438 000 nordmenn har tilgang til DAB-radio.

438 000 nordmenn sier de har tilgang en DAB digitalradio. Over 70 prosent av dem sier de er fornøyde med DAB-radioen sin. Og 483 000 har planer om å kjøpe DAB digitalradio de nærmeste 12 månedene, ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjort for Digitalradioutvalget i Norge.

Undersøkelsen er gjennomført i perioden 26. september til 3. oktober. Den viser god fremvekst for DAB i Norge. En tilsvarende undersøkelse fra april 2007 viste at 10, 4 prosent av husstandene i Norge hadde DAB-radio. Nå er andelen steget til 11,8 prosent. Med et gjennomsnitt på 2,3 personer pr husstand betyr det om lag 191.000 DAB-radioer.

I oktober fikk store deler av Møre og Romsdal DAB dekning. I desember står deler av Nord-Norge for døren med dekning til bland annet Mo i Rana, Bodø, Narvik, Harstad, Hemnes, Salten, Vadsø, Alta og Hammerfest. Med dette er målet om 80 prosent befolkningsdekning oppnådd i 2007. Flere og flere forhandlere satser aktivt og utvider sortimentet slik at det nå er enkelt å velge en kombinert DAB/FM radio.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til 438 000 nordmenn har tilgang til DAB-radio.

  1. Ketil Kvam sier:

    Det er bra at det sattes på DAB i Norge… Jeg bor i en kommune som er uten DAB dekning på kartet, men jeg får inn DAB likevel etter å ha innvistert i utvendig anntenne med forsterker på bilen, glass antenne ble for svak.. Men har noen grå soner som ikke har dekning… Men jeg bor nærmere 8 mil unna senderen som står på vassfjellet i Trondheim.. Jeg kan ennå ikke ta inn dab på en DAB/FM radio som står i stua mi, Signalene er for svake..Men jeg nyter godt av dab når jeg er ute å kjører.. Jeg bor i Hemne kommune like ved tettstedet Kyrksæterøra… Men når kommer det en lokal sender her ute? Etter det kom DAB i Møre og Romsdal så er dette den eneste kommunen som ikke har DAB dekning på Strekningen E39 Volda-Trondheim..
    Hilsen en som venter og ønsker DAB velkommen.

  2. Øyvind sier:

    Det er bare å vente på DAB-radio.
    http://www.yaradio.org/view.php?id=1691

  3. Rune Ulfsnes sier:

    Hei Kjetil! Jeg bor i Aure kommune helt nord i Møre og Romsdal,og altså nabokommune til Hemne.Her er det også så godt som null signal både i bil og stue,så dere er ikke alene i midtnorge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *