God jul

Vi har lagt bak oss et veldig godt radioår hvor NRK Radio de siste ukene har hatt over 70 prosent av radiomarkedet. Salget av DAB-radioer ser ut til å gå bra og det føles bra å ta juleferie.Dette året har vi bygget ut DAB i nye området av landet og vi dekker nå 80 prosent av befolkningen. Videre utbygging venter vi med til vi ser hva som skjer med FM. Vi har lansert NRK Jazz og NRK Sport på DAB. Det har kommet mange nye DAB-modeller, inkludert radioer som kan brukes sammen med iPOD.  I England er det solgt over 5 millioner radioer. I Danmark viser den siste undersøkelsen at 37 prosent av befolkningen har tilgang til en DAB radio hjemme eller på jobben. I Norge har over 11 prosent tilgang på DAB. Fra Sverige har vi fått melding om at Teracom har økte sendereffekten på DAB i Stockholm og Malmø i påvente av en beslutning om veien videre for digitalradio i nabolandet. Vår utfordring fremover blir å få hele elektrobransjen til å selge DAB radioer. Årets gode julesalg tror jeg vil vise at det er gode penger å tjene på det med større marginer enn på en ren FM-radio. 

De siste ukene før jul har NRKs markedsandel på radio vært over 73 prosent, med P1 som den store motoren.  Konkurransen i høst har vært svekket av all usikkerheten rundt Kanal 24. Mens jeg skriver dette kommer meldinngen om at SBS og TV2 inngår et samarbeid om videre drift av kanalen og på en, to, tre har Radio 1 fått riksdekkende dekning på FM. Det blir veldig spennende med en ny konkurrent og jeg tror lytterne vil ha stor glede av at det er funnet en løsning for Kanal 24. NRK blir bedre av konkurranse og jeg gleder meg til  å ta fatt på et nytt år med en helt ny situasjon i radiomarkedet.

 God jul og godt nyttår!

 Øyvind

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

5 kommentarer til God jul

  1. Starscream sier:

    God jul og godt nyttår til deg og 🙂 nå gjenstår bare å pynte tre og høre på Radio 1 juleradio http://85.196.91.162/R1JUL-160

  2. Lasse Pran sier:

    Jeg synes ikke lyden i de fleste radioene som selges er noe særlig god. Bla. så mangler radioene for det meste tone og bass-kontroller.

  3. Jostein B sier:

    Til Lasse:

    Amen. Det er helt utrolig hva slags billige plast-bokser produsentene selger til både en og to tusenlapper! Ikke bare er lydkvaliteten mildt sagt måtelig – knappene er «raklete» og displayene middelmådige og… Digitale komponenter er BILLIGE, produksjonen automatisert – det eneste som gjør at DAB-radioen koster 1500 kroner og ikke 150 kroner er at folk er villige til å betale det!

    Er det noen som husker Tandberg TP41 reiseradio? Tenk om noen i dag hadde laget noe med DEN kvaliteten! Hvis vi korrigerer 1970-prisen for inflasjon ville den faktisk kostet over fire tusen i dag, men likevel fikk du mye mer kvalitet per krone enn for de DAB-rakleverkene vi blir prakket på nå for tiden.

    For tunere til stereoanlegget er det like ille: En boks med ditgital utgang kunnne vært solgt for en hundrelapp – men fordi hifi-folk er villige til å betale tre-fire-fem tusen, finner produsentene på en masse idiotiske forkortelser og mystiske begreper som har null betydning for både lyd, betjening eller andre kvaliteter, men som høres utrolig flott ut og som helt sikkert er verd de ekstra tusenlappene…

    Den produsent som har lyst til å erobre en STOR del av markedet, kan bare bruke samme kalkyler for hele produksjonskjeden som man gjør for rene FM-radioer, UTEN å regne ut fra at kunden er villig til å betale mer for noe nytt og moderne. I kvanta koster ikke et chipset for DAB mer enn et par tiere, maksimum, og alt resten er identisk med en FM-radio.

    Så lenge produsentene spekulerer i «nytt og moderne» har jeg lyst til å sabotere hele greia. Selv om jeg egentlig er svært så positiv til DAB!

  4. Bjørn G Aasbø sier:

    Julekveden er over, og min erstatter til mine foreldres slitte «vinduskarm-radio» ble tatt godt i mot. Det var en relativt kostbar DAB radio med god lyd og enkel betjening. Men – det er ikke dekning i Gjerstad (Aust-Agder). Så det var den radio’n! 🙁

    – Er det noen planer om utbygging av DAB der…

    Forøvrig godt nytt år! 🙂

  5. Petter Hox sier:

    Dette var jo skikkelig trist. Og dessverre er Gjerstad pr. dags dato et sted der det ennå ikke DAB-dekning; noe som vi selvfølgelig vil rette på når vi går videre med utbyggingen. Uansett tar jeg med meg denne beretningen i det videre arbeidet med å optimalisere nettene som vi har bygget.
    På nettsiden dabdigitalradio.no finnes et svært nyttig verktøy der man kan sjekke om man har dekning der radioen skal brukes (søk i dekningskart). I ditt tilfelle ville det jo ha vært smart å ha sjekket dette på forhånd, noe jeg synes butikken du handlet i burde ha vært klar over.
    Inntil DAB-dekningen kommer så bruk den som en FM-radio!

    Vennlig hilsen

    Petter Hox
    Distribusjonssjef radio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *