Endelig våger noen å si fra!

I siste nummer av Samtiden forteller  sosiolog Arve Hjelseth om sitt forhold til Brasils landslag i fotball. Han liker ikke laget

Selv har jeg ikke  noe negativt forhold til Brasils landslag, men ikke noe særlig  mer heller. I VM i 1982 gledet jeg meg stort over Italias seier over Brasil i mellomspillet, som vel en av de få i venneflokken. Italia hadde haltet seg videre med tre uavgjorte kamper og laget havnet i gruppe med Brasil og Argentina i mellomspillet. Der slo de først Argentina, så Brasil etter tre mål av Paolo Rossi – en mann som hadde vært utstengt fra fotball på grunn av korrupsjon og som Bjørge Lillelien beskrev som en italiensk lommetyv. Deretter slo Italia Polen 2-0 i semifinalen og Vest-Tyskland 3-1 i finalen. Italia hadde altså slått Argentina, Brasil, Polen (som igjen slo Frankrike 3-2 i bronsefinalen) og Vest-Tyskland. Likevel huskes VM i 1982 som et mesterskapet Brasil burde ha vunnet og at det var et slag mot «gladfotballen» at Brasil røk ut mot Italia. Det  er ikke stilkarakterer i fotball, det handler om å vinne kamper. Jeg innrømmer at det er morsomt når mitt engelske lag, Arsenal, både spiller publikumsvennlig  fotball og vinner kamper. Men jeg var like glad i laget på 1990-tallet da en 1-0-ledelse var det samme som seier. Man velger ikke lag ut fra spillerstil. 

Så med både Arve Hjelseth og Dag Solstad (som sier at myten om Brasil går han på nervene) i ryggen, føler jeg at jeg kan stå frem som helt likegyldig til Brasils landslag i fotball.   

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Endelig våger noen å si fra!

  1. Jarle Aspenes sier:

    Vil herved protestere på at dere avbryter det ordinere programmet til fordel for sportsendinger. Få egen sportskanal. Vi er ikke alle sportsidioter.

    Med vennlig hilsen
    Jarle Aspenes

  2. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Jarle

    Det har vi gjort. NRK Sport er etablert og vi vurderer etterhvert å legge over noe av den sporten vi idag sender på NRK P1. Men de store sportsbegivenhetene ønsker vi fortsatt å sende på den brede kanalen med stor oppslutning.

  3. Sidsel Lenhartzen sier:

    Vil herved støtte Jarle Aspenes i protesten mot å la ordinære programmer gå ut til fordel for sportsendinger. Et eksempel: Når popquiz kuttes ut, lørdag etter lørdag fordi det skal hoppes eller skiskytes, er det fryktelig dårlig gjort og lørdagen nærmest spolert! Og så går sporten foran bestandig!!!!!!!! Hvis sporten må sendes på den brede kanalen, får dere flytte de andre til en annen kanal da.

  4. Jostein B sier:

    Å legge mer av det populære stoffet over på DAB-kanaler som ikke sendes på FM er jo en effektiv måte å stimulere folk til å gå over på DAB. Sport kan være en slik ting – det SKAL folk flest ha med seg, uansett!

    Det kan jo føles litt trist om man må bevisst gjøre de gamle, respekterte FM-distribuerte kanalene grå og kjedelige, bare for å «lure» folk over på DAB. Og selvfølgelig må utgangspunktet være et fokus på at DAB-kanalene er spennende – ikke at de «gamle» kanalene er grå og kjedelige.

    Jeg ser på meg selv: Hadde alle jazz/blues-programmene på P1 og P2 blitt flyttet til NRK Jazz (og bare der), all folkemusikk/verdensmusikk til NRK Folkemusikk og alle aktualitetsprogrammer etc. til Alltid Nyheter, da ville jeg hatt en høykvalitets DAB-tuner til stereoanlegget for lenge siden, og minst én liten radio til kjøkken og soverom. Foreløpig har jeg kun DAB i bilen; jeg utsetter det øvrige for å se hva som kommer på markedet det neste året – det er rett og slett ikke god nok grunn til å kjøpe foreløpig, selv om jeg er svært positiv til omleggingen til DAB.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *