Mandag utvides DAB-nettet i Norge

Mandag 2.juli blir en merkdag for DAB i Norge. Nettet utvides og flere kanaler blir tilgjengelig i store deler av landet.

Mandag kan lyttere i Bergen, Herdmark og Oppland få glede av kanalene NRK Gull, NRK Super, NRK Folkemusikk for første gang.

I tillegg kommer digitalkanalene NRK Sport på DAB. NRK Sport blir en heldigital radiokanal som sendes på DAB, Internett og på det digitale bakkenettet for TV (fra 3.september)

NRK har radiorettighetene til Premiere League i tre år fremover og gjennom et samarbeid med britiske IMG World får vi sendt fra alle kampene gjennom sesongen. NRKSport sender også tennis fra Wilmbledon. Vi har også et utstrakt samarbeid med BBC om andre overføringer fra internasjonal sport. Vi overfører også (4-4-2) fra alle kampene i fra norsk fotball. Under alle store mesterskap og OL hvor NRK har rettigheter kommer vi til å legge ut «alt som skjer» på NRKSport.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Mandag utvides DAB-nettet i Norge

  1. Odd sier:

    Supert! Endelig sport uten avbrudd av Dagsnytt og værmelding når det er på det aller mest spennende. Denne kanalen har jeg gledet meg til lenge.

  2. Øyvind sier:

    Supert! Endelig kommer en egen jazzkanal HELT UTEN SPORT! Dette har jeg ventet på lenge.

  3. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Svein

    Du må bare gjøre et nytt kanalsøk. Det tar normalt 10-15 sekunder. Hold inn menuknappen i noen sekunder til du får spørsmål om reset, så trykker du select. Du hører et lite knepp, radioen søker opp alle kanaler og kaster ut alle med spørsmålstegn bak. Dette kan vær greit å gjøre med jevne mellomrom for hele tide å ha en oppdatert radio. Så husk at vi bare legger ut Jazz som digital nattradio for P2. Fra 2.september kommer den imdlertid hele døgnet som radio via digital-TV og nettradio.

  4. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Svein

    Du må bare gjøre et nytt kanalsøk. Det tar normalt 10-15 sekunder. Hold inn menuknappen i noen sekunder til du får spørsmål om reset, så trykker du select. Du hører et lite knepp, radioen søker opp alle kanaler og kaster ut alle med spørsmålstegn bak. Dette kan vær greit å gjøre med jevne mellomrom for hele tiden å ha en oppdatert radio. Så husk at vi bare legger ut Jazz som digital nattradio for P2. Fra 2.september kommer den imdlertid hele døgnet som radio via digital-TV og nettradio.

  5. Svein sier:

    Ja – jeg ventet også i spenning på jazz-kanal. Men hva skjedde ? Jeg søkte inn kanalene på nytt, og mistet P1, P2 og P3. Altså ingen nye kanaler, mens en del av de gamle forsvant !
    Snakker om forbedring……
    (Dette er på Jørpeland i Rogaland)

  6. Eva sier:

    Har gjort nytt kanalsøk nå, og får denne beskjeden: No stations available.
    Hva har dere gjort med senderen som dekker Lillehammer?

  7. Øyvind Vasaasen sier:

    Hei Eva

    Det kan skyldes at noen av de første DAB-radioene som ble solgt i Norge var laget for det Engelske markedet hvor de ikke bruker bånd 13 og at radioene stoppet søket etter kanaler på bånd 12. Regionen Hedmark/Oppland sender på bånd 13 og da må du gjøre et manuelt søk for å med kanalene somligger der. Vår distribusjonssjef tar kontakt med deg for å sjekke om vi har funnet riktig feil og eventuelt hjelpe til med det manuelle søket. Sendingene fra Lillehammer skal gå som nornalt etter omleggingen.

  8. Johan H Greve sier:

    Hei! Jeg søker på Norkrings hjemmeside for dab-dekning, og finner at 6460 Eidsvåg har dekning. Kjøper dab-radio. Finner ingen stasjoner. Ser på et kart fra Norkring. Dekning kommer først i oktober. Hva er sant? Det er stygt å lure folk.
    Regnvåt sommerhilsen
    Johan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *