ikke er levedyktige blir lagt ned. Sånn må det være når ulike aktører konkurrerer om å levere det beste innholdet, sier Danielsen. Og når resultatet blir at lytterne får tilbud om ti nye kanaler om noen måneder, viser dette at kapasiteten i DAB-nettet i Storbritannia er ettertraktet, avslutter han.I dag er det 6,5 millioner DAB-mottakere i det britiske markedet og 17 prosent av radiolyttingen i Storbritannia foregår på en digital plattform, viser tall fra analyseselskapet Rajar. 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Går mot tøffere radiomarked i Storbritannia

  1. William sier:

    6,5 millioner DAB-mottakere solgt på 15 år. Det bor nesten 70 millioner mennesker i Storbritannia. I samme periode er det trolig solgt over 400 milioner FM-radioer, 200 tusen Internettradioer de siste tre årene, og nærmere millionen med mobiltelefoner som støtter DVB-H.

  2. Per sier:

    William,

    det är roligt att se dina kommentarer i denna blogg och hur de alla går ut på att världen skulle vara en bättre plats att leva på om bara NRK valde DVB-H som teknik för sina digitala radioprogram.

    Med känneom och djup insikt om kostnaderna för att bygga rundradionät: NRK gör norska skattebetalare och radiolyssnare en tjänst genom att välja DAB-tekniken som är anpassad för just RADIO och som kan byggas ut till en avsevärd lägre kostnad än DVB-H.

    Nackdelen med DVB-H från ett RADIO-perspektiv är att tekniken/systemet är anpassat för TV-operatörerna. Ett eventuellt DVB-H bakkenet kommer INTE att innehålla särskilt många radiokanaler eftersom radio är GRATIS och eftersom operatörerna måste finanisera ett DVB-H nät med BETAL-TV-kanaler. Det blir marknaden som styr och täckning i landsbygden och mindre orter kan man glömma. Vem ska betala?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *